Adresse

Skjæraveien 4
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.590.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 135.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 150.677

Totalpris med omkostninger kr 4.740.677

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Skjæraveien 4 - en stor og innholdsrik villa med dobbeltgarasje og stor, opparbeidet tomt.

Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser på Nesbygda/Grønlia, ca. 10 minutter fra Drammen/Svelvik med fjorden like ved. Her er det duket for bading, fiske, båtliv m.v.
Barnehage og barneskole like ved, samt bussholdeplass med linje til Drammen/Svelvik. Fine turområder i nærområdet.

Boligen ligger på stor, solrik eiendom på hele 1428 kvm. som er pent opparbeidet med bærbusker, frukttrær og prydbusker.
Innvendig strekker boligen seg over 3 plan med en fleksibel og bruksvennlig planløsning. Mulighet for opptil 5 soverom eller flere stuer. Egen privat, vestvendt takterrasse med utgang fra soverom/stue i 3. etg.
Store deler av hovedetasjen er pusset opp i år med bl.a. nye 1-stavs gulver, nye overflater på vegg og himling med LED-downlights.
Boligen har forøvrig to bad, separat vaskerom, kjøkken med spiseplass og godt med lagringsplass.

Velkommen til visning! Husk påmelding --->

Areal og byggeår

Primærareal: 248

Bruksrareal: 323

Antall soverom: 5

Tomtestørrelse: 1428

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1987

Energimerking: D Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 335
Bruksnr: 91
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen har en familievennlig planløsning over tre plan, hvor de fleste rommene i boligen er av god størrelse.

Underetasje: Stor flislagt hall med gulvvarme, 2 soverom (evt. kjellerstue), separat vaskerom, bad og bod med kjølerom.

1. etasje: Stor og generøs vinkelstue og utgang til overbygget veranda (på 42 kvm.) med adkomst til hagen, kjøkken, spisestue, 2 soverom, stort bad og separat toalettrom. Gang med utgang til hage.

2. etasje: Stort soverom (evt. loftstue) med utgang til egen vestvendt takterrasse (på 14 kvm.) med flott utsikt til fjorden og stor bod. God oppbevaringsplass langs krypsloft.

Boligen har dobbeltgarasje som er innlemmet i del av boligen.

Standard:
Boligen holder en gjennomgående god standard. De fleste som er malt opp i tillegg til øvrig oppgradering/modernisering.

Boligen har i år blitt oppgradert med ny himling og LED-downlights i hall, samt at store deler av hovedetasjen er pusset opp med lekre 1-stav gulvbord, panelplater på vegg og ny himling med LED-downlights. I tillegg er de fleste kontakter og lysbrytere oppgradert i de rom hvor det er foretatt modernisering. I tillegg er det satt inn en ny og moderne peisovn montert i stue.

Hall: En stor og luftig hall ønsker deg velkommen hjem hver gang.
Hallen er flislagt med gulvvarme og av generøs størrelse. Gode muligheter for etablering av garderobeløsninger.

Stue:
Meget stor vinkelstue i 1. etasje med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er utgang til den overbygde balkongen som strekker seg rundt store deler av boligen med flott utsikt oppover langs fjorden og videre innover mot Drammen.
Stuen byr på fine plasseringsmuligheter for møbler og sittegrupper. Spisestue i del av stue eller i nisje mellom stue og kjøkken.
I stuen er det både varmepumpe og ny, moderne peisovn. Hele stuen er nyoppusset nå i år med nye overflater på gulv, vegg og himling med LED-downlights.
Forøvrig er det gode muligheter for stue nr. 2 eller 3, enten i underetasjen eller i 2. etasje, alt ettersom man ønsker å benytte rommene som soverom eller stue.

Kjøkken:
Solid kvalitetskjøkken fra Sivesind med profilerte fronter. God benk- og skapplass. Nyere og ekstra bred platetopp fra Siemens, nyere stekeovn fra Elektrolux og Miele oppvaskmaskin.
Hyggelig frokostplass ved vindu.

Soverom:
Boligen har i dag mulighet for opptil 5 soverom.
Det er mulighet for to soverom i underetasje. I 1. etasje er det allerede etablert to soverom med skyvedørsgarderobe, samt at det er lagt nye gulver i rommene.
I 2. etasje er det et stort soverom med egen privat, vestvendt takterrasse.

Bad/vaskerom/WC:
Boligen har 2 fullverdige bad, separat vaskerom og WC-rom.
Vaskerommet og det ene badet ligger vegg-i-vegg og er plassert i boligens underetasje. Fin og strategisk plassering i nærheten av soverommene og ved hallen, noe som er meget praktisk for barnefamilier.
Hovedbadet ligger i 1. etasje, strategisk ved soverommene og er av meget god størrelse. Badet er innredet med dusjkabinett, badekar, bidé og stort baderomsmøblement.
Separat toalett-rom vegg-i-vegg med badet.

