Adresse

Dietrichs gate 6 B
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.990.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 174.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 190.427

Totalpris med omkostninger kr 7.180.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 22.10.2020 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 22.10.2020 kl. 18:00

Starttidspunkt: 25.10.2020 kl. 14:00
Sluttidspunkt: 25.10.2020 kl. 15:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg melde deg på visning ved bruk av "Visningspåmelding". Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig.

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Ønsker du å bo sentrumsnært med alle fasiliteter innenfor kort gangavstand, men drømmer samtidig om egen hage hvor barn kan leke fritt? Da er kanskje Dietrichs Gate 6 B noe for deg!

Eiendommen en liten skjult perle i et ellers eldre og etablert villaområde mellom Bragernes og Øren. Her bor man innerst i blindvei, hvor hagen er omkranset av hekk og beplantninger. En koselig og skjermet hage med dukkehus, vippe-hest og huskestativ innbyr til lek for de små. Området har mange barnehager innenfor kort gangavstand og det er kort avstand til både Øren og Børresen skole.

Noen høydepunkter:
- Nyoppført i 2005
- God, gjennomtenkt planløsning
- Parkering i garasje (2005) og på gårdsplass.
- Smart elbil-lader fra Easee
- 3 stuer
- Eget vaskerom
- WC i alle etasjer
- Sigdal kjøkken

Noen avstander (nærmeste):
Barnehage: ca. 500 m.
Øren skole: ca. 1,1 km.
Børresen skole: ca. 250 m.
Bussholdeplass: ca. 250 m.
Togstasjon: ca. 1,6 km.
Matbutikk: ca. 450 m.
Marka: ca. 500m.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 168

Bruksrareal: 173

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 426

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2005

Energimerking: C Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1486
Kommune: Drammen

Innhold
Enebolig over 2 plan og kjelleretasje med en meget god planløsning.

1. etasje: Entré/hall med varmepumpe, gjeste-WC, vaskerom, kjøkken med spiseplass, stue med spisestue, peisovn og utgang til terrasse og hage.
2. etasje: Loftstue, 3 gode soverom og bad/WC. Tilgang til godt lagringsloft.
Kjelleretasje: Trapperom/mellomgang, gjeste-WC, romslig kjellerstue med pipeløp, kontor, bod/teknisk rom og stor garderobe/(bad*).

*I dette rommet ligger det klart sluk og rør-i-rør opplegg for tilknytning. I følge byggetegninger er dette rommet tiltenkt dusj, badstue og garderobe. Selger benytter dette rommet pr. i dag som stor garderobe/omkledningsrom.

Halvpart av dobbelgarasje med lagringsloft, innlagt strøm, belysning og automatisk portåpner. Easee smart-lader til elbil montert på husvegg.

Entré:
En åpent og luftig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. Det er montert ny varmepumpe i 2015 som gir god sirkulasjon mellom etasjene.
Praktisk gjeste-WC rett innenfor inngangsdøren og vaskerommet like så. Lett tilgjengelig for småbarnsfamilier.

Stue:
Lys og romslig stue med spisestue og moderne peisovn som binder stuen og spisestuen sammen. Stor glassfasade med bred innsynsvinkel gir en god og lun atmosfære når man tenner opp på vinterstid.
Mange vindusflater gir godt med naturlig lys i stuen og spisestuen. Fra stuen er det utgang til en hyggelig, overbygget terrasse med trappeløp som tar deg videre ned til hagen og gårdsplassen.

I kjelleren er det en stor kjellerstue med gulvvarme og pipeløp med mulighet for tilknytning av ildsted. Del av kjellerstuen er fradelt og innredet som kontor.

Lys loftstue innredet med praktisk arbeidsbord og lekseplass for de minste. Godt egnet som kontorplass/arbeidsområde eller som loftstue.

Kjøkken:
Lyst kjøkken med profilert innredning fra Sigdal. Vinduer på to av veggene gir godt med naturlig gjennomlys på kjøkkenet. Arealet er godt utnyttet med god benk- og skapplass, samt god arbeidsflate og oppbevaingsplass i skuffer og skap. Hyggelig frokostplass ved vindu.

