Adresse

Engersand Havn 36
3427 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.990.000

Felleskost: 2.548

Felleskost inkluderer:

Renovasjon, felles vedlikehold, strøm i fellesarealer, bygningsforsikring, brøyting, snømåking for hånd/​​strøing, gartnerarbeid med plenklipping, drift av ekstra garasjeplass (representerer kr. 225 per mnd og er inkl. i summen på kr 2.548,-), forretningsførsel m.v.

Omkostninger


Dokumentavgift: 199.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 215.427

Totalpris med omkostninger kr 8.205.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 400,- / kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 20.10.2020 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 20.10.2020 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Meget tiltalende og godt utstyrt 3-roms toppleilighet. Særdeles smakfullt innredet, med behagelig fargevalg på vegger, fliser, så vel som på innredninger. Leiligheten er vesentlig påkostetet utover standard-leveransen.

Planløsningen er også godt planlagt og består av følgende rom:
Entré/gang, åpent og lekkert kjøkken, lys stue med utgang til overbygget terrasse, hovedsoverom med tilgang eget bad/vaskerom, soverom nr. 2, bad/wc nr. 2 og praktisk innebod/teknisk rom.

Separat sportsbod i forbindelse med overbygget inngangsparti og bod på terrasse.

El. bil-lader i carport. Det er også kjøpt til en ekstra garasjeplass i nabobygget.

Enestående utsikt over fjorden, byen og helt til Blefjell. I 2. etg. er man også mer skjermet for sjenerende innsyn fra gangstien.

I leiligheten er det utstrakt bruk av led-spotter med varm-tone i stuedel. Det er også oppgradert med eksklusive fliser, Elko-plus stikk og brytere i hele leiligheten. Lekkert en-stavs gulv av hvitpigmentert eik.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 101

Bruksrareal: 106

Antall soverom: 3

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 2643

Boligtype: Horisontaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2018

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 160
Seksjonsnr: 4
Kommune: Lier

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 156
Seksjonsnr: 53
Kommune: Lier

Innhold
Meget tiltalende og godt utstyrt 3-roms toppleilighet i Strandhus - 2. etasje i første rekke mot vannet.

Leiligheten er særdeles smakfullt innredet, med behagelig fargevalg på vegger, fliser, så vel som på innredninger. Leiligheten er vesentlig påkostetet utover standard-leveransen.

Planløsningen er også godt planlagt og består av følgende rom:
Entré/gang, åpent kjøkken, lys stue med utgang til overbygget terrasse, hovedsoverom med tilgang eget bad/vaskerom, soverom nr. 2, bad/wc nr. 2 og praktisk innebod/teknisk rom.

Sportsbod i forbindelse med overbygget inngangsparti og bod på terrasse.

El. bil-lader i carport. Det er også kjøpt til en ekstra garasjeplass i nabobygget.

Er det ønskelig med leie av båtplass - så kan dette sjekkes ut på nettsiden: ticonbaathavn.no

Standard:
Leiligheten oppleves som en moderne og luksuriøs bolig med fantastisk beliggenhet. Her ligger man med en enestående utsikt over fjorden, byen og helt til Blefjell. I 2. etg. er man også mer skjermet for sjenerende innsyn fra gangstien.

I leiligheten er det utstrakt bruk av led-spotter med varm-tone i stuedel. Det er også oppgradert med Elko-plus stikk og brytere i hele leiligheten. Lekkert en-stavs gulv av hvitpigmentert eik.

Boligen har følgende romstandard:
Privat og overbygget adkomst til inngangsdøren der det også er tilgang til en romslig og praktisk utvendig bod.

Entré/bod: Entré med praktisk og elektronisk dørlås av typen Yale doorman. Lekre gulvfliser som er bestilt utover standardleveransen. I entréen er det også en pen skyvedørsgarderobe og praktisk adkomst til innvendig bod og teknisk rom. Kjøleskap i bod medfølger dog ikke.

Kjøkken: Tiltalende innredning fra Crown Imperial i tidsriktig og behagelig fargetone og med grep av børstet stål. Integrerte hvitevarer fra Miele bestående av indusksjons-topp, oppvaskmaskin, stekeovn, kombinert kjøle- og fryseskap. Avtrekksviften er diskret i slim-line utførelse fra Rørøs Metall og er også bestilt ekstra. Ved vasken er vanlig armatur erstattet med en Quooker. Dette er en innretning som gir deg kaldt, varmt og kokende vann fra samme kran. Ellers har kjøkkenet en pen benkeplate av lys-tonet eik. Åpen løsning med sosial kjøkkenøy med underskap og overheng for bar-stoler.

