Adresse

Maria Fegths gate 11
3041 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.600.000

Andel fellesgjeld: 241.766

Totalpris: 2.841.766 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.728

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifer, renovasjon, a-konto varmt vann, TV/internett grunnpakke, bygningsforsikring, dugnad, felles vedlikehold, snømåking mm. I felleskostnadene er også garasjeleie på 100kr pr mnd inkludert.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 860,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.927

Totalpris med omkostninger kr 2.613.927

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet ved Rundtom i Drammen. Her bor du med alle byens fasiliteter i nærhet til leiligheten, samtidig som det kun er noen minutter opp til et fantastisk flott løypenett i marka. Fra leiligheten er det gangavstand til matbutikk og bussholdeplass, samtidig som elevpromenaden tar deg hele veien inn til byen på kort tid. Leiligheten har meget god intern beliggenhet, med hyggelig utsyn og flott innglasset balkong.

Leiligheten inneholder entré, 2 soverom, bad, stue og kjøkken. Utgang til innglasset balkong fra stue. Det er i tillegg godt med bodplass i kjeller, på hhv. 4 kvm. og 3 kvm, samt loft på 3 kvm. Leiligheten har rett til biloppstillingsplass eller garasje.

Høydepunkter:
- Bad fra 2019
- Overflater stue 2017
- Overflater soverom 2018
- Overflater gang 2020
- Montert nytt dørcallinganlegg
- Nytt gulv på balkong

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 68

Bruksrareal: 79

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 2243

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1957

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 112
Bruksnr: 408
Andelsnummer: 28
Borettslagsnavn: Langbakken Borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten inneholder entré, 2 soverom, bad, stue og kjøkken. Det er godt med bodplass i kjeller, på hhv. 3 kvm. og 4 kvm. I tillegg er det bod på loft, 3 kvm.

Kjøkken:
Velutstyrt og delikat kjøkken, i egen avdeling av leiligheten. Her er det godt med skap- og benkeplass, samt gode arbeidsflater. Innredningen har hvite, profilerte fronter, delt inn i under- og overskap. Kjøkkenet har integrert, platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Et moderne og hyggelig kjøkken, med enkel tilgang til stue.

Stue/balkong
Lys og romslig stue med god lysinngang fra balkongen. Stuen fremstår som moderne og innbydende, med tidsriktige farger på veggene. Delikate downlights i taket for god romfølelse. Meget god plass til spisebord og salong. Store vindusflater gir godt med naturlig lys og det er hyggelig utsyn over området. Det er i tillegg peisovn for god varme på kaldere dager.

Fra stuen er det utgang til hyggelig, skjermet innglasset balkong. Balkongen har god plass til sosiale sammenkomster, sittegruppe og grill og fungerer som en forlengelse av stuen på sommertid. Det er i tillegg nylig oppgradert gulv på balkongen.

Bad:
Flislagt bad fra 2019. Badet inneholder servant med underskap, vegghengt toalett og dusjhjørne. Det er opplegg til vaskemaskin. Badet har varmekabler i gulv. Mørke delikat fliser på gulv og lysere fliser på veggene.

Soverom:
Leiligheten har 2 god soverom, begge med plass til seng og garderobeskap/kontorpult. Hovedsoverom er av god størrelse med har fine garderobeløsninger. Det er nylig blir malt og overflatebehandlet. Soverom 2 har moderne farger på veggen og hyggelig utsyn mot borettslagets fellesområde.

Standard:
Leiligheten har en normalt god standard samt en god arealdisponering. Det er de senere år utført oppgraderinger av innvendige flater på vegger og himlinger/tak. Baderom er oppgradert/rehabilitert i 2019 i regi av borettslaget.

Oppgraderinger:
- Oppusset innvendige overflater i stue i 2017, soverom i 2018, og gang i 2020
- Baderom er oppgradert / nytt i 2019, utført i regi av borettslaget
- Montert nytt dørcallinganlegg
- Varmtvann fra sentralanlegg
- Overflateoppusset gulv på balkong

Parkering:
Hver leilighet har rett til å leie en biloppstillingsplass eller garasjeplass. Denne skal benyttes både sommer og vinter. 40 kr pr mnd for p-plass og 100 kr pr mnd for garasje.

Dersom det er beboere som ikke har bil, kan de med to biler søke om å få den ledige plassen inntil videre. Garasjen blir tildelt den søker som har lengst botid i borettslaget etter hvert som det blir ledighet.

Ellers gjesteparkering.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm og vedfyring.
Varmekabel i baderomsgulv.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet ved Rundtom i Drammen. Her bor du med alle byens fasiliteter i nærhet til leiligheten, samtidig som det kun er noen minutter opp til et fantastisk flott løypenett i marka. Fra leiligheten er det gangavstand til matbutikk og bussholdplass, samtidig som elevpromenaden tar deg hele veien inn til byen på kort tid.

Rekreasjon:
Drammen byr på en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra leiligheten er det kun en rusletur ned til elven, med kilometerlange turstier langs begge sider av elven. Eller er det kort vei til flotte tur- og skiløyper både på Nordbykollen. Her er det lysløype, hvor flere utkikkspunkter gir mulighet for nydelig utsikt over byen, eller du kan ta turen videre inn i marka. Det er også kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres på SPAR, kun noen hundre meter unna leiligheten, eller Rema 1000 i Tollbugata. Nærmeste kjøpesenter er Strømsø Senter med et mangfold av butikker og KIWI XL matbutikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter og Gulskogen senter utallige butikker.

Transport:
Drammen Togstasjon er i gangavstand fra leiligheten, ca. 2 km unna. Hyppige avganger til både Asker, Bærum og Oslo. Ellers er det også kort vei til nærmeste bussholdestasjon på Holmestrandveien.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og
gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Utleie på søkes om og godkjennes i styret.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Området er regulert til boligbebyggelse.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest. Bygningen er byggeanmeldt.

Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2005
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 5 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 11 453 201,- pr. 01.09.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 241 766,- pr. 01.09.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 39 334,- pr. 01.09.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 652 138,-
Sekundær formuesverdikr 2 347 697,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00301

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Obligasjon - Tinglyst dato 31.12.1991
Beløp: 150000 Panthaver: DNB BANK ASA Orgnr: 984851006

Obligasjon - Tinglyst dato 25.07.2000
Beløp: 8500000 Panthaver: DNB BANK ASA Orgnr: 984851006

Felles pantedok bor.innsk - Tinglyst dato 03.02.2016
Beløp: 355050 Panthaver: FELLESSKAP AV ANDELSEIERE JF L OM BRRTL §2-11 Orgnr: 13840085

Pantedokument - Tinglyst dato 18.05.2018
Beløp: 8600000 Panthaver: DNB BANK ASA Orgnr: 984851006

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 16.01.1957
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 22.10.1998
Best. om at Maria Fegthsgt. 23 garasjelag godkjenner påbygg av garasjeanlegget, påbygget skal bruks til oppstilling av avfalsdunker. Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Omnummerering ved kommuneendring - Tinglyst dato 01.01.2020
Omnummerering ved kommuneendring

Registrering av grunn - Tinglyst dato 22.01.1957
Registrering av grunnAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.