Adresse

Øvre Storgate 111
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.300.000

Felleskost: 2.778

Felleskost inkluderer:

Stell av felles/grøntarealer, strøm i fellesarealer, felles bygningsforsikring, trappevask, diverse utvendig vedlikehold, kabel-TV og grunnpakke for data.

Omkostninger


Dokumentavgift: 106.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 117.827

Totalpris med omkostninger kr 4.417.827

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Lys og tiltalende 3-roms selveierleilighet beliggende solrikt til i toppetasjen med hyggelig utsyn mot elva. Leiligheten er gjennomgående og lys. Her nyter man flott elveutsikt fra solrik terrasse som er delvis overbygget og har stor markise og terrassevarmer.

Praktisk med parkeringsplass og el-bil-lader.

Hyggelig nærhet til elvebredden og med gangavstand til sentrum langs den vakre elvepromenaden.

Leiligheten har en god planløsning bestående av: Entré, innvendig bod, gjennomlyst stue med vindu på ende-vegg, separat kjøkken med takvindu, hvit pen innredning i høyglans og med medfølgende hvitevarer, hyggelig spiseplass rett ved kjøkkenet. Flislagt bad og to adskilte soverom.

Fra stuen er det adkomst ut til vestvendt terrasse m/gode solforhold på ettermiddag og kveld.

Gjesteparkering på felles gårdsplass.

NB! Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg om å ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning.

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 69

Bruksrareal: 72

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 3570

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1999

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Heis
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Parkett
  • Rolig
  • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 996
Seksjonsnr: 54
Kommune: Drammen

Innhold
Tiltalende toppleilighet med god planløsning. Leiligheten har en god intern-beliggenhet i toppetasjen med flott utsikt mot elva. Attraktivt og veldrevet boligsameie.

Leiligheten består av følgende rom: Entré/gang, innvendig bod, 2 gode og adskilte soverom, flislagt bad, åpent kjøkken med effektiv utnyttelse med innredning i benkeplass og innredning er laget i u-løsning. Fin stue med herlig terrasse som er delvis overbygget.

Sportsbod i tilknytning til fellesarealer medfølger også.

Parkeringsplass med ladepunkt.

En ideell leilighet hvor man nyter en enkel og kvalitets-full tilværelse kombinert med den fine tilgjengeligheten til sentrum.

Standard:
Leiligheten er meget velholdt og har en moderne stil med behagelige fargetoner og god planløsning.

Romstandarden beksrives slik: Lys entré med mørke gulvfliser og dørcalling. Fra entré/hall er det adkomst til flislagt bad. Badet har lyse fliser, toalett og et dusjhjørne innrammet med vegger av glassbyggerstein. Flisene er hvite og med fin kontrast til den pene innredningen i grå høyglans. Varmekabler i baderomsgulv.

2 soverom adskilt av stuen. Begge soverom har takvindu, veggvindu og er utstyrt med garderobeskap. Enten man skulle ha gjester eller voksne barn overnattende, så er soverommene adskilt, slik at man har god privatsfære.

Stuen er meget tiltalende og gjennomlyst med store vindusflater i 3 himmelretninger. Direkte adkomst ut til hyggelig og solrik terrasse med ettermiddags- og kveldssol og flott elveutsikt til. Terrassen har både terrassevarmer og markise.

Kjøkkenet har innredning i praktisk u-løsning med gode arbeidsflater. Innredningen er av hvit høyglans og har integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin, vifte og kombinert kjøle- og fryseskap. Alt smakfullt og tiltalende i stilen. Åpen løsning mot stue og spisestue.

Det er for øvrig mediesignaler levert fra Get.

Parkering:
1 parkeringsplass med tilhørende ladepunkt til el-bil. For øvrig er det gjesteparkering på sameiets felles gårdsplass.

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler.

Beliggenhet:
Gjennomgående toppleilighet beliggende med fin elveutsikt. Boligkomplekset i seg selv er også svært attraktivt.

Kun ca. 40 meter til koselig badeplass! Boligkomplekset for øvrig har en sentral og god beliggenhet på Bragernes. Herfra er det gangavstand til byen med et pulserende sentrum og mangfold av servicetilbud. Man når raskt den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, kulturscener og et spennende underholdnings og kulturliv.

Beliggenheten på idylliske Hotvet må betegnes som sentral, men allikevel tilbaketrukket fra sentrums-støy. Det er ca. 15 min. gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjon.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Fellesområdet er pent opparbeidet og beplantet. Asfaltert gårdsplass og internveier med stort, trivelig plenområde mellom boligblokkene. Her er det etablert en koselig lekeplass til stor glede for de minste.

Adgang til utleie
Ifølge vedtektene må evt. utleieforhold underrettes skriftlig til styret.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Regulert til boligformål.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Utdrag av takstrapport: Boligen har normalt god standard, ut fra alder anses tilstand å være normalt god. Vanlig bruks/alderslitasje må påregnes. Bad er aldrende og har begrenset gjenværende levetid. Det anbefales dusjkabinett.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue

Diverse
Det jobbes med en utredning fra sameiets styre vedrørende innglassing av balkongene.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 187,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 9 515
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 812 886,-
Sekundær formuesverdikr 2 926 390,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00215

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 25.06.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 12.06.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 22.06.2020
Energiattest, datert 24.06.2020
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert XX
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Navn, datert 12.06.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.