Adresse

Sollia 5 J
3058 SOLBERGMOEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.950.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 12.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 28.177

Totalpris med omkostninger kr 4.978.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 20.09.2020 kl. 13:00
Sluttidspunkt: 20.09.2020 kl. 14:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig fra ABChus. Svært god beliggenhet som er luftig og åpen, uten sjenerende innsyn. Her er det både gode solforhold og flott utsikt!

Gjennomgående god standard i gjennomført og tiltalende stil. Delikate overflater med blant annet lys eikeparkett i de fleste rom. Svært behagelig bo-tilværelse med balansert ventilasjon og ellers svært energieffektiv. TEK17.

Familievennlig og praktisk planløsning med en romslig romfølelse, inneholder følgende:
1. etg.: Entré, bad, gang, romslig stue og påkostet kjøkken.
u. etg.: Gang/trapperom, bad, teknisk-rom/bod og 3 soverom.

I tillegg nevnes særdeles stor og fin terrasse med gode solforhold, samt flott utsikt! Veranda på ca 5,3 kvm med utgang fra stuen, også med flott utsikt. Det medfølger halvpart av garasje med romslig sportsbod.

Areal og byggeår

Primærareal: 133

Bruksrareal: 138

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 984

Boligtype: Vertikaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2020

Energimerking: B Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 245
Bruksnr: 1682
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Attraktiv og nyoppført halvpart av tomannsbolig med meget god intern beliggenhet på Solbergmoen! Gode solfohold, samt nærhet til barnehage, skole og sentrum med flere fasiliteter! Gangavstand til offentlig kommunikasjon med hyppige bussforbindelser til bla Drammen sentrum og Gulskogen med jernbanestasjoner, samt i retning mot Kongsberg.

Innhold
Familievennlig og praktisk planløsning med en romslig romfølelse. Inneholder følgende:

1. etg.: Entré, bad, gang, stue og kjøkken.
u. etg.: Gang/trapperom, bad, teknisk-rom/bod og 3 soverom.

I tillegg nevnes særdeles stor og fin terrasse med gode solforhold, samt flott utsikt! Veranda på ca 5,3 kvm med utgang fra stuen, også med flott utsikt. Det medfølger halvpart av garasje med romslig sportsbod.

Standard:
Halvpart av tomannsbolig fra ABChus, kalt Emma Royal. Meget fin beliggenhet som er luftig og åpen, uten sjenerende innsyn. Her er det både gode solforhold og flott utsikt!

Gjennomgående god standard i gjennomført og tiltalende stil, samt stilig og moderne arkitektur. Delikate overflater med blant annet lys eikeparkett i de fleste rom. Svært behagelig bo-tilværelse med balansert ventilasjon og ellers svært energieffektiv.

Asfaltert vei og gårdsplass med innbydende adkomst til boligen. Det medfølger halvpart av dobbeltgarasje med praktisk og svært romslig sportsbod. Utvendig fasade er ferdig behandlet, her kan man flytte rett inn i en lekker og nøkkelferdig bolig!

Inngangspartiet er pent opparbeidet med terrasseplatting ved ytterdør, samt trappenedgang på siden av boligen ned til svært stor samt skjermet terrasse med flott utsikt og gode solforhold! Oppført med impregnerte materialer.

Romstandarden beskrives som følgende:

1. etasje:
Entré/gang med fin størrelse for garderobeløsning, delikat format på gulv, samt varmekabler. Herfra er det adkomst til pent og flislagt bad med store moderne fliser, vegghengt toalett, dusjhjørne med "waterfall", samt led-spotter i himling. Pen innredning med nedfelt servant og vegghengt speil.

Lekkert og åpent kjøkken med in­­nred­ning fra Kvik, i grå/mo­der­ne utførelse. Praktisk og gjennomført med fronter med integrerte håndtak, samt takhøye skap, innvendige skuffer i skuffer, 2 stk hjørneskap med uttrekk og hylle, bestikkinnsats under koketopp, hengsler med demping. Mye benkeplass med sort silgranitt vask.

