Adresse

Tord Pedersens gate 89 B
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.190.000

Felleskost: 5.445

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, oppvarming, varmtvann, forretningsførsel, diverse utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, kabel-TV, trappevask og strøm i fellesarealer.

Omkostninger


Dokumentavgift: 129.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 141.327

Totalpris med omkostninger kr 5.331.327

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 21.10.2020 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 21.10.2020 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Boligen har en meget god beliggenhet i et veletablert og attraktivt boligområde på Strøtvet. Leiligheten har endebeliggenhet i 7. etg. som gjør at man har større balkong/veranda. Her er det umiddelbar nærhet til marka med lysløype som starter kun få meter fra tomtegrensen og som strekker seg mot mange flotte turmål i Bragernesåsen - som Stronghytta, Spiralen, Kloptjern, Åspaviljongen, Landfallhytta, Tverken og Skimten.

Leiligheten er beliggende i 7. etg. med adkomst via heis og inneholder:
Entré/gang, 3 soverom, bad, vaskerom/bad, kjøkken, spisestue/stue og wc. Leilighetens tilstand anses å være god, dog er det behov for tidsmessig oppussing.

Praktisk bod på fellesgang rett ved inngangsdøren til leiligheten (ca. 4 kvm), samt bod og matskap i 1. etg. Felles opplagsrom.

Romslig og overbygget balkong med nydelig panoramautsikt som gir et flott tilleggsareal til leiligheten.
Felles inngangsparti med vestibyle, trapperom, vaskeri og heis. Felles gang for 3 leiligheter i leilighetsplan.

Areal og byggeår

Primærareal: 128

Bruksrareal: 128

Antall soverom: 3

Etasje: 7

Tomtestørrelse: 3000

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1973

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 878
Seksjonsnr: 33
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Eiendommen ligger i etablert boligområde på Toppenhaug med kort vei til barnehage, skole og nærbutikk. Flotte turmuligheter i Bragernesåsen. Panoramautsikt fra balkong, med gode solforhold.

Innhold
Leiligheten er beliggende i 7. etg. med adkomst via heis og inneholder:
Entré/gang, 3 soverom, bad, vaskerom/bad, kjøkken, spisestue/stue og wc.

Praktisk bod på fellesgang rett ved inngangsdøren til leiligheten (ca. 4 kvm), samt sportsbod (nr33) og matskap i 1. etg. Felles opplagsrom.

Romslig og overbygget balkong med nydelig panoramautsikt som gir et flott tilleggsareal til leiligheten.
Felles inngangsparti med vestibyle, trapperom, vaskeri og heis. Felles gang for 3 leiligheter i leilighetsplan.

Standard:
Stor 4- roms eierleilighet med god planløsning - nydelig utsikt over Drammen og innseilingen. Meget god intern beliggenhet som endeleilighet, dette gir ekstra stor veranda/balkong med gode solforhold!

Leilighetens tilstand anses å være god, dog er det behov for tidsmessig oppussing.

Romstandarden beskrives som følgende:
Innbydende og svært romslig gang/hall. Det er montert ringeklokke med dørtelefon, samt skyvedørsgarderobe med speil. Forbindelse til separat wc med klosett og servant, samt eget vaskerom/bad. Sistnevnte med sanitærutstyr bestående av servant, dusjkabinett og røropplegg til vaskemaskin. Mekanisk ventilasjon.

Bad: Pent oppusset i 2017, utført av Comfort i Lier. Flislagte overflater med gulvvarme. Sanitærutstyr bestående av klosett, servant med profilerte underskap, overskap med speil og badekar. Mekanisk ventilasjon.

Stue: Romslig og lys stue med hyggelig planløsning som er enkel å innrede med sittegrupper og spisestue! Stuens vindusflater er vendt mot den fantastiske panoramautsikten, og som endeleilighet får man et ekstra vindu. Dette utgjør en flott romfølelse med mye naturlys-innslipp. Det er montert el-styrte persienner for solskjerming. Det er videre forbindelse til solrik og overbygd veranda/balkong på ca 18 kvm. Panoramautsikt strekker seg fra Lier, utover fjorden, og til Drammen.

Kjøkken: Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter, mye skap- og benkeplass. Montert avtrekksvifte over komfyr, røropplegg til oppvaskmaskin. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Det er plass til mindre spisebord ved vindu.

Leiligheten har 3 soverom hvor vinduene er vendt mot rolige naturomgivelser. Det er montert garderobeskap i alle soverom.

Attraktiv og behagelig bo-tilværelse med blant annet sentralfyring (oppvarming er inkl. i fellesutgiftene).

Parkering:
Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten. Det kan være mulig å leie parkeringsplass eller garasjeplass internt av andre beboere. For øvrig uspesifisert parkering langs gate, samt gjesteparkering på anviste plasser mot parkeringsoblat.

Oppvarming:
Sentralfyr med radiatorer i boligrom. Gulvvarme i bad.

Beliggenhet:
Boligen har en meget god beliggenhet i et veletablert og attraktivt boligområde på Strøtvet. Her er det umiddelbar nærhet til marka med lysløype som starter kun få meter fra tomtegrensen og som strekker seg mot mange flotte turmål i Bragernesåsen - som Stronghytta, Spiralen, Kloptjern, Åspaviljongen, Landfallhytta, Tverken og Skimten.

Det er ca. 15 minutters gangavstand til sentrum av Drammen og tilsvarende til jernbanestasjonen (enten Brakerøya eller Drammen stasjon) som har hyppige avganger både i retning Oslo og Kongsberg. Flytoget går også fra Drammen stasjon. Det er busstopp rett ved boligen med avganger hver time på hverdagene.

Barneskolen (Bragernes) og barnehagen (Løkkebergene Vels barnehage) ligger ca. 8-10 minutter i
gangavstand fra boligen, i tilknytning til Løkkebergparken ("Kjappen"), som er et meget populært område for store og små. Her er det en veldig populær kunstgressbane som benyttes store deler av året, sandvolleyballbane, lekeplass samt turområde.

Det er også kort avstand til nærbutikken (Kiwi) og også til CC Handlesenter som har et bredere utvalg av
butikker, apotek, treningssenter (Sats) mm. Her er det også flotte turmuligheter langs elveparken.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidede fellesarealer. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Heis og betongtrapp i felles gang.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Gjeldende regulering: Regulert til boligformål.
Regulering under arbeid: Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.
Planforslag: Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig liggende kledning og teglsteinsfasade. Flatt tak tekket med papp/folietekking. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
- Leilighetens tilstand anses å være god tatt alder i betraktning. Det som i første omgang bør prioriteres er eventuell oppgradering av kjøkken, bad/vaskerom samt generell oppussing av overflater og innredninger.
- Bad er oppusset av Comfort Lier, 2017.
- Selger/arving opplyser om en tidligere lekkasje i sjakt bak wc som kom ovenfra. Forholdet ble utbedret i regi av forsikringsselskap.
- Se kommentar under diverse pkt, vedrørende vann/avløpsrør.
- Noe åpent og noe skjult el-anlegg, sikringsskap med automatsikringer i felles gang. Digital måler.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 128

Bruksareal per etasje: 128

lnngår i p-romsareal: Entré/gang, 3 soverom, bad, vaskerom/bad, kjøkken, spisestue/stue og wc.

Diverse
Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Boligsameiet jobber med en vedlikeholdsplan for bygningsmassen basert på en tiårsplan. Primært
prioriteres nå et prosjekt vedrørende vann/avløpsrør. Dette innebærer også full rehabilitering av alle bad. Til finansiering av prosjektet skal det trolig tas opp et lån kr 22.000.000,- stort og det skal nedbetales over 30 år. Foreløpig estimert økning av felleskostnaden for leiligheten er 1.220,-. Fullstendig kostnadsoverslag på prosjektet foreligger foreløpig ikke. Se vedlegg fra forretningsfører i salgsoppgaven.

Husdyrhold er bare tillatt når det ikke medfører sjenanse eller ulempe for andre.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2001. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 166
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 71 247,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 026 371,-
Sekundær formuesverdikr 3 694 936,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00357

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 09.10.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 04.10.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 10.09.2020
Energiattest, datert 05.10.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 05.10.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.