Adresse

Kunterudveien 10 B
3426 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.590.000

Andel fellesgjeld: 604.775

Totalpris: 3.194.775 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 6.677

Felleskost inkluderer:

TV/internett fra Altibox/Fiber1 ("Altibox 500"), kommunale avgifter (renovasjon, vann- og avløp), renter/avdrag andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, vaktmestertjeneste, drift/vedlikehold av bygningsmasse, felles strøm, gressklipping, snømåking/sandstrøing, forretningsførsel m.v. Spesifikasjon av fellesutgifter: Driftskostnader: 3.800,- Avdrag: 1.588,- Renter: 1.289,-

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (USBL) kr 7 325,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 15.392

Totalpris med omkostninger kr 2.605.392

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 01.06.2020 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 01.06.2020 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Kunterudveien 10 B - En pen leilighet over to plan med god planløsning. Den inneholder bl.a. 3 soverom, moderne kjøkken og bad, samt vestvendt balkong med fin utsikt over fjorden og Lierdalen. Leiligheten er jevnlig modernisert og holder en god standard.
Fast parkeringsplass i garasje. Mulighet for elbil-lading.

God intern beliggenhet på feltet. Barnevennlig like ved fotballbane og lekeplass. Solrikt og sentral beliggenhet med kort spasertur til både buss og Lier togstasjon. Kun 7 minutter med tog til Asker og 30 minutter til Oslo S.

Borettslaget senere år oppgradert tak, etterisolering av fasade, nye vinduer og balkongdører og montert balansert ventilasjonsanlegg.

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Areal og byggeår

Primærareal: 88

Bruksrareal: 96

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 15886

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1976

Energimerking: F Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 112
Bruksnr: 160
Andelsnummer: 63
Borettslagsnavn: Linneslia Borettslag
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten går over to plan og inneholder:

1. etasje: Entré med garderobeskap, 2 soverom, WC, flislagt bad/vaskerom og stor bod.

2. etasje: Kjøkken, soverom, stue med spisestue og utgang til vestvendt balkong.

Leiligheten har i tillegg fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg, ekstra bod i fellegang og sportsbod ved inngangspartiet til leiligheten.

Standard:
Velholdt og pen leilighet som er jevnlig modernisert i løpet av årenes løp.

Stue:
Leiligheten har stue av fin størrelse med god plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det utgang til overbygget, vestvendt balkong med fin utsikt over innseilingen av Drammensfjorden og Lierdalen. Elektrisk markise med ny markiseduk skiftet i senere tid.
Balkongen er overbygget og blir nærmest som en forlengelse av stuen på sommerstid.

Kjøkken:
Pen og innholdsrik kjøkkeninnredning fra IKEA skiftet i 2006. Innredningen er godt utrustet med god benkeplass og oppbevaringsplass i skuffer og skap. Overskap helt opp til tak, flissatt vegg mellom benkeplate og overskap med benkbelysning. Hyggelig frokostplass ved vindu hvor en kan oppleve skogens dyrerike på nært hold.

Bad:
Stort, flislagt bad renovert i 2010 av firma. Badet har behagelig gulvvarme og er innredet med dusjkabinett, badekar, baderomsmøblement og opplegg for vaskemaskin. Røropplegg og elektrisk anlegg ble også oppgradert under renoveringen.
Separat toalett med gulvvarme, vegg i vegg med badet, innredet med vegghengt WC og servant.
Bad/WC ligger i tilknytning soverom i 1. etasje.

Soverom:
Boligen har 3 soverom - 2 stk. i første etasje og 1 stk. i 2. etasje.

Oppbevaring:
Leiligheten har god oppbevaringsplass - både i og utenfor leiligheten.
Inne i leiligheten er en stor bod på 8 kvm, i tillegg er det bod med inngang fra fellesgang på 1,5 kvm og utvendig sportsbod ved inngangspartiet på 5 kvm.

Øvrige oppgraderinger:
2005: Ny varmtvannbereder
2010: Oppgradert røropplegg
2010: Nytt sikringsskap med automatsikringer
2012: Montert balansert ventilasjonsanlegg
2014: Nye innerdører
2016: Byttet vinduer, balkongdør og utvendig etterisolering

Parkering:
Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Mulighet for lading av elbil. Installasjon av ladeboks må bekostes av kjøper.
Forøvrig godt med biloppstillingsplasser/gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Oppvarming:
Boligen varmes opp av elektrisitet - gulvvarme på bad og WC, samt panelovner.
Borettslaget har installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Beliggenhet:
Borettslaget ligger på en fin høyde, øverst ved markagrensa med flotte helårs turterreng i umiddelbar nærhet. Vestvendt og solrikt beliggende med en flott utsikt over Lierdalen. Linneslia ligger på Liers solside og her får du sen kveldssol i sommerhalvåret.