Oppbevaring:
Boligen har gode oppbevaringmuligheter. Det er bod i underetasje med eget kjølerom, i tillegg til at det er et stort innredet rom i 2. etasje. I tillegg kan man benytte seg av dobbelgarasjen til lagring.

Parkering:
Dobbeltgarasje innlemmet i del av boligens sokkeletasje.
I tillegg er det godt med parkeringsmuligheter på egen eiendom.

Oppvarming:
Boligen varmes idag opp av elektrisitet og vedfyring. Det er gulvvarme i hall 1. etasje, samt begge bad. Det er varmepumpe i stuen, samt ny, moderne, lekker peisovn. I tillegg er det montert vedovn i hallen i 1. etasje.

Beliggenhet:
Nesbygda/Grønlia ligger i naturskjønne omgivelser, nær sjø og skog, med kun ca. 10 minutters kjøring til Drammen og Svelvik sentrum.
Barnevennlig område med fine grøntarealer rett utenfor døren. Ca. 700 meter til moderne Støa barnehage og ca. 750 meter til Tangen barneskole. Skolebussordning til Svelvik ungdomsskole. ca. 350 meter til nærmeste bussholdeplass ved Svelvikveien med avganger til Svelvik og Drammen med mulighet for buss- og tog korrespondanse videre. Gangavstand til Tangen fjordpark med opparbeidet grøntområder for ballspill og solbading på gresslette, samt liten sandstrand for bading.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Stor og solrik eiendom med flott utsikt mot Drammensfjorden. Eiendommen pent opparbeidet med belegningsstein i gårdsplass, samt fine plenarealer med prydbusker, bærbusker og frukttrær. Barnevennlig og fin hage.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele eller deler av boligen til boligformål.

Regulering

Eiendommen ligger under reguleringsplan for "Tangen - Grønlia" vedtatt 25.06.1982. Eiendommen er regulert til boligformål (1228 kvm.), samt del av eiendommen er regulert til jord- og skogbruk (191 kvm)

Del av eiendommen (9 kvm.) ligger under "Detaljregulering for Stomperud", vedtatt 02.04.2019.

I kommuneplanens arealdel 2015-2027, vedtatt 07.09.2015, ligger 1419 kvm. av eiendommen innenfor område regulert til eksisterende boligbebyggelse og 9 kvm. ligger innenfor område avsatt til framtidig boliogbebyggelse.

Naboeiendom mot vest, Gnr. 335 Bnr. 182, er regulert til fremtidig boligbebyggelse. Areal som grenser til Skjæraveien 4 er i hht. reguleringsplan er avsatt til grønnstruktur.

Kopi av gjeldende regulerings-/kommuneplan, samt bestemmelser fås ved henvendelse eiendomsmegler.

Ferdigattest
Det er gitt midlertidig brukstillatelse for "Nybygg bolig" fra tidligere Svelvik kommune, datert 30.12.1988.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Enebolig med dobbeltgarasje innlemmet i del av boligen.

Boligen er oppført på støpt betongsåle
Grunnmur av leca, utvendig pusset.
Yttervegger over grunnmur av bindingsverk, isolert og kledd med stående panel, samt deler er forblendet med teglstein.
Takkontruksjon med valmet tak, tekket med takstein.
Pipe rehabilitert med stålrør i ca. 2013.

Se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasje: Bod med sluk, kjølerom og garasje. 2. etasje: Bod/garderobe/kontor.

Bruksareal per etasje: Underetasje: Hall med trapp, kjellerstue/soverom 1, trimrom/soverom 2, bad og vaskerom. 1. etasje: Entré/gang, gang med trapp, stue/spisestue, kjøkken med trapp, 2 stk. soverom, bad og WC. 2. etasje: Gang med trapp og loftstue/soverom med utgang til takterrasse.

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Skagerak Energi.
Anlegget ble sist kontrollert: 1988 og den gang funnet i orden.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Siste feiing ble utført den 30.06.2016.
Siste tilsyn ble utført den 23.05.2013 og den gang funnet i orden.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk fagkyndig.

Boligen er rengjort før visning og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Renovasjon: kr. 3.539,- To terminer.
Vann- og avløpsavgifter: kr. 4.823,- i 2019.
Det er installert vannmåler i boligen. Vann og avløpsavgifter vil derfor variere i forhold til faktisk forbruk.
Feiing av pipe: ca. kr. 680,- (ved behov)

Vei, vann og avløp
Vei: Offentlig. Vann og avløp: Tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 152
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 067 427,-
Sekundær formuesverdikr 3 842 737,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00223

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Grunnkart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.