Hvitevarene er påkostet og integrert med induksjonsplatetopp fra AEG som tilpasser seg automatisk størrelsen og formen til nesten alle gryter. Montert populær Eico skråstilt hette over platetopp. AEG høyskapsovn som tilsetter SteamBake fuktighet ved begynnelsen av bakeprosessen. Oven er også selvrengjørende med rengjøring-funksjonen. Mikrobølgeovn fra AEG. Oppvaskmaskin fra AEG, med lavt lydnivå. Kombiskap med bunnfryser fra Electrolux, holder grønnsakene friske og sprø med fuktighetskontroll i skuffen.

Romslig og tidsriktig stue med store vinduer og moderne peisovn med glassvindu. Peisovnen er plassert slik at den også nytes fra spisestuen. Fra stuen/spisestuen er det utgang til veranda som ligger flott til, med pen utsikt mot blant annet Drammensfjorden. Vindusflatene gir også en kontakt med de flotte omgivelsene, den usjenerte utsikten mot Drammenselva og helt til fjorden. Dette utgjør en meget hyggelig romfølelse!

Pen innvendig trapp med trappetrinn av eik tonet-furu.

Underetasjen:
Boligen har en gjennomgående romslig planløsning med god takhøyde. Dette gir luftige oppholdsrom og brede ganger. Underetasjen har 3 gode soverom med pent parkettgulv. Fra et av soverommene er det utgang til svært romslig terrasse. Opparbeidet med skjermvegg mot nabo, samt pent rekkverk.

Bad med fliser av moderne format og i smakfull stil. Meget romslig med moderne preg, dobbelt servant i bred baderomsinnredning, veggmontert toalett, dusjhjørne med "waterfall", varmekabler i gulv, led-spotter i himling. Det er klargjort med stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Rommets størrelse gir gode muligheter for en praktisk vaskeroms-løsning.

Bod/teknisk-rom med stor varmtvannsbereder. God plass til lagring.

I tillegg nevnes:
Type parkett: Eik Coral 1-stavs.
Vegg og tak: Gips.
Profilert listverk.
Sentralstøvsuger.
Balansert ventilasjonsanlegg.
Klargjort for fiber inn i hus.

Denne boligen er virkelig gjennomført og av god kvalitet. Det anbefales å ta denne boligen i nærmere øyesyn!

Parkering:
Tinglyst halvpart i felles dobbeltgarasje med egen tilhørende sportsbod. Det er montert automatisk leddport. Garasjen er levert av MB Bygg. Medfølgende del er merket med snr. 1 i seksjoneringen. For øvrig parkering i felles gårdsplass/foran sin egen port.

Oppvarming:
Gulvvarme og vedovn.

Beliggenhet:
Boligen ligger sentralt til på Solbergmoen. Meget kort gangavstand til turterreng med lysløype, blant annet Knabben som er et populært turmål i området. Fra Knabben kan man se utover hele Drammen og Eikerbygdene, og et stort og attraktivt område åpenbarer seg. Populære utfartssteder som Nedbergdammen, Marivann og Tverken er innenfor rekkevidde etter en hyggelig spasertur.

Kort vei til Solberg idrettsanlegg med sportshall, kunstis vinterstid, kunstgressbane mv. Solberg SK har gode fritidstilbud som fotball, turn, bandy, innebandy m.m. Gangavstand til blant annet Sprellopp Solbergmoen Barnehage, Solberg barneskole, Killingrud ungdomsskole, dagligvarebutikk, lege og bibliotek. Meget barnevennlig og familievennlig område.

