Adresse

Hanna Winsnes gate 2 B
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 16.900.000

Felleskost: 4.000

Felleskost inkluderer:

Vask og vedlikehold av felles trappegang og heis, strøm fellesarealer med oppvarmede gangarealer ute, service og drift av heis, vedlikehold av felles og private grøntarealer m.v. Felleskostnadene er ikke endelig angitt, men det betales på bakgrunn av fordelingsprinsipper som er oppgitt i sameiets vedtekter. Det er allikevel Forsikringskostnad som fordeles etter eierbrøk og faktureres årlig fra sameiet, pt. trolig rundt ca. kr 11.000,- per år. Det må påregnes at felleskostnadene blir justert etter at sameiet kommer i normal drift og at fordelingsprinsipper kan bli justert etter hva som synes rimelig etter bruks-erfaring er etablert. Det er mao. vanskelig å definere dette konkret pt. og det må derfor påregnes avvik på denne posten både mht. prisnivå og innhold. Det henvises også til vedtektene som har bestemmelser om fordeling mht. drift og ansvar av bygnings- og eiendomsmasse samt fellesarealer. Det legges for øvrig opp til intern forretningsførsel.

Omkostninger


Dokumentavgift: 422.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 438.177

Totalpris med omkostninger kr 17.338.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 400,- / kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 21.09.2020 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 21.09.2020 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er sjelden kost i Drammen - I byens beste strøk finner vi denne klassiske villaen med mansard-stil, oppgradert i 2019/2020 til å nærmest oppfattes som et nytt hus.

Med eksklusive materialer og innredning over 3 fulle plan er boligen bygget med balansert ventilasjon, overflater i moderne stil, italiensk design-kjøkken med benkeplate i stein og med hvitevarer fra Gaggenau. Her kommer man til ferdig pakke og det er bare å flytte rett inn i smakfulle omgivelser med gasspeis i stuen, 2 lekre bad hvor det ene har helstøpt design-badekar, stort vaskerom med innredning, klessjakt fra Master-bad i 2. etg. og med både vaskemaskin og tørketrommel som medfølger.

Den opprinnelige inngangsdøren er bevart og oppgradert, og benytter man bi-inngangen, så kommer man til nabobygget med heis, der garasjen og boden befinner seg.

Fra den private hagen med uteplatting i skifer, og fra boligen nyter man den herlige utsikten over byen og fjorden.

Vi ønsker seriøse interessenter velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 231

Bruksrareal: 246

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 226

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1920

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 584
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
Meget tiltalende villa med stilfullt mansard-tak hvor nærmest alt er oppgradert med høy standard og gjennomtenkte løsninger.

Villaen går over 3 plan og har følgende innhold:
1. etg.: Romslig hall med adkomst til separat toalett, 2-fløy dører inn mot stuen som gir en luftig løsning med bred åpning, Stuen har 2 avdelinger der den ene har foldedører rettet mot byen og fjorden. Når foldedørene er åpnet blir ute-rommet tatt inn, og man sitter med den flotte utsikten og solen rett inn i stuen. Den andre delen av stuen er tilrettelagt for TV-stue og spisestue med selskap av en stor gasspeis. Det er ellers en sosial løsning med åpent kjøkken og kjøkkenøy.

2. etg.: I 2. etg. er det som i 1. etg. god takhøyde. Trappegang med adkomst til flislagt baderom, soveromsgang med lufte-terrasse og adkomst til loft via nedfellbar loftstrapp. 3 gode soverom hvorav soverommet har privat adkomst til baderom nr. 2.

Kjelleretg.: Stor gang/hall, separat toalett, vaskerom med innredning og stort innredet rom.

1 Garasjeplass og bod.

Standard:
Det er varmekabler i de fleste gulv unntatt soverom. Balansert ventilasjon. De fleste vinduene har sprosser og er aluminiumsbelagte utvendig for å være robuste og vedlikeholdsvennlige. Disse er i grå utførelse både innvendig og utvendig for å matche den enhetlige stilen.

1. etg.:
Hall: Hallen har 2 innganger. En fra det opprinnelige, der den originale inngangsdøren er bevart og modernisert. Den andre inngangsdøren er mot adkomsten til/fra garasjen i tilliggende inngangsparti/bygg. Meget store og eksklusive fliser på gulv i hallen og praktisk adkomst til separat toalett med servant. Toalettet har designtapet på vegg. God romfølelse med mye luft i Hallen.

