Adresse

Professor Smiths alle 24
3048 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.690.000

Felleskost: 2.579

Felleskost inkluderer:

Fellesutgiftene inkluderer renovasjon, felles bygningsforsikring, grunnpakke fra GET med TV og internett, snøbrøyting. forretningsfører og utvendig vedlikehold. Fellesutgiftene fordeles slik: Renovasjon kr 284,- Driftskostnader kr 256,- Felleskostnader kr 1 640,- TV/bredbånd (Get grunnpakke) kr 399,- Kommunale avgifter (vann og avløp) betales i tillegg til Drammen kommune etter forbruk.

Omkostninger


Dokumentavgift: 142.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 157.927

Totalpris med omkostninger kr 5.847.927

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 16.09.2020 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 16.09.2020 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette rekkehuset har en meget attraktiv beliggenhet i Proffen Hageby ved Gulskogen skole. Meget solrikt med fasade mot syd. Når du bor i Proffen Hageby er det kort vei til det meste av servicetilbud, enten til Gulskogen skole, kjøpesenter, togstasjon eller til sentrum.

Egen takterrasse på ca. 19 kvm. og vannbåren varme i gulv i 1. etasje. Fleksibel planløsning.

Diverse:
* Grensende til Gulskogen skole, trygg skolevei.
* Kun ca. 7-8 minutters gangavstand til Gulskogen togstasjon
* Privat takterrasse på ca. 19 kvm.
* TV-stue på ca. 24 kvm.
* Vannbåren varme i beboelsesrom i 1. etasje (svært kostnadseffektivt).
* Kjøkken med integrerte hvitevarer.
* Egen parkeringsplass.
* 3 egne terrasser/uteplasser.
* Kort gangavstand til Gulskogen senter og togstasjon.
* Mulighet for 4 soverom.
* Sprinkleranlegg.
* Isolert utebod.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 111

Bruksrareal: 121

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 32

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Selveier

Byggeår: 2019

Energimerking: B Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 15
Bruksnr: 327
Seksjonsnr: 13
Kommune: Drammen

Innhold
Nyoppført bolig fra 2019 med attraktive og gode løsninger som inneholder:

1. etasje: Entre, bad, stue med utgang til terrasse, kjøkken med åpen løsning mot stuen.
2. etasje: 3 soverom, garderobe/bod og bad.
3. etasje: TV-stue med utgang til privat takterrasse mot syd (det kan lages ett ekstra soverom i del av TV-stuen dersom det er behov for 4 soverom).

Isolert utvendig sportsbod (ca. 7 kvm.) og terrasse i forbindelse med inngangspartiet.

Standard:
Attraktiv nyoppført rekkehus fra høsten 2019 med meget god planløsning.

Entre med fliser på gulv.

Moderne og stilrent kjøkken med Designia hvit glatt kjøkkeninnredning og takhøye skap. Montert avtrekksvifte over komfyr. Integrert komfyr, koketopp og kjøl/fryseskap.

Lys stue med utgang til sørvendt terrasse på ca. 16 kvm. Det er utelys samt lagt ut strøm på terrassen. Markise over deler av terrassen.

To tidløse delikate bad, ett i 1. etasje og ett i 2. etasje. Begge er flislagte med downlights i tak, elektriske varmekabler i gulv, vegghengt toalett og baderomsinnredning med servant (bad i 1. etasje har servant, ikke servantskap). Plassbesparende foldbare dusjdører i glass. Bad i 2. etasje har opplegg til vaskemaskin.

Stor TV-stue i 3. etasje på ca. 24 kvm. med utgang til solrik, sørvendt takterrasse på ca. 19 kvm. Markise over deler av terrassen. Det kan lages ett ekstra soverom i en del av TV-stuen dersom det er behov for 4 soverom.

Hoved soverommet har inngang til garderobe/bod.

Tak: Nedforet gipshimling som er sparklet og malt.
Gulv: Moderne en-stavs parkett og fliser.
Vegger: Malte veggflater i lyse overflater.

Diverse:
* Grensende til Gulskogen skole, trygg skolevei.
* Kun ca. 7-8 minutters gangavstand til Gulskogen togstasjon
* Privat takterrasse på ca. 19 kvm.
* TV-stue på ca. 24 kvm.
* Vannbåren varme i beboelsesrom i 1. etasje.
* Moderne trapp som binder etasjene fint sammen.
* 2 flislagte bad.
* Kjøkken med integrerte hvitevarer.
* 3 egne terrasser/uteplasser.
* Meget flott opparbeide fellesarealer.
* Kort gangavstand til Gulskogen senter og togstasjon.
* Mulighet for 4 soverom.
* Sprinkleranlegg.
* Isolert utebod.

