Adresse

Blåveisstien 6
3426 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 8.190.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 204.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 220.427

Totalpris med omkostninger kr 8.410.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 25.05.2020 kl. 18:30
Sluttidspunkt: 25.05.2020 kl. 18:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Blåveisstien 6 - en velholdt, flott eiendom, beliggende i et meget attraktivt og veletablert område på solsiden av Lier.

Eiendommen ligger gunstig til i blindvei med begrenset trafikk og kort gangavstand til Lier togstasjon. Tomten er lekkert opparbeidet hvor det er vektlagt materialer som krever lite vedlikehold. Man har flere fine uteplasser og sosiale soner en kan forflytte seg rundt på, sammen med solbanen.

Innvendig er boligen jevnlig modernisert gjennom de senere årene med en god standard. Boligen består i dag av en hoveddel med praktikantdel og hybel. 3 strømmålere. Fleksibel planløsningen hvor en enkelt kan innlemme boligens hybler i del av boligen om en har behov for det.

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Areal og byggeår

Primærareal: 240

Bruksrareal: 273

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1333

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1967

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 111
Bruksnr: 112
Kommune: Lier

Innhold
Boligen er over to plan og inneholder:

Sokkeletasje - Hoveddel:
Stor flislagt hall med peisovn og åpen garderobe med god plass til å henge fra seg yttertøy, nyere vaskerom med god innredning, soverom/kjellerstue og praktikantdel bestående av kjøkken, sovealkove og bad.

Sokkeletasje - Hybel: Stue/kjøkken, kontor, bad og vaskerom.

1. etasje:
Gang, stor stue med god plass til både spisestue og TV-stue. Store bad, 2 soverom, kjøkken med spiseplass, grovkjøkken og stue.

Dobbel garasje med automatisk portåpner og bod.

Standard:
Eneboligen fremstår som godt holdt og jevnlig modernisert de senere år.

Hovedbolig:
Stor og romslig hall oppgradert i 2014 med gulvvarme, store fliser og garderoberom med god plass til å henge fra seg yttertøy. En moderne peisovn gir ekstra varme på de kaldeste vinterdagene. Varmepumpen i trappeløpet fordeler varmen jevnt mellom begge etasjene.

Kjøkken:
Stort og romslig familiekjøkken med spiseplass i vindusnisje.
Kjøkkenet har fliser på gulv med behagelig gulvvarme, downlights belysning og innfelte høyttalere fra Bose.
Innholdsrik kjøkkeninnredning fra Sigdal med meget god benk- og skapplass, modernisert i 2005. Kjøkkenøyen har både barløsning og er utstyrt med elektrisk platetopp og platetopp med gass, så her ligger det tilrette for gode måltider. Innenfor kjøkkenet er et praktisk grovkjøkken med utgang til hagen.

Stue:
Stuen er av generøs størrelse hvor det er vektlagt store vindusflater som slipper godt med naturlig lys inn i rommet. Fra stuen er det utgang til overbygget veranda med suverene utsikts- og solforhold. Her har man utsikt over store deler av Drammen og Lierdalen. På verandaen er glassrekkverk så man kan betrakte den fine utsikten selv fra sofaen eller spisestuen. Elektriske markiser gir ekstra solskjerming når solen står inn på de varmeste sommerdagene. I stuen er det en stor, åpen peis som gir ekstra hygge på den kjøligste vinterdagene.

Bad:
Boligen har et stort, flislagt bad med gulvvarme modernisert i 2007.
Badet er innredet med dobbel servant, dusjhjørne med innfellbare dusjdører og vegghengt WC.
Badet har adkomst fra både hovedsoverommet og fra gang.
I sokkeletasjen er flislagt vaskerom modernisert i 2016 med god innredning og oppbevaringsplass.

Soverom:
Boligen har i dag 3 soverom i hoveddelen. 1 rom i sokkeletasje og 2 rom i 1. etasje.
Rommet i 1. etasje er modernisert i senere år og har 1-stavs parkett og gulvvarme, innfelte B&W høyttalere i himling og downlights belysning.
Hovedsoverommet ligger i 1. etasje og er av generøs størrelse. Det første og siste man ser er utsikten man kan betrakte fra sengekanten. Det stor skyvedørsgarderobe på soverommet, samt heve-/skyvedør til veranda.
Soverom nr. 3 ligger like ved og har utgang til den overbygde terrassen.

Praktikantdel:
I sokkeletasjen i hovedboligen er det i dag en hybel som benyttes som praktikantdel.
Rommet består av eldre kjøkkeninnredning, sovealkove og eget bad med dusjkabinett, WC og servant.
Praktikantdelen har egen strømmåler.
Man kan enkelt omgjøre rommet til ekstra soverom om man ikke har behov for praktikantdelen med inngang fra hallen.

Hybel:
Hybelen er modernisert i 2007 og består av stue med åpen kjøkkenløsning fra IKEA, flislagt bad, vaskerom og kontor. Hybelen er pr. i dag utleid for kr. 8.500,- og gir en skattefri utleieinntekt.
Hybelen kan enkelt innlemmes som del av boligen om skulle ha behov for det.

En rekke rom i boligen har Sensio smarthus styring av belysning via app, samt Google Nest smarte brann-/røyk- og CO-varslere.

Parkering:
Dobbel garasje med automatisk portåpner.
Forøvrig er det godt med biloppstillingsplasser på egen eiendom.
Det er nylig lagt opp ny 3-fas kurs (32A) til garasjen som enkelt kan tilknyttes ladeboks for elbil/ladbar hybrid.

Oppvarming:
Boligen varmes i dag opp av elektrisitet, primært gulvvarme og varmepumpe i trappeløp), samt peisovn i hall og peis i stue.

Beliggenhet:
Boligen har en suveren og usjenert beliggenhet i øvre del av Sørumlia.
Eiendommen ligger vestvendt med meget gode solforhold og fantastisk utsikt utover Lierdalen og nedover mot Drammen.

Blåveisstien er blindvei og en kort gate med begrenset trafikk. Beliggenheten er derfor meget barnevennlig, i tillegg til at området forøvrig er godt etablert og et attraktivt boligområde sentralt i Lier.
Kort gangavstand til lekeplass og fotballbane i nabolaget.

Kort vei til barnehage, Gullaug barneskole og Høvik skole med skolebussordning når barna skal over på ungdomsskolen. Godt utvalg av VGS i Lier og Drammen.

Det er kort gangavstand til togstasjonen, noe som gjør eiendommen ypperlig for pendlere.
Lier stasjon i umiddelbar nærhet med god togforbindelse mot Oslo.
Kun 7 minutter med tog til Asker og 26 minutter til Nationaltheatret.
Ca. 10 minutters kjøring til Drammen sentrum med de fleste servicetilbud og ca. 15 minutters kjøring til Asker og ca. 40 minutter til Oslo.
Bussforbindelse til Drammen og Asker fra Tuverudveien, samt kort vei og enkel adkomst til E18 i både nord- og sørgående retning. For rutetider se www.brakar.no og/eller www.vy.no.

Kjekstadmarka ligger i umiddelbar nærhet med flotte helårs turmuligheter, sommer som vinter med bl.a. lysløpe. Skapertjern med gode bademuligheter innen gangavstand. Fin sykkelsti langs den gamle jernbanelinja rett bak eiendommen. Det er også kort vei til fjorden med fine bade- og fiskemuligheter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiet tomt på 1333 kvm.

Tomten er lekkert opparbeidet hvor det er vektlagt materialer som krever lite vedlikehold.
Eiendommen er pent rammet inn av støttemurer med belysning, granittstein og beplantninger.
Hagen er meget solrik, flat og passe stor. Man har flere fine uteplasser og sosiale soner en kan forflytte seg rundt på, i tråd med solbanen.

I følge eier er det lagt opp trekkerør for strøm og vann til den overbygde uteplassen i hagen, med mulighet for etablering av utekjøkken. På uteplassen er det i tillegg montert høyttalere og markise.
På baksiden av boligen er det etablert terasseplatting med nedfelt trampoline (kan overtas etter avtale) og adkomst til den andre overbygde uteplassen.
Her sitter man helt usjenert og skjermet for vær og vind, med flott utsikt utover Lierdalen og Drammen. Blir det kjølig kan man tenne opp i utepeisen, så her er det duket for mange fine og lange sommerkvelder, bare familien eller i sosiale lag.