Stuen: Stuen har lekkert 1-stavs eikeparkett og som resten av etasjen er det sorte stikk og brytere. Det er også dempedefarger på vegg med kontrastvegg på samme vegg som gasspeisen er plassert. Når man velger å åpene foldedørene mot utsikten er det et pent glassrekkverk utenfor. Man tar terrasseopplevelsen inn og utsikten herfra mot byen og fjorden må oppleves. Stuen og kjøkkenet kan lukkes av mot resten av huset for ro til soverom etc. ved evt. selskap/støy.

Kjøkkenet: Kjøkkenet er et Italiensk design-kjøkken levert av Inmente kjøkken. Hvitevarene er alle fra Gaggenau og består av: Bred induksjonstopp og motorisert vifte, begge integrert i kjøkkenøy. Integrert kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, samt stor stekeovn, kaffe-maskin og varmeskuff som er plassert i praktisk høyde. Lekker og lys benkeplate av stein med underlimt stålvask og pent armatur med hånddusj. Innredningen på kjøkkenet har mange praktiske løsninger, som kan gjennomgås på visning.

2. etg.:

Trapp og trappegang: Trappen er behagelig belagt med tepper. Trappegangen har det samme pene 1-stavs parkettgulvet som vi finner på soverommene.

Bad nr. 1: Delikate fliser på vegg og gulv i stort format. Vegghengt toalett, servant med innredning. Soverom: 3 gode soverom med 1-stavs parkett på alle gulv, spotter i tak og datapunkt på alle rom.

Badet nr. 2 (tilliggende hovedsoverom): Lekkert og flislagt bad med helstøpt design-badekar, helstøpt og dobbel deisgn-vask, begge i hvit utførelse og med armatur fra Axor. Det er også hvite vegghengt underskap under vaskene. Store og elegante fliser på gulv og vegg. Vegghengt toalett og pent dusjhjørne med glassvegg.

Kjelleretg.:

Gang: Romslig gang/allrom i kjeller som enkelt kan tilpasses med garderobe-innredning. Rommet har lekre fliser av meget stort format og som resten av huset så er det også her godt med spotter i tak. Fra gangen er det adkomst til separat toalett, vaskerom og til et stort innredet rom.

Separat toalett: Vegghengt toalett og servant.

Vaskerom: Vaskerommet er stort og det medfølger her helt ny vaskemaskin og tørketrommel fra AEG. Rommet er ferdig innredet og det er også en praktisk skittentøy-sjakt som kommer inn i det ene skapet. 2 praktiske benker med både over- og underskap gjør det lett å få unna hverdagslig vask. Det er også montert vask med armatur for sko og annet man ikke ønsker å rengjøre på de øvrige badene.

Innredet rom: Det er et stort og lyst rom i kjeller som har store gulvfliser og hvitmalte helsparklede vegger. Her er det både dagslys og spotter i tak og det er godt med stikk for de fleste formål. Det er også lagt opp datapunkt her, som i de mange andre av boligens rom.

Parkering:
Dyp garasjeplass i garasjekjeller i tilliggende nabobygg. Nabobygget har heis til 1. etg.

Oppvarming:
Elektriske varmekabler i de fleste gulv og gasspeis med gass fra gassbeholder i utendørs gass-skap.

Beliggenhet:
Villaen har en fantastisk flott beliggenhet der den ligger høyt og fritt rettet mot byen og utsikten. Her bor man i umiddelbar nærhet til både Drammen sentrum og til de fine og store friluftsområder som Bragernesåsen har å by på.

Toppenhaug er et svært attraktivt og samtidig fredelig strøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes. Høyt hevet og med en herlig fjordutsikt ligger boligen med adresse i Hanna Winsnes gate som er en av byens best ansette adresser.

Her nyter man den umiddelbare nærheten til den frodige Bragernesåsen med alt den har å tilby av vakre naturopplevelser. Inngangen til de velkjente turstiene i åsen ligger rett bortenfor eiendommen og disse fører videre til både Åspaviljongen og Spiralen.

Nærområdet har i det vesentlige villabebyggelse og nærheten til Bragernes skole og det nærliggende park- og rekreasjonsområdet som kalles Kjappen. Løkkebergene vel fremmer både trivsel og er også en aktiv bidragsyter for å legge til rette for gode oppvekstvilkår.