Bad/WC/vaskerom:
Boligen har WC i alle tre etasjer - Gjeste-WC i 1. og kjeller-etasje, samt på bad i 2. etasje.

Eget separat vaskerom rett innenfor inngangsdøren. Særdeles praktisk plassering for barnefamilier hvor veien er kort fra ytterdøren for en sølete parkdress, gymbag, fotballtrening eller en løpetur i marka. Vaskerommet er innredet med fliser på gulv med varme, samt fliser på vegg og utslagsvask.

Innbydende flislagt bad/WC i 2. etasje, strategisk plassert på samme etasje med soverommene i boligen. Badet er innredet med toalett, dusjkabinett og badekar, samt lys, glatt baderomsmøbelment med nedfelt servant, overskap, speile og belysning.

I kjeller er et rom klargjort med flislagt gulv med varme og sluk, samt rør-i-rør opplegg i vegg for tilknytning. I følge originale byggetegninger er dette rommet tiltenkt dusj, badstue og garderobe. Selger benytter dette rommet pr. i dag som stor garderobe/klesrom.

Soverom:
Alle tre soverommene ligger i 2. etasje sammen med loftstue og baderom.
Tidligere eier har delt av kjellerstuen og innredet det innerste rommet som gjesterom/kontor. Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke tilfredsstiller kravene til soverom.

Oppbevaring:
Boligen har bod i kjeller, loft med gulv og god lagringsplass, samt lagringsloft i garasje.


Boligen fremstår som en praktisk og meget funksjonell, familievennlig enebolig.

Standard:
Gulv: Parkett i hovedetasje. Laminatparkett i 2. etasje. Fliser i underetasje, vaskerom og baderom.
Vegger: Hovedsakelig malte, glatte overflater og panel i kjellerstue. Fliser på bade- og vaskerom.
Himling: Hovedsakelig glatte, malte flater og panel.

- Gjennomtenkt familievennlig planløsning.
- WC i alle etasjer, separat vaskerom og mulighet for bad nr. 2.
- Stue i alle etasjer.
- Altibox TV-signaler og Viken Fiber internett.
- Varmepumpe fra 2015.
- Sentralstøvsuger.
- Easee smart elbil-lader montert i 2019.
- Stort garderoberom med innredning.

Parkering:
I garasje og på gårdsplass.
Boligen disponer halvpart av dobbelgarasje (deles med nabo). Garasjen har innlagt strøm, belysning, automatisk portåpner og lagringsloft.
Det er installert Easee smart elbil-lader på husvegg.

Oppvarming:
Ny varmepumpe i hall fra 2015 og peisovn i stue. Varmepumpen kan også brukes til nedkjøling av huset på varme sommerdager.
For øvrig er det gulvvarme i hele underetasjen (med unntak av bod), samt vaskerom i 1. etasje og bad i 2. etasje.
Enkelte rom har fastmonterte panelovner.

Beliggenhet:
Dietrichs Gate 6 B har en meget attraktiv beliggenhet i et etablert villaområde på Hamborgstrøm, mellom Bragernes og Øren. Her bor man nært til sentrum og alle fasiliteter innenfor kort gangavstand, samtidig som man bor barnevennlig og tilbaketrukket.

Meget barnevennlig område med høy konsentrasjon av barnehager innenfor gangavstand - Ekornheia, Øren andelsbarnehage, Sørbyløkka, Dampsentralen, Parktunet for å nevne noen. Populære Øren barneskole ligger i nærområdet, med barnevennlig gåavstand langs Hotvetveien. I området rundt Øren skole har det de senere år kommet ny kunstisbane, flerbrukshall, lekeplass og kunstgressbane. Børresen ungdomsskole ligger i umiddelbar nærhet og det er heller ikke langt til andre utdanningsinstitusjoner som Akademiet og Universitetet i Sørøst-Norge.

Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Hamborgstrømskogen, rett ovenfor boligen, samt helårs tur-/løypenett i Drammensmarka. Idylliske elvepromenaden langs Drammenselva kan tilby flotte turstier med et innslag av flere parker med forskjellige aktiviteter langs elvebredden.
Få minutter med bil til Kjøsterudjuvet og Drammen Skisenter med et flott alpinanlegg, downhillsykling og klatrepark på sommerstid.
Kort gangavstand til den populære aktivitetsparken som fikk Drammen bys byggeskikkpris i 2017. Parken inneholder store plenarealer, byens største lekeplass, treningsanlegg, skatepark, fotballbane, basketballbane, fontene, musikkpaviljong, bordtennisbord, toalett og DJ-bås.

Nærmeste bussholdeplass ligger ved Fylkeshuset i Rosenkrantzgata. Her går det busser inn mot sentrum eller Åssiden, i tillegg til Vy Xpress (tidligere TimesEkspressen) mot Oslo eller Notodden via Kongsberg. Det er i underkant av 2 km. til Drammen togstasjon med lokal-, regions- og flytog-forbindelse videre. Stort sett flatt terreng hele veien, så gunstig gang- eller sykkelavstand.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 i Vinjesgate eller Kiwi Landfalløya (som også er søndagsåpen). Gulskogen kjøpesenter dekker i tillegg de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man spasere inn til Bragernes Torg og Drammen sentrum med handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Skjermet og flott opparbeidet eiendom. Asfaltert gårdsplass med kantstein mot gressplen. Hage med et variert valgt av beplantninger og prydbusker, samt koselig og privat steinlagt platting ved garasjen.
Hagen innbyr til lek for barn med dukkehus, vippe-hest og huskestativ.

Adgang til utleie
Deler eller hele boligen kan leies ut til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036, vedtatt 05.10.2015
Formål: Boligbebyggelse

Gjeldende regulering: "Regulering av Hamborgstrøm", vedtatt 01.04.1910
Formål: Bolig

Kopi av gjeldende plan og bestemmelse fås ved henvendelse eiendomsmegler.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 26.04.2005.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Enebolig fra 2005.
- Grunnmur av Leca, utvendig pusset.
- Yttervegger over grunnmur av bindingsverk, isolert og kledd med stående panel.
- Utvendig malt i 2016 av H. B. Motzfeldt og sønn AS
- Isolerglassvinduer
- Saltak tekket med takstein

Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Glitre Energi:
Årsforbruk 2019: 23.600 kWh (dette inkl. lading av to elbiler i husholdningen)
Anlegget ble sist kontrollert i 2011 og den gang funnet i orden.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Siste feiing: 07.05.2020.
Siste tilsyn: 18.11.2014. Anmerkede punkter i tilsynsrapporten er utbedret av selger i 2015.

Selger forbeholder seg retten til å beholde Gardena slangetrommel, samt kjøleskap og komfyr fra kjøkken.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Oppvaskmaskin på kjøkken og fryseboks i bod medfølger i handelen.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Renovasjon: kr. 3538,75
Vann- og avløpsavgifter i 2019: kr. 10.770,34
Boligen har vannmåler. Vann- og avløpsavgifter vil derfor variere i forhold til faktisk forbruk.
Pipefeiing: ca. kr. 630,-

Vei, vann og avløp
Vei: Privat stikkvei frem til offentlig vei. Vann- og avløp: Tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger. På nabo­ei­en­dom­men, Diet­richs Gate 6, er det ting­lyst at Diet­richs Gate 6 B har ad­komst­rett langs ei­en­dom­mens nord­li­ge gren­se. Ut­gif­ter/​ar­beid til snø­ryd­ding og frem­ti­dig ved­li­ke­hold de­les likt mel­lom ei­en­dom­me­ne. Diet­richs Gate 6 B har også rett til å an­leg­ge vann- og kloakk­led­nin­ger i fel­les ad­komst­vei, samt ved­li­ke­hol­de disse.​ Det ting­lys­te dokumentet føl­ger som ved­legg i salgs­opp­ga­ven.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 23 600
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 560 456,-
Sekundær formuesverdikr 5 617 642,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00268

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Grunnkart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.