Adresse

Danvikbakken 3
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.990.000

Andel fellesgjeld: 96.839

Totalpris: 5.086.839 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.437

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, kabel-tv/bredbånd, felles strøm, det vesentligste av utvendig vedlikehold, bygningsforsikring (ikke innbo), renter og avdrag på felles lån.

Omkostninger


Dokumentavgift: 127.150 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 138.727

Totalpris med omkostninger kr 5.128.727

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 02.06.2020 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 02.06.2020 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Klassisk, men tidmessig leilighet som har en meget attraktiv beliggenhet i populært og veletablert boligstrøk på Danvik, langs Skolegata. Meget barnevennlig med Danvik barneskole i umiddelbar nærhet. Barnehager i nærheten. Kort gangavstand til sentrum, jernbanestasjon (7 min), Marienlyst idrettspark, badeanlegg etc. Rolig gate med lite trafikk.

Moderne og stilfull selveierleilighet, pent oppusset med et godt helhetsinntrykk. Beliggende i 2. etasje og loftsetasjen, med en gjennomgående løsning bestående av:

2. