Adresse

Sagveien 9 E
3012 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.945.000

Felleskost: 1.319

Felleskost inkluderer:

Forretningsførsel samt noe stell av fellesarealer og snøbrøyting. Felles utebelysning og bygningsforsikring.

Omkostninger


Dokumentavgift: 73.625 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 89.302

Totalpris med omkostninger kr 3.034.302

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 27.05.2020 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 27.05.2020 kl. 18:00

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en koselig mindre enebolig som ligger ligger sentralt til på Brakerøya/Bragernes. Den er pent oppusset innvendig i perioden fra 2014 til 2016. Huset har en praktisk og arealeffektiv planløsning og fremstår både lyst og moderne. Huset er nymalt på utsiden i 2018.

Herfra er det gangavstand til byens fasiliteter, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. I nærheten finner man lekeplass, fotballbane, skøytebane og treningssenter. Det er kort vei ned til den idylliske elvepromenaden og gangavstand til togstasjonene Brakerøya og Drammen. Med bil ca. 15 min til Asker, 25 min til Sandvika og 40 min til Oslo S.

Nyere kjøkken med innredning i hvit utførelse, massive benkeplater i eik, integrerte hvitevarer.

Badet er oppusset i 2014 med fliser på gulv og vegger og varmekabler.

Areal og byggeår

Primærareal: 61

Bruksrareal: 61

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 1288

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1909

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 8
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
Entre/gang, 2 soverom, bad/WC, kjøkken og stue med spisestue og med utgang til terrasse.
Enkel kjeller.

Standard:
Dette er en koselig mindre enebolig som er pent oppusset innvendig i perioden fra 2014 til 2016. Den har en praktisk og arealeffektiv planløsning og fremstår både lyst og moderne. Huset er nymalt på utsiden i 2018.

Gulv: Pene og moderne en-stavs laminatgulv av god kvalitet i alle rom med unntak av badet som har keramiske fliser.

Vegger: Keramiske fliser på bad, forøvrig fine og lysmalte paneler.

Himlinger: Vesentlig hvitmalte paneler.

Kjøkken: Oppusset i 2015. Moderne og pent kjøkken med innredning i hvit utførelse, massive benkeplater i eik, integrerte hvitevarer med komfyr, oppvaskmaskin, keramisk topp og ventilator. Kjøl/frys medfølger også.

Bad/​​WC: Oppusset i 2014. Tidsmessige og delikate fliser på vegger og gulv. Servant nedfelt i baderomsinnredning, hyller, toalett og innfellbare og plassbesparende dusjvegger. Varmekabler i gulv. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Vaskemaskin medfølger.

Terrasse: Fin og nyere terrasse med nedgang til hagen. Her er det godt med sol og man er godt skjermet fra gater og trafikk.

TV og internett kan leveres av Canal Digital.

Effektiv og moderne peisovn i stuen.

Parkering:
En parkeringsplass i felles gårdsplass

Oppvarming:
Varmekabler i baderomsgulv, moderne peisovn i stuen. Det er montert panelovner i noen rom. Luft til luft varmepumpe.
(Virker ikke i følge eier).

Beliggenhet:
Eneboligen i Sagveien 9 e ligger sentralt til på Brakerøya i Drammen Herfra er det gangavstand til byens sentrumsfasiliteter, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. I nærheten finner man lekeplass, fotballbane, skøytebane og treningssenter. Det er kort vei ned til den idylliske elvepromenaden, med fine grøntområder, sandstrand, sandvolleyballbane samt flotte bade- og fiskemuligheter. og koselige spisesteder med uteservering. Man får en fin spasertur ved å runde Holmennokken, Union brygge med Ypsilon bro og Byparken med flott lekeplass. Ønsker man tur opplevelser i skogsterreng legger man turen innover i Bragernesåsens nydelige rekreasjonsområder. Herifra nyter man vidstrakt utsikt over både byen, elven og fjorden. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet – som kanskje er blant Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis. Drammen kan også tilby t alpinbakker med Haukåsløypa og Drammen Skisenter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved flere butikker i umiddelbar nærhet og CC kjøpesenter ligger ca. 200 meter fra. Huset. Det er kort gangavstand til Drammen sentrum med flere gågater, kjøpesenter og nisjebutikker. I sentrum finner du også KinoCity – som er byens flotte og moderne kinoanlegg, samt det ærverdige Drammens teater. Området gir god mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass, CC Varehus, ligger ca. 50 meter fra boligen. Det er også gangavstand til togstasjonene Brakerøya og Drammen. Benytter man bil tar det ca. 15 min til Asker, 25 min til Sandvika og 40 min til Oslo S. Fra eiendommen er det gangavstand til Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles tomt for boligsameiet. Det er arrondert en hyggelig liten hage rundt huset. Her er det plen og beplantninger med bla Thuja. Forøvrig asfaltert parkeringsareal.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:

Avsatt til kombinert bebyggelse

Gjeldende regulering: Regulert til bolig.

Boligen ligger i et SEFRAK område. Bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminner. Henv megler for ytterligere informasjon.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Beskrivelse (type bolig)
Vedrørende vedlikehold av bebyggelsen i dette sameiet er de enkelte eierseksjonene solidarisk ansvarlige for vedlikehold for det bygget hvor eierseksjonen fysisk ligger. Når det gjelder utomhusområdet, er alle seksjonseiere solidarisk ansvarlige for opparbeidelse (av innkjøring, parkeringsplasser, lekeplasser, etc), annen utstyring, vedlikehold, etc. Se vedlagte vedtekter for nærmere informasjon.

Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.


Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Boligen er pent oppusset i 20014-2016. Det ble den gang foretatt oppussing av baderom, kjøkken og tilnærmet alle innvendige overflater slik at boligen fremstår som moderne, lys og trivelig. Iht tilstandsrapport er boligen bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø, energiøkonomisering etc. Boligen har noe varierende standard og det må påregnes en del kostnader til oppgradering/vedlikehold. Det er mulig at drenering/fuktsikring av kjeller bør prioriteres. Mest utsatt på denne boligen er trolig nedre del av vegger og deler av bjelkelag. Det er gitt TG 3 for kjeller og drenering. Se forøvrig nøyere beskrivelser i vedlagte tilstandsrapport.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Vedrørende vedlikehold av bebyggelsen i sameiet er de enkelte eierseksjonene solidarisk ansvarlige for vedlikehold for det bygget hvor eierseksjonen fysisk ligger. Når det gjelder utomhusområdet, er alle seksjonseiere solidarisk ansvarlige for opparbeidelse (av innkjøring, parkeringsplasser, lekeplasser, etc), annen utstyring, vedlikehold, etc. Se vedlagte vedtekter for nærmere informasjon.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entre/gang, 2 soverom, stue, kjøkken og bad

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget er ikke kontrollert senere år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det ble avholdt inspeksjon av fyringsanlegg/pipe i 2018. Ingen. avdekkede forhold.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Eiendommens selger har ikke selv bebodd eiendommen og har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 14 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 644 649,-
Sekundær formuesverdikr 2 320 736,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-20-00168

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger er profesjonell og har derfor ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsiking fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke odel.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 14.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 15.05.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 15.05.2020
Energiattest, datert 14.10.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 20.05.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.