Hanna Winsnes gate ligger med nærhet til det meste og her er alle forutsetninger til stede for et attraktivt og innholdsrikt bomiljø.

Bragernes:
Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Vi ønsker velkommen til Hanna Winsnes gate og til det gode liv på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er meget pent opparbeidet og arbeidet er gjort meget tiltalende og vel planlagt. Det er steinlagte områder med varmekabler, barlind-hekker, prydbusker og flott stein-arbeide med heller, kantstein og trapper. Barnevennlig med gressplen og fin skiferplatting er også på plass og er et seksjonert privat areal for denne seksjonen. Se nærmere på vedlagt seksjonering.

Adgang til utleie
Det er anledning til å leie ut boligen under ett, men dette må skje iht. de en hver tid gjeldende vedtekter og regler som gjelder for sameiet.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/​​kommunedelplan: området er angitt som boligområde nåværende og er således avsatt til boligformål.

Gjeldende regulering: Eiendommen ligger i uregulert område. Det henvises således til Kommuneplanens bestemmelser.

Følgende planer berører eiendommen:
Det er mottatt nabovarsel på eiendommen Hanna Winsnes gate 4A. Det må således påregnes bebyggelse og endringer av omgivelsene på denne eiendommen. Konferer megler ved spørsmål til dette.

Ferdigattest
Det var i 1924 ikke krav til ferdigattest. Det er i 2020 gitt bruksendring/godkjenning til dagens planløsning ifm. ferdigattest for nybygget på siden. Det kommenteres at hall og stort innredet rom i kjeller er på innsendte tegninger i kommunen benevnt med trapp/oppbevaring som formål. Rommene er således godkjent med dette som formål, på tross av innredning, og bør mao. anses som innredede sekundærrom og ikke som oppholdsrom.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig (seksjon i sameie med nabobygg)

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten: Boligen er opprinnelig bygget i 1920, men vesentlig modernisert og ombygget, i all hovedsak bygget etter dagens byggeforskrifter. Boligen fremstår som ny med meget god standard på innredninger og utstyr. Alle avsnitt i takstrappporten har fått tilstandsgrad 1. Registrert litt knirk i gulv på hoved-soverom i 2 etasje. Tak har båndtekking av falsede kobberplater - alder er ukjent.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Kjøkken, hall m/trapp, stue, spisestue, wc 2. etg.: Bad 1, bad master, gang, 3 soverom. Kjelleretg.: Vaskerom, kjeller stue, gang m/trapp, wc

Diverse
Boligen ansees som fullt ombygget og iht. entreprenør ble arbeider av håndverkmessig art utført innen 01.04.2020, da det etter dette kun var snakk om mindre finish/detaljer. Dersom eiendommen selges innen 1. oktober 2020 må selger stille ga­ran­ti jf. av­hen­dings­lo­ven § 2-11.

Boligen er vasket til visning, og vil ikke bli vasket ytterligere fra selgers side.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2019
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): De har ingen opplysninger om ovennevnte eiendom i sine systemer, og ikke mottatt melding om montert ildsted.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 761,-

Det er installert vannmåler og regning vil komme etter faktisk forbruk mht. vann og avløp. Registrert forbruk er ikke fra normalt bruk av denne seksjonen.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Strømforbruket i boligen er ikke oppgitt, ettersom boligen aldri er bebodd og forbruket således ikke er kjent for normalår. Trolig vil det være et nøkternt forbruk ettersom boligen er nyoppført etter strenge krav og med effektive varmekilder. Dette vil dog uansett variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc. Det samme gjelder for vann- og avløp som faktureres fra kommunen etter forbruk. Estimat for dette antas å ligge mellom ca. 8-10 tusen kroner per år. Dette kan dog variere, slik som med strøm nevnt over.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00279

Sentrale lover
Reguleres av avhendingsloven. Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6.

I dette tilfellet selges eiendommen «som den er», jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes derfor i en begrenset utstrekning.

En «som den er» klausul overfører i stor grad risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.

Ved omsetning av nyoppført bolig eller fullt ombygget bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas derfor i dette tilfellet at en «som den er» klausul normalt her ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning.

Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring ved dette salget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 04.09.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.08.2020
Energiattest, datert 20.08.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 18.08.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
‐ Vedtekter/Husordensregler
- Servitutter
- Avstandserklæringer/avtaler om bebyggelse med skisser
- Seksjonering/reseksjonering av garasje

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.