Adresse

Aasskogveien 12
3484 HOLMSBU

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.800.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 45.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 60.677

Totalpris med omkostninger kr 1.860.677

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 13.06.2021 kl. 16:30
Sluttidspunkt: 13.06.2021 kl. 17:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig.

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger på Holmsbu, noen minutters kjøring nord fra sentrum av Holmsbu, et meget idyllisk område med nærhet til fjorden. Området har en god blanding av hytter, og veien frem til hytta gir et god overblikk på det sjarmerende landskapet. På sommerhalvåret yrer det av liv, spesielt mot Holmsbu hvor du finner restauranter og båthavn. Det er også mange flotte turmuligheter i marka eller langs fjorden.

Attraktiv hytte med god planløsning og flott beliggenhet som innholder:
Vindfang, 3 soverom, bad, kjøkken/spisestue og stue.
Takoverbygd terrasse på ca. 30 m².
Anneks på ca. 15 m².

Generelt:
* Flott utsikt
* Skjermet
* Vei frem til eiendommen
* Innlagt vann og strøm
* Vestvendt overbygget terrasse med utepeis
* Anneks

Hytta har behov for noe tidsmessig oppussing og oppgradering.

Areal og byggeår

Primærareal: 73

Bruksrareal: 73

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1973.1

Boligtype: Hytte

Eierform: Selveier

Byggeår: 1975

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Offentlig vann/kloakk
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Forkjøpsretten må avklares før overtagelsen.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 325
Bruksnr: 1
Kommune: Asker

Innhold
Vindfang, 3 soverom, bad, kjøkken/spisestue og stue.
Takoverbygd terrasse på ca. 30 m².

Anneks på ca. 15 m².

Standard:
Attraktiv hytte med god planløsning og flott beliggenhet på Holmsbu.

Overbygget utvendig trapp med skiferheller.

Kjøkken med profilert kjøkkeninnredning. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Montert avtrekksvifte over komfyr. God spiseplass.

Stue med peisovn og utgang til takoverbygd vestvendt terrasse på ca. 30 m². Åpen peis på terrassen.

Enkelt bad med klosett, servant, dusjkabinett og varmtvannsbereder.

Soverom med garderobeplass. Plassbygd garderobeskap og noe hyller.

Annekset er uisolert.

Generelt:
* Flott utsikt
* Skjermet
* Vei frem til eiendommen
* Innlagt vann og strøm
* Vestvendt overbygget terrasse med utepeis
* Anneks

Parkering:
Parkering ved trapp som går opp til hytta. Deler av parkeringsplassen ligger utenfor hyttetomten på grunneiers tomt som er regulert til friluftsområde.

Oppvarming:
Elektriske panelovner. Montert elektrisk stråleovn på vegg i bad. Peis i stue og på terrasse.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger Holmsbu, noen minutter nord fra sentrum av Holmsbu, et meget idyllisk område med nærhet til fjorden. Området har en god blanding av hytter, og veien frem til hytta gir et god overblikk på det sjarmerende landskapet. På sommerhalvåret yrer det av liv, spesielt mot Holmsbu hvor du finner restauranter og båthavn. Det er også mange flotte turmuligheter i marka eller langs fjorden.

Fra hytta får du flott utsikt over området mot Svelvik . Området er forøvrig fint i all slags vær, enten det er mye sjø og rufsevær, eller om solen skinner på en god og varm sommerdag, så får du virkelig kjenner naturen for dine føtter. På hytta og på tomten er det gode solforhold.

Hyggelig kyststi med ca. 20 minutters gange til fasilitetene i Holmsbu. Her finner man bl.a Cafe Juno, Privaten Cafe, Schulestedet og Holmsbu Bad. Her finnes også en koselig strand, hyggelige svaberg og en nærbutikk. Adkomst hit kan skje langs veien eller kyststien. Det er ellers ca. 20 minutter med bil til Tofte, hvor du finner et godt utvalg av butikker og vinmonopol.

Se for øvrig: holmsbuopplevelser.no for områdets fasiliteter og tilbud.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Festetomt. Tomten er opparbeidet med gressplen, beplantninger og naturtomt. Parkering på nedsiden av hytta. Nyere impregnert tretrapp opp fra gårdsplass til hytta/sti.

Trapp på nordsiden av tomten går noe over tomtegrensen mot Aaskogveien 14, se kart som viser dette vedlagt prospektet. Dette overtas av ny eier slik det fremstår på visning.

