Adresse

Rådhusgata 12
3016 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.850.000

Felleskost: 4.003

Felleskost inkluderer:

Kabel-tv, bygningsforsikring, vaktmestertjenester, renhold i fellesarealer, samt diverse drift- og vedlikeholdskostnader

Omkostninger


Dokumentavgift: 191.875 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 203.452

Totalpris med omkostninger kr 8.053.452

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,- .
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en romslig og praktisk innredet selveierleilighet med unik, sydvendt beliggenhet på toppen/hjørnet av et av byens mest populære bolig/forretningskompleks. Leiligheten ligger tilbaketrukket og gjennomgående på 3 sider.

I byggets 2 første etasjer finner man Torget Vest handlesenter med et godt utvalg av butikker og caféer. Her får man ferskt brød og avis kun en heistur unna.

Solrik terrasse med fin utsikt over byen og Strømsøåsen.

Leiligheten ligger i 6. etasje og er nymalt i lyse og tidsriktige farger. Den er innredet med entre/gang, tre soverom flislagt bad/WC med servantinnredning, dusjhjørne, opplegg til vaskemaskin og toalett. eget kjøkken med spiseplass og stue med utgang til flott veranda som er delvis overbygget.

Garasjeplass i byggets garasjekjeller med heisadkomst opp til leilighetsplan umiddelbart ved inngangsdøren.

Areal og byggeår

Primærareal: 91

Bruksrareal: 95

Antall soverom: 3

Etasje: 6

Tomtestørrelse: 5445

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1997

Energimerking: F Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Parkett
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 76
Seksjonsnr: 84
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 76
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Innhold
Felles inngangsparti med heis og trapperom.
Leiligheten ligger i 6 etasje og inneholder:
Entre /hall, 3 soverom, eget kjøkken, bad/wc/vaskerom, bod/teknisk rom, stue med utgang til terrasse.
Tilhørende lagringsbod nr 77 beliggende i 4. etg.

Egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Standard:
Gulv: Keramiske fliser på baderom, for øvrig eik-parkett.
Vegger: Keramiske fliser på baderom, forøvrig nymalte flater i lyse og tidsriktige farger.

Kjøkken: Lysmalt innredning i god stand. Hvitevarer medfølger med kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr med koketopp og ventilator. Det er plass til spisebord på kjøkkenet.

Bad/WC: Romslig med fliser på gulv og vegger, varmekabler i gulvet, servant i innredning, utslagsvask i rustfritt stål, opplegg til vaskemaskin.

Stuen ligger spesielt flott til med hyggelig karnapp mot syd som åpner mot meget gode sol og utsiktsforhold. Her er det god plass til både spisestue og salonggruppe.

Leiligheten er godt utstyrt med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Porttelefon med døråpner. Leiligheten er gjennomgående i bygget på 3 sider og har godt med vinduer og lys. TV/data leveres av Vikenfiber/Altibox.

En meget praktisk og arealeffektiv innredet leilighet som bør sees!

Parkering:
Biloppstilling i felles garasjeanlegg. Garasjen for boligene er adskilt fra øvrige parkeringsplasser. Fjernbetjent åpner av port. Heis fra garasjekjeller til leilighetsplan.

Oppvarming:
Varmekabel på baderomsgulv, for øvrig elektrisk med panelovner i alle oppholdsrom.

Beliggenhet:
Denne romslige selveierleiligheten ligger med sannsynligvis beste beliggenhet i Torget Vest - på toppen, for seg selv og sydvendt.

Leiligheten er gjennomgående på 3 sider og ligger i byggets 6 etasje. I tillegg ligger den tilbaketrukket og tilnærmet uten innsyn. Fra leiligheten og fra den usjenerte terrassen har fin utsikt over byen og langs hele Strømsøåsen. Fra leiligheten kan man forøvrig også se mot Bragernesåsen og Bragernes kirke.

I byggets 2 første etasjer finner man Torget Vest handlesenter med et godt utvalg av butikker og caféer. Her får man ferskt brød og avis kun en heistur unna.

Boligkomplekset ligger rett ved Bragernes Torg. Her er det med andre ord kort gangavstand til byens rikholdige service- og underholdningstilbud.

Man når porten til Bragernesåsen i løpet av ca 10 minutter. Her har man tilgang til suverent turterreng sommer som vinter (lysløype, Åspaviljongen). De flotte turveiene langs elven med strandpromenade og bystrand ligger kun få minutter fra leiligheten. Det er ca 10 minutter gange til jernbanestasjonen på Strømsø.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er i det vesentlige bebygget. Det er anlagt fine utearealer i atrium.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretninger og kontor. Området ligger forøvrig innenfor areal som er fredet/planlagt fredet pga kulturmiljø iht informasjon fra riksantikvaren. Se vedlagt sefrak/kulturminnerapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Bebyggelsen har totalt 6 etasjer, hvorav de 2 nederste etasjene inneholder et variert tilbud av forretninger, spisesteder etc. Bygget er oppført i mur- og betongkonstruksjoner. Påkostet og meget tiltalende fellesarealer med bl.a. pent opparbeidede og beplantet atrium som er til felles glede og nytte for boligseksjonene. Heis fra garasjekjeller til leilighetsplan.

Positive og negative forhold ved eiendommen: Takstmannen skriver bl.a.:
Lei­lig­he­ten lig­ger i Tor­get Vest, det­te er et vel­dre­vet og at­trak­tivt sam­eie. Selve lei­lig­he­ten har en nor­malt bra stan­dard. Men det må be­mer­kes at med unn­tak av de fles­te vegg­over­fla­ter har den ikke vært ve­sent­lig på­kos­tet si­den opp­fø­ring. På grunn av al­der
bør det på­reg­nes en ge­ne­rell opp­gra­de­ring av bad, kjøk­ken og him­lin­ger. Det er fore­tatt fukt­søk fle­re ste­der uten at det kun­ne på­vi­ses unor­ma­le fuk­tan­sam­lin­ger de ste­der det ble søkt.


Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 95

Bruksareal per etasje: 91

lnngår i p-romsareal: Gang, 3 soverom, kjøkken, stue og bad/WC.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget er ikke kontrollert senere år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 10 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Leiligheten har ikke vært bebodd senere år. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 884 291,-
Sekundær formuesverdikr 3 183 448,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00321

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 15.09.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 15.09.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 04.09.2020
Energiattest, datert 14.09.2020
Situasjonskart
Sefrakrapport
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 15.09.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.