Det er ingen gjennomgangstrafikk og det er et rolig boligområde. Fine fellesområder i borettslaget. Det er kort vei til Gullaug barneskole og barnehager. Ungdomsskole på Stoppen med skolebuss-forbindelse.
Kjekstadmarka ligger rett bak blokka og har et flott turterreng, sommer som vinter med bl.a. lysløype. Skapertjern med gode bademuligheter innen gangavstand.
Fin sykkelsti langs den gamle Lierbanen. Det er også kort vei til fjorden med fine bade- og fiskemuligheter, langs Engersand og Gilhusodden.
Diverse idrettsanlegg, crossbane, rideskole, golfbane, skytterlag, svømmehall m.v i kommunen.
For detaljer se Lier kommune sine hjemmesider.

Kort gangavstand (ca. 10 min) ned til Lier stasjon med god togforbindelse til Oslo. Ca. 7 minutter med tog til Asker og bare 30 minutter med tog til Oslo S. Bussforbindelse til Drammen og Asker fra Tuverudveien. Lett adkomst til E18 og RV23. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen sentrum med de fleste servicetilbud. Ca. 15 minutters kjøring til Asker og ca. 35 minutters kjøring til Oslo.
For rutetider se www.brakar.no og/eller www.vy.no

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiet fellestomt som tilhører borettslaget. Adkomsten og internveier er belagt med asfalt. Felles lekeplass og skøyte-/fotballbane rett ved blokka. Uteområder er pent opparbeidet og beplantet.

Adgang til utleie
Det vises til borettslagslovens §5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven §5-4 til §5-6.

Regulering

Boligen ligger innenfor reguleringsplan for "Linneslia - Felt C", vedtatt 19.8.1976 med tilhørende bestemmelser. Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.
Kopi av gjeldende reguleringsplan og -bestemmelser fås ved henvendelse eiendomsmegler.

Ferdigattest
Det er gitt midlertidig brukstillatelse for blokkene, datert 31.08.1978 og ferdigattest for utvendige boder, datert 24.01.1979.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Lavblokk over 4 etasjer.
- Byggegrunn ikke kjente kultmasser.
- Støpt betong fundament/ gulv.
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk.
- Etasjeskiller i betong/ murelementer.
- Utvendig kledning hovedsakelig med fasadeplater.
- Takkonstruksjon med flatt tak.
- Tak ikke nærmere besiktiget, antar papp-/ folietekket.
- Brannskille mot annen boenhet, kontroll ikke gjennomført, antas er i henhold til forskrift/ utførsel gjeldende for byggetid.
- Trapper i felles oppgang i betong med stål rekkverk og håndløper.

Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Entré/gang, 2 soverom, WC og bad 2. etasje: Kjøkken, stue og soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 1995 og den gang funnet i orden.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Selger forbeholder seg retten til å beholde komfyr og oppvaskmaskin. Øvrige hvitevarer på kjøkken blir værende.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Vei, vann og avløp
Vei: Privat frem til offentlig. Vann og avløp: Private stikkledninger for borettslaget frem til offentlig nett.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 11 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 50 980 636,- pr. 13.05.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 604 775,- pr. 13.05.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 33 344,- pr. 31.12.2019

Sikringsordning
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Forkjøpsrett
Forkjøpsretten er lyst ut i forkant av salget. Ingen har meldt interesse. Hvilket innebærer at den som får budaksept også får tilslaget på leiligheten. Dette gjelder i 3 måneder fra innmeldingsdato. Etter dette må forkjøpsretten avklares på ny. Konferer eventuelt med eiendomsmegler ved evt. spørsmål.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 713 164,-
Sekundær formuesverdikr 2 567 390,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00160

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Generalforsamling for 2020 skulle vært avholdt 02.04.2020, men er utsatt pga. corona. Ny dato er ikke fastsatt. Innholdet i vedlagte innkalling kan derfor bli endret ved evt. ny utsendelse.

Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema
Opplysninger fra forretningsfører USBL
‐ Utkast til innkalling ordinær generalforsamling som skulle vært avhold, men som ikke er det pga. corona-situasjonen
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 16.02.1977
Ifølge skjøte best. om tekniske ledninger, gjerde m.v.

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 09.05.1978
Lier kommune v/kommuneigneniøren fritas for eventuelle skader som påføres Linneslia Borettslags parkeringshus og boder under snøbrøyting.

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 01.06.1978
Rett til adkomst til velteplass og skogsveg. Rett for almennheten til å benytte interne gangnett som turveger. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 08.05.1979
Sameieavtale mellom Linneslia Borettslag og A/L Grendehuset Linneslia om disponering av bygg og boliger og arealer. Med flere bestemmelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 08.05.1979
SAMEIEAVTALE BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETTAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.