Årlig festeavgift er kr 22.381,-. Festekontrakten ble inngått i 1966. Den utløp i 2015, men ble da forlenget, og etter tomtefestelovens regler er den uoppsigelig fra bortfesters side etter forlengelse. Neste regulering er i 2027 (hvert 9. år etter festeavtalen) , da etter endring i konsumprisindeksen. Grunneier har rett til å hugge og fjerne trær på festetomtene.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele eiendommen under ett til fritidsformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.09.2018
Delareal: 11 m
Arealbruk: LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv,Nåværende
Delareal: 1 962 m
Arealbruk: Fritidsbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering:
AAS HYTTEOMRÅDE
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 08.02.2005
Delareal: 1 966 m
Formål: Fritidsbebyggelse

Id 3025 Uregulert
Navn: Uregulert område, kommuneplanen med bestemmelser gjelder
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status :Overstyrt
Ikrafttredelse: 14.11.2017

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Godkjente byggetegninger fra 1975 ligger vedlagt prospektet. Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler. Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er utført i tråd med tillatelsen. Mange tiltak i Asker mangler
imidlertid brukstillatelse eller ferdigattest. Dette gjelder spesielt for tiltak fra perioden før nye bestemmelser om ansvar og kontroll ble vedtatt i 1997.

Beskrivelse (type bolig)
Fritidsbolig.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av fjell og pukk. Grunnmur av betong. Yttervegger av plank/reisverk. Ytterkledningen er normalt godt vedlikeholdt, og i bra stand. I bordender/treverk ytterpanel er det registrert noe sprekkdannelser grunnet normal uttørking. Koblede vinduer og terrassedør og vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør som har sidefelt med blyglass. Saltak med undertak av bord og tekket med shingel. Utvendig trapp av støpt betong med skiferheller. Pipe av teglstein som er heltekket over tak. Trebjelkelag med stubbloft. Naturlig ventilasjon i hytta. Åpent el-anlegg. Sikringsskap med skrusikringer og automatsikringer. Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 73

Bruksareal per etasje: 73

lnngår i p-romsareal: Vindfang, 3 soverom, bad, kjøkken/spisestue og stue.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket: Det foreligger ingen rapport om kontroll de siste 15-20 år. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Asker og Bærum brann og redning (feiervesen) og mottatt følgende informasjon datert 07.05.21: Det ligger ikke noe avvik på skorsteinen/ildsted. Det har ikke blitt utført noe feiing eller tilsyn på denne adressen, da dette er registrert som en hytte. Og planen er å utføre feiing og tilsyn på hytter denne sommeren.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets. Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Grunneier har forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir avklart med grunneier når eiendommen er solgt og kan ta inntil 6 måneder. Grunneier bestreber seg imidlertid på å gi raske tilbakemeldinger og gir vanligvis raske svar.

Statsforvalteren har gitt sitt samtykke til at eiendommen selges gjennom verge. Det gjøres oppmerksom på at Statsforvalteren også i etterkant av avtaleinngåelsen må godkjenne at salget gjennomføres. Vergen har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Eiendommen er vasket og ryddet før visning og overtas av kjøper slik den framstår på visning uten ytterligere vasking og rydding.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 1 632,-

Det er ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet avløp. Privat sommervann gjennom Øvre Aaskogen Vannverk. Privat vei med veiavgift/bompenger.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 3 665
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Det betales veiavgift for veien fra hovedveien til bommen som p.t. er kr 700,- pr. år.

Det er pliktig medlemskap i Aaskogen vellforening. Medlemsavgiften for 2021 er kr 2.500,-. Dette dekker i hovedsak kostander til bom og drift av felles veier på hyttefeltet.

Det er avgift til Øvre Aaskogen Vannverk for sommervann. Årlig vannavgift er kr 1.000,- for 2021. Avgiften dekker strøm og vanlige vedlikehold samt utgifter til rørlegger for av og påsetting av vann. Sommervannet er vanligvis tilkoblet i perioden påsken til oktober.

Til Aasskogen Vann og Avløpsselskap er det årsgebyr ca. kr 1.500,- for 2020 for privat avløpsledning fram til offentlig nett.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 167 654,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00168

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 20.05.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 04.05.2021
Energiattest, datert 05.05.21
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra grunneier
Opplysninger fra vellforeningen
Opplysninger fra vannverket
Festekontrakt
Godkjente bygningstegninger

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om kloakkledning - Tinglyst dato 01.11.2017
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring avtale gjelder feste - Tinglyst dato 19.03.1975
Plikt til å koble kloakk til offentlig ledning

Festekontrakt - Tinglyst dato 01.07.1966
Best. om trær på tomten. Med flere bestemmelserAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.