Parkering:
En parkeringsplass på felles utvendig parkeringsområde for sameiet. Denne boligen har rett til en vederlagsfri garasjeplass når garasjekjeller blir bygget i senere byggetrinn. Da bortfaller samtidig retten til en utvendig parkeringsplass.

Oppvarming:
Vannbåren varme i gulv i beboelsesrom i 1. etasje. Elektrisk oppvarming med panelovner i noen rom. Elektriske varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Boligen er beliggende solrikt og sentralt på Gulskogen i Drammen.

Dette er i byggetrinn 1 i Proffen hageby som er et nytt boligprosjekt med flotte felles park, leke og grøntområder rundt bebyggelsen. Ideelt for barnefamilier!

Kun ca. 7-8 minutters gangavstand til Gulskogen togstasjon noe som byr på gode pendlermuligheter. Grensende til Gulskogen barne- og ungdomsskole, bussholdeplass og nærhet til stort kjøpesenter med et rikt og variert butikkutvalg - Gulskogen kjøpesenter.

Gangavstand til elveparken med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, Gulskogen gård med flott parkanlegg, marka med gode turmuligheter sommer som vinter og Drammen sentrum med alle fasiliteter.

God offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste bussholdeplass er i Skogliveien (ved Gulskogen skole) og ligger i umiddelbar nærhet til boligen. Med bil tar det ca. 5 minutter til sentrum samt ca. 35 minutter til Oslo.

Grensende mot Gulskogen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.

Det er lekeplass i tilknytning til Gulskogen og Rødskog skole og kort vei til Strømsgodset IF´s flotte treningsanlegg med gressbane og to kunstgressbaner, hvorav en er oppvarmet og en blir islagt vinterstid. I tillegg er det kort vei til Talentgården på Sundland med fotballhall. På Sundland ligger også Attic dansestudio, Akademiet videregående skole og Montessori-barneskole (kun ca. 2 minutters sykkeltur).

Vi ønsker velkommen til Proffen Hageby og Professor Smiths alle 24!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Selveiertomt som er meget pent opparbeidet og beplantet. Felles atrium med lekeplass, sittegrupper etc. God felles sykkelparkering. Boligen har tomt/terrasse/hage både foran og bak boligen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er i dag regulert til byggeområde for kombinert bebyggelse og anleggsformål til Bolig/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting iht. reguleringsplan Områderegulering for Sundland vedtatt 16.06.2015. Reguleringsplan og -bestemmelser fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til å kontakte megler ved spørsmål til reguleringen i området. Området er under utvikling og at det må påregnes byggestøy, byggetrafikk etc. en stund fremover.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk. Utvendig liggende kledning. Vinduer med energiglass. Isolert utgangsdør av god kvalitet. Flatt tak. Trebjelkelag mellom etasjene. Isolert bod 1. etg. med 200 liter varmtvannsbereder, ventilasjonsaggregat og vannmåler.

Positive og negative forhold ved eiendommen: Boligen er nyoppført i 2019.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 52 kvm. 2. etasje: 45 kvm. 3. etasje: 24kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 45 kvm. 2. etasje: 42 kvm. 3. etasje: 24 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, dusj/wc. 2. etasje: Trappegang, 3 soverom, bad. 3. etasje: Stue.

Diverse
Vårt firma har ikke innhentet opplysninger på det elektriske anlegget da anlegget var nytt 2019.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 1 451,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 11 242,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 119 000,-
Sekundær formuesverdikr 4 030 000,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00273

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har fylt ut egenerklæringsskjema. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 18.08.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 15.08.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 17.08.2020
Energiattest, datert 14.06.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører OBOS, datert 14.08.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll fra årsmøte 2020
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 18.09.2019
SNR: 13 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 110 / 2794

Bestemmelse om parkering - Tinglyst dato 25.07.2019
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om parkering - Tinglyst dato 12.09.2019
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 12.09.2019
Bestemmelse om bruk av utomhusarealer GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 01.10.2019
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om adkomstrett - Tinglyst dato 01.10.2019
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 01.10.2019
Bestemmelse om teknisk infrastruktur GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bruksrett - Tinglyst dato 01.10.2019
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om parkering - Tinglyst dato 01.10.2019
Bestemmelse om gjestebil- og sykkelparkering GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.