Adgang til utleie
Boligen er registrert som "enebolig med hybel". Et av kravene til hybel er at det skal være dør mellom hovedenhet og hybel. Eier opplyser om at dør fra hoveddelen (hall i 1. etasje) er kledd igjen, men at døren er synlig fra hybelsiden.

Hybelen i boligdelen brukes i dag som praktikantdel.
Det er 3 strømmålere i boligen - en til hovedenhet, en til hybel og en til praktikantdelen.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er underlagt reguleringsplan for "Sørumlia II, III og IV", vedtatt 4.12.1965 med tilhørende bestemmelser. Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i htt. kommuneplan.

Eier har byggesøkt ny bolig på naboeiendommen mot sør, Gnr. 111 Bnr. 121. I følge eier vil toppen av boligen ligge lavere i terrenget enn eksisterende vegetasjon på tomten, så utsiktsforholdene vil trolig bli mer åpne og noe bedre enn de er i dag.

Ferdigattest
Det er gitt ferdigattest for opprinnelig oppføring av boligen - "Enebolig med hybel og garasje", datert 30.09.1968.
I følge eier foreligger det faktura fra 1987 på utført arbeid at tidligere garasje innlemmet i boligen, samt bygging av ny dobbelgarasje. Det foreligger ferdigattest for ny garasje, datert 18.11.1992, men Lier kommune kan ikke i søknaden se at det er søkt om bruksendringen fra garasjen til oppholdsrom.
De finner heller ingen søknad om terrassen over garasjen. Kjøper overtar risikoen for de anmerkete forholdene.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Enebolig med hybel og garasje
- Grunnmur oppført i betong og lettklinkerblokker som er pusset utvendig.
- Drenering utført i 2010.
- Yttervegger over grunnmur av bindingsverk, isolert og kledd med liggende panel.
- Vinduer fra ulik årgang. De fleste vinduer er byttet ved oppgradering i de forskjellige rom.
- Takkonstruksjon med saltak, tekket med shingel.
- Loft etterisolert i 2008.
- Takrenner og nedløp av aluminium fra år 2011.
- Ny vannledning fra bolig til offentlig nett i 2016.
- Hybel modernisert i 2007.

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Sokkeletasje - Hoveddel: Hall med trapperom og åpen garderobe, soverom/kjellerstue, vaskerom og praktikantdel bestående av kjøkken, sovealkove og bad. Sokkeletasje - Hybel: Stue/kjøkken, kontor, bad og vaskerom. 1. etasje: Gang, bad, 2 soverom, kjøkken med spiseplass, grovkjøkken og stue.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger:
Anlegget ble sist kontrollert: 27.08.2013.
I rapporten er det anmerket at "Stikkontakt i hjørne manglet kapsling/deksel" på vaskerom i hybel. Punktet er utbedret av selger.

Boligen har 3 strømmålere hvor siste års forbruk er fordelt følgende:
Hybel: 9200 kWh
Hoveddel: 19400 kWh
Praktikantdel: 850 kWh

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det er sist utført tilsyn av fyringsanlegget den 18.05.2016. Ingen anmerkninger.
Feiing er sist utført 01.11.2018.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Selger opplyser om at det er oljetank på eiendommen forsøkt fjernet i 2016. Selger har vært i kontakt med Ragn Sells som har estimert en kostnad på ca. 10.000,- for rens med sertifikat.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Renovasjon: kr. 4.600,-. To terminer. (Storfamilie løsning)
Vann- og avløpsavgifter: kr. 17.513 for 2019.
Boligen har vannmåler. Kommunale avgifter vil derfor variere i forhold til faktisk forbruk.
Feiing av pipe: ca. kr. 630,- pr. pipeløp.

Vei, vann og avløp
Vei: Privat avstikker til privat vei. I følge eier brøytes og strøs veien av Lier kommune. Vann- og avløp: Tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger. I følge eier er det lagt nyt vann- og avløpsnett i området i ca. 2003. Eier har lagt ny vannledning fra boligen til offentlig nett i 2016.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 29 450
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 453 378,-
Sekundær formuesverdikr 5 232 161,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00148

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Selger har tegnet Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper som er dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil kr. 15.000,- pr. mnd. i inntil 9 mnd. dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Grunnkart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 03.10.1966
best. vedr bortfesting av 14 tomter Bestemmelse om generende virksomhet Bestemmelse om veg Div. ledninger Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 23.12.2004
Bestemmelse om vann/kloakkledning Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.