Stue: Stor og lys stue med flotte store vinduer mot vannet. Motoriserte screens på vinduer mot syd, vest og nord med unntak av mot terrassen som er overbygget og som er utstyrt med motorisert markise.

Terrassen er noe noe for seg selv og må oppleves her er det et flott fjordskue som få kan vise til og det samme med solforhold som på sitt beste avsluttes rundt kl. 22:30. Terrassen er på ca. 17 kvm. og her kan fint ha selskaper med god plass for møblering. Praktisk med overbygg både mht lagring av møbler om vinteren og ved regnvær.

3 gode soverom, alle med garderobeskap, hvorav hovedsoverommet har løst det med pen skyvedørsgarderobe. Hovedsoverommet har opplegg for TV og har også privat adkomst til eget bad.

Bad tilhørende hovedsoverom: Badet har eksklusive fliser bestilt utover standardleveransen. Bred baderomsinnredning med dobbel vask og overskap med speilfronter og overlys. Gjennomtenkt løsning med flissatt vegg for skjerming av plassering for vaskemaskin og tørketrommel. Dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett.

Bad nr. 2: Dette badet har moderne grå fliser bestilt særskilt for denne leiligheten og har utførelse i stilfullt mønster. Badet har servant og vegghengt toalett.

Det er sjelden at leilighetene er så oppgradert som denne og dette kommer kjøper til gode!

Parkering:
2 egne plasser. Den ene i carport med el-bil lader. Det er også kjøpt til en ekstra garasjeplass i nabobygget. Ellers har området godt med gjesteparkering.

Oppvarming:
Elektriske varmekabler i alle rom unntatt bod.

Beliggenhet:
Her er en ypperlig mulighet til å sikre seg en av boligprosjektets beste intern-beliggenheter med herlig fjordutsikt fra romslig terrasse og med solforhold som de fleste kan drømme om. Her har man kveldssol til etter kl. 22 på sommertid! Denne toppleiligheten har en helt spesiell beliggenhet der den ligger i første rekke, rett over vannkanten og med fin utsikt også til båthavnen. Til denne leiligheten er det også kjøpt til en ekstra garasjeplass i nabobygg, slik at man skal kunne ha 2 biler i husstanden. El-bil lader er også på plass!

Engersand Havn ligger meget solrikt og maritimt til ved Drammensfjorden med strandlinje, småbåthavn og badestrand rett utenfor døren.

Engersand havn har også sitt eget spisested - Ankeret Engersand. De beskriver det slik: "Med idylliske omgivelser får du en unik opplevelse med italienske smaker.Vi serverer italienske pizzaer stekt i steinovn og deilig sjømat. Ankeret serverer også deilige desserter som passer perfekt med våre viner.".

Ellers er det kort vei til Liertoppen Kjøpesenter, Lierbyen og Drammen sentrum med handels-, service- og fritidstilbud. Kort vei er det også til idrettsanlegg, flott golfbane, ridesentre, treningssentre og svømmehall. Godt med tur- og bademuligheter i nærområdet. Lysløyper, med godt preparerte skiløyper vinterstid. Flere lekeplasser i nærområdet.

Kort vei til Drammen by både med båt og bil. Lier togstasjon i kort kjøreavstand med god forbindelse til Asker/Oslo. Kort vei til E-18 med ca. 20 minutter til Asker og 35 minutter til Oslo med bil.

Vi ønsker velkommen til denne lekre toppleiligheten på Engersand!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidede fellesarealer med plen, forstøtningsmurer og beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass samt gjesteparkering. Lekkert og eksklusivt preg med nedgravet søppelanordning og ryddig miljø.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Det skal dog meldes i fra til sameiet ved utleie.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Gjeldende regulering: Området er detaljregulert. Detaljregulering for Engersand havn syd

Formål: Bebyggelse - blokkbebyggelse

Det er byggearbeider i området og området er fortsatt under utvikling.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag av takstrapport: Rapporten angir kun TG1 og det er svært lite å skulle utsette på denne leiligheten foruten noen mindre bruksmerker.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, 3 soverom, bad, stue/kjøkken, bad/vaskerom

Diverse
Det er innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2019
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget. Vegghengte TV´er medfølger ikke og det må påregnes merker etter innfesting av disse.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 273,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 15 618
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 176 508,-
Sekundær formuesverdikr 4 235 429,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00299

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 06.10.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 04.09.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 02.09.2020
Energiattest, datert 02.09.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører USBL, datert 04.09.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.