Adresse

Kvernbakken 9
3427 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.290.000

Felleskost inkluderer:

Det er ingen faste felleskostnader. Evnt. felleskostnader herunder felles utvendig bygningsforsikring deles etter sameiebrøk. Sameiebrøken er 181/276.

Omkostninger


Dokumentavgift: 132.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 147.927

Totalpris med omkostninger kr 5.437.927

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 400,- / kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 14.09.2020 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 14.09.2020 kl. 18:45
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Meget god beliggenhet i populært og etablert boligområde på Gullaug i Lier. Meget barnevennlig med nærhet til hyggelig lekeplass/balløkke og akebakke. Gangavstand til barneskole (Ca. 10 min. - gangvei hele veien), barnehager og nærbutikk (Kiwi). Meget solrikt beliggenhet, også med ettermiddag og kveldssol.

Stor nyoppusset bolig med fleksibel planløsning og delikate overflater. Nytt kjøkken, vaskerom, inngangsdør samt gulv og overflatebehandling i stue og kjøkken i 2019.

Generelt:
* Solrik sør/vestvendt beliggenhet
* Soverom med walk in closet
* Påkostet nytt gulv med enstavs eikeparkett
* Altibox fiber
* Etablert barnevennlig område
* Sikringsskap med automatsikringer
* Ny varmepumpe (januar 2020)
* Mulighet for 4 soverom

Boligen er delt/seksjonert i 2 seksjoner. Her selges seksjon nr. 1 som er 1., 2. og en mindre del i U. etasjen i bygget. Dvs. at deler av underetasjen er egen seksjon/leilighet (snr. 2) og er ikke en del av boligen som her selges.

Velkommen til Kvernbakken 9!

Areal og byggeår

Primærareal: 156

Bruksrareal: 164

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 677

Boligtype: Horisontaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1996

Energimerking: D Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Aircondition
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 112
Bruksnr: 256
Seksjonsnr: 1
Kommune: Lier

Innhold
Bolig over 3 plan som inneholder:
1. etasje: Bad, kjøkken , entré, gang m/trapp, stue, spisestue og bod.
2. etasje: Trapperom/tv-stue og 3 soverom. Mulighet for 4 soverom i T-stue.
Underetasje: Trapperom/gang og vaskerom/bod.

Egen utebod (ca. 9 kvm.) med god lagringsplass.

Standard:
Stor nyoppusset bolig med fleksibel planløsning og delikate overflater.

Boligen er delt/seksjonert i 2 seksjoner. Her selges seksjon nr. 1 som er 1., 2. og en mindre del i U. etasjen i bygget. Dvs. at deler av underetasjen er egen seksjon/leilighet (snr. 2) og er ikke en del av boligen som her selges.

Flislagt gang med varmekabler i gulv og inngang til bod/garderobe.

Nytt kjøkken i 2019 med stilfull kjøkkeninnredning. Takhøye skap. Integrerte hvitevarer med induksjonstopp, oppvaskmaskin, komfyr, kombiovn med micro/komfyr, fryser og kjøleskap. Montert avtrekksvifte over induskjonstopp. Kjøkkenøy med skuffer, benkeplass og spiseplass.

Flott spisestue med utgang til terrassen gjennom doble terrassedører. Nyere peisovn med glassdør.

Pen stue med ekstra god takhøyde og utgang til sør/vest-vendt terrasse gjennom skyvedør. Terrassen er på ca. 29 kvm. hvor ca. 14 kvm. er overbygget. Meget solrik med dag og sen kveldsol.

3 gode soverom. Det ene soverommet har inngang til walk in closet/garderobe.

TV-stue/kontor i 2. etasje med plassbygget benk. Det er også mulig å sette opp en lettvegg med dør her for å få 4 soverom.

Pent bad med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, hvit profilert baderomsinnredning med servant, dusjkabinett og WC.

Nytt lyst vaskerom (2019) i U. etasje med fliser på gulv og varmekabler i gulv, klosett, servant, skyllekar i stål og røropplegg til vaskemaskin.

