Adresse

Engveien 1 B
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.750.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 93.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 109.427

Totalpris med omkostninger kr 3.859.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Flott beliggende enebolig i hyggelig boligområde med barnevennlige omgivelser. Eiendommen omkranses pent av tujahekk, og grenser til hager/gressarealer, dette utgjør en sjarmerende beliggenhet. Tomten er for øvrig solrik og skjermet med flotte usjenerte uteplasser.

Praktisk enebolig med behagelig botilværelse, alt på et plan. Inneholder følgende:
Stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad m/wc, bad m/wc/dusjkabinett, vindfang, vaskerom, gang/garderobe, bod/teknisk rom.

God standard med byggeår 2004. Svært behagelig botilværelse med vannbåren gulvvarme i store deler av boligen.

I tillegg nevnes utvendig boder med byggeår ca 2010. Hyggelige uteplasser med steinheller, terrasse og hage. Garasje med direkte adkomst til boligen.

Areal og byggeår

Primærareal: 137

Bruksrareal: 162

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 697

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2004

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 322
Bruksnr: 130
Kommune: Drammen

Innhold
Praktisk enebolig med behagelig botilværelse, alt på et plan. Inneholder følgende:
Stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad m/wc, bad m/wc/dusjkabinett, vindfang, vaskerom, gang/garderobe, bod/teknisk rom.

I tillegg nevnes utvendig boder med byggeår ca 2010. Hyggelige uteplasser med steinheller, terrasse og hage. Garasje med direkte adkomst til boligen.

Standard:
Flott beliggende enebolig i hyggelig boligområde med barnevennlige omgivelser. Eiendommen omkranses pent av tujahekk, og grenser til hager/gressarealer, dette utgjør en sjarmerende beliggenhet. Tomten er for øvrig solrik og skjermet med flotte usjenerte uteplasser. Parkering i gruset gårdsplass, samt i isolert garasje med adkomst direkte til boligen.

God standard med byggeår 2004. Svært behagelig botilværelse med vannbåren gulvvarme i store deler av boligen, samt en hyggelig og romslig planløsning på en flate.

Romstandarden beskrives som følgende:
Romslig entré/vindfang med skyvedørsgarderobe. Praktisk adkomst via dør direkte til garasjen.

Stor og åpen stue med hyggelig romfølelse. Nymalte overflater med tidsriktig fargebruk, samt peis. Adskilt tv-stue med terrassedør. Romslig planløsning gir plass til langbord og flere sittegrupper. Utstrakt bruk av downlights i himling. Fra spisestuen er det videre adkomst ut til hagen.

JKE kjøkken med pene profilerte fronter og vitrineskap. Pent flissatt over kjøkkenbenk. Gode lysforhold med flere vinduer, mye skapplass, montert ventilator over komfyr. Opplegg til oppvaskmaskin.

Fra entré er det forbindelse til gang med 2 komplette baderom. Det største badet har flislagte overflater med gulvvarme. Romslig innredning med nedfelt servant og dobbelt speilskap. Sanitærutstyr bestående også av vegghengt klosett og dusjhjørne. Bad nr 2. med flislagte overflater med gulvvarme. Det er montert pent dusjkabinett, vegghent klosett, servant med underskap, samt veggskap.

Det er opplegg til vaskemaskin/tørketrommel i teknisk-rom. Herfra er det utgang til solrik, sørvest-vendt, uteplass bak huset. Montert romslig uthus med 2 gode boder.

Planløsningen har 3 gode soverom, alle med garderobeinnredning eller skyvedørsgarderobe. Hovedsoverom med egen utgang til østvendt terrasse. Ideell beliggenhet å nyte morgenkaffen på. Herfra er det videre forbindelse til hagen.

Gulvflater med laminat og fliser. Veggflater med malte paneler.

Parkering:
Plass til parkering i gruset gårdsplass, samt i isolert garasje med adkomst direkte til boligen.

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme og peis.

Beliggenhet:
Flott beliggende enebolig i hyggelig boligområde med barnevennlige omgivelser. Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter.

Svelvik sentrum, 'Vestfolds nordligste sørlandsby' med alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder.

Kystlinje langs hele kommunen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Ca. 25 minutters kjøring til Drammen og ca. 50 minutters kjøring til Oslo. Gangavstand til bussholdeplass, samt gode bussforbindelser fra Svelvik sentrum til både Drammen og Sande.

Svelvik har et rikt fritidstilbud med bl.a fotball, tennis, håndball, turn, seilforening samt flere andre tilbud. Fergeforbindelse Svelvik-Hurumlandet, som gir kort vei til Holmsbu og Rødtangen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidet og beplantet tomt med støttemur, steinheller og prydbusker. Gruset innkjørsel/gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel 2015-2027. Boligbebyggelse.

Gjeldende regulering: Nordre Tømmerås - Brenna. Boliger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig med garasje.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt plate i betong. Huset er kledd med trepanel utvendig. Taket er tekket med pappshingel. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Bod/tekniskrom (vaskerom): Gulvet er ikke bygget som et våtromsgulv, det er ikke tett oppkant i overgang
gulv vegg og ved fritt vann på gulvet vil det bli vannskader i tilstøtende rom. Gulvet må utbedres/bygges om for at rommet skal være et fullverdig vaskerom.
- Det er montert vannbåren gulvvarme og kolbe/bereder for oppvarming. Anlegget er montert i bod/teknisk rom.
- Utvendig bod: bygget i bindingsverk på løse/enkle fundamenter. Synlige skjevheter. Panelplater på vegger innvendig "buler", dette er en indikasjon på at platene har vært utsatt for fukt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 162

Bruksareal per etasje: 137

lnngår i p-romsareal: Stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad m/wc, bad m/wc/dusjkabinett, vindfang, vaskerom, gang/garderobe.

Diverse
Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2016. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 14.06.2018. Dato for siste feiing: 19.10.2018. Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler iht. tilsynsrapport datert 14.06.2018 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 966,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet vann og avløp. Vei med privat avstikker, tinglyst rett til bilvei over gbnr. 322/20.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 948 786,-
Sekundær formuesverdikr 3 415 630,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00198

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 12.08.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 06.08.2020.
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 16.07.2020
Energiattest, datert 12.08.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 15.07.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 05.05.2004
Eier av gbnr. 322/130 har rett til bilvei over grunn tilhørende gbnr. 322/20 i Svelvik kommune

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 24.05.2004
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.mAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.