Gangavstand til Gamle Riksvei med bussholdeplass og offentlig kommunikasjon. Ca. 11 min kjøring til Drammen sentrum og ca. 40 min kjøring til Oslo. Kort vei til Timesekspressen fra Riksvei 283 og Gamle Riksvei retning Oslo og Kongsberg/Notodden. 10 min. med tog fra Drammen til Asker og 36 min. til Oslo. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.nsb.no, og www.timekspressen.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidet felles eiendom med felles asfaltert innkjøring, gårdsplass og gressareal. Dugnad for felles eiendom må forventes. Trappenedgang fra terrassen ligger på naboeiendom, det foreligger samtykke fra hjemmelshaver av den berørte eiendommen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Navn: Kommuneplanens arealdel 2015 - 2026. Arealbruk: Boligbebyggelse. Delareal: Høyspenningsanlegg.

Det bygges bolig på nabotomt. Det må også forventes fremtidig bygging på ubebygd tomt nedenfor eiendommen ved Sandveien, sørøst for salgsobjektet.

Ferdigattest
Drammen kommune har gitt midlertidig brukstillatelse for tomannsbolig, garasje og forstøtningsmur. Arbeidene som gjenstår er mindre utenomhusarbeider. I skrivende stund er ferdigattest nylig omsøkt hos kommunen, men ikke ferdigbehandlet og utstedt. Ferdigattest vil foreligge før overtagelsen, ved rimelig behandlingstid.

Beskrivelse (type bolig)
Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig. Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Kledning er levert med et strøk hvit grunning fra fabrikk og fasaden er malt opp ovenpå dette. For øvrig høy standard med TEK17.

Arealbeskrivelsen for boligen er hentet fra opprinnelige plantegninger levert fra ABChus. Arealbeskrivelsen er med forbehold, da det kan forekomme små avvik/endringer fra «tegnebrettet» til ferdig produkt. Megler har ikke fysisk kontrollmålt arealene i boligen.

Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 70,1 kvm. u. etg.: 68,1 kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 70,1 kvm. u. etg.: 63 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, bad, gang, stue og kjøkken. u. etg.: Gang/trapperom, bad og 3 soverom.

Diverse
Det stilles garanti iht. §12 bustadoppføringslova når kjøpekontrakten foreligger.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, Abchus, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 000,-

Det er installert vannmåler. Det er ingen gebyrer registrert på eiendommen, da boligen er nyoppført og ubebodd. Oppgitt kommunal avgift er et estimat hentet fra et sammenlignbar salgsobjekt. Det tas forbehold om avvik, avgiften vil naturligvis variere med husstandens forbruk.

Vei, vann og avløp
Of­fent­lig til­knyt­tet via privat avstikker. Det er ting­lyst vei­rett til nabo med gnr. 245, bnr 938 over eiendommen. Det må be­reg­nes dug­nad ved­rø­ren­de fel­les­area­ler, bla. snø­må­king, samt evt kost­na­der til snø­må­king og frem­ti­dig ved­li­ke­hold.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 8 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 137 835,-
Sekundær formuesverdikr 4 096 206,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien foreligger ikke hos skatteetaten, da boligen er nyoppført. Oppgitt verdi er stipulert ved hjelp av kalkulator for beregning av formuesverdi, på skatteetatens hjemmeside.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00209

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring som proff aktør.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Energiattest, datert 19.08.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Arkitekttegninger
Seksjonering og vedtekter for Sameiet Sollia 5 J - K

Tinglyste heftelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 07.09.2018
Tillatelse fra Glitre energi Nett AS til plassering av garasje i byggeforbudssonen for kraftledning. Gjelder denne registerenheten med flere

Bestemmelse om veg, vann og kloakk. - Tinglyst dato 01.02.2019
Gbnr. 45/938 og gbnr. 45/1682 gis rett til å legge va-ledninger, samt veirett. Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 02.04.2019
Tillatelse til plassering av garasje i byggeforbudssonen for kraftledning. Korrigert bnr. Gjelder denne registerenheten med flere

Seksjonering - Tinglyst dato 06.07.2020
Snr: 1. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1/2Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.