Skohyller og oppheng i bod/garderobe. Skyvedørsgarderobe med og uten speil og garderobeskap på soverom i 2 etg. Omkledningsrom med garderobeskap og hyller.

Gulvplater i stue og kjøkken ble revet, bjelkelag ble avrettet og etterisolert på nytt i hele stue og kjøkken mellom 1. etasje og U. etasje.

Generelt:
* Pusset opp 1. etasje med nye gulv, overflatebehandling, etc. i 2019
* Påkostet nytt gulv i hele stue, kjøkken, trapp etc. med enstavs eikeparkett
* Nytt kjøkken 2019
* Nytt vaskerom i 2019
* Solrik sør/vestvendt beliggenhet
* Soverom med walk in closet/garderobe
* Altibox fiber med mulighet for TV/internett
* Etablert barnevennlig område
* Ny inngangsdør i 2019
* Sikringsskap med automatsikringer
* Ny varmepumpe (januar 2020)
* Mulighet for 4 soverom

Velkommen til Kvernbakken 9!

Parkering:
Parkering i egen gårdsplass.

Oppvarming:
Ved og elektrisk. Gulvvarme i vindfang og bad i 1 etg. og nye varmekabler i vaskerom i U. etg. Ny varmepumpe luft til luft (fra 2020)

Beliggenhet:
Meget god beliggenhet i populært og etablert boligområde på Gullaug i Lier. Meget barnevennlig med nærhet til hyggelig lekeplass/balløkke og akebakke. Gangavstand til barneskole (Ca. 10 min. - gangvei hele veien), barnehager og nærbutikk (Kiwi).

Meget solrikt beliggenhet, også med ettermiddag og kveldssol.

Gangavstand til Kjekstadmarka med flotte helårs turmuligheter (lysløype) og tjern med bademuligheter. Nærhet til Drammensfjorden med ypperlige muligheter for bading som f.eks. Gilhusodden samt fisking, vannsport og båtliv.

Ca. 15 minutter gange til Lier stasjon med god togforbindelse til Oslo - ideell beliggenhet for jobbpendling til Asker/Oslo. Bussholdeplass ved Kiwi matbutikk på Gullaug som kun er noen få minutter å gå fra boligen,

Kort vei til påkjøringen til E-18 mot Oslo/Kristiansand.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Hellelagt ved inngangsparti. Parkering i egen gårdsplass. Tomten er felles, men seksjonseierne har i vedtektene beskrevet hvordan tomten skal fordeles. Vedtektene følger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Gjeldende regulering: Regulert til boligformål iht. reguleringsplan Gullauglia stedfestet den 15.04.1986.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Grunmur oppført av leca. Yttervegger over grunnmur av isolert bindingsverk. Synlig fuktsperre på utvendig side av grunnmur med topplist. Det er i følge tidligere eier gravd en drensgrøft i bakkant av boligen i forbindelse med oppføring av bolig i 2013. Utvendig liggende kledning. Saltak med lett undertak. Tekket med betongtakstein fra byggeår. Decraplater og falset beslag ved tilbygd del.

Positive og negative forhold ved eiendommen: Noe retningsavvik fra byggeår på gulv i 2. etasje.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: ca. 95 kvm. 2. etasje: ca. 50 kvm. U. etg. ca. 19kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etasje: ca. 90 kvm. 2. etasje: ca. 50 kvm. U. etg. ca. 16 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang, bad , gang m/trapp, stue/spisestue/tvstue og kjøkken. 2. etasje: Trapperom/tv-stue., 2 soverom , soverom m/ omkledningsrom. U. etasje: Trapperom/gang og vaskerom/wc.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 17.02.2020. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget ble sist kontrollert i 2017. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 757,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 14 200
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 082 247,-
Sekundær formuesverdikr 3 896 089,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00289

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 26.08.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 23.08.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 23.08.2020
Energiattest, datert 23.08.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 17.02.2020 og 21.08.2020.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Seksjoneringsbegjæring
Sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 16.05.2008
SNR: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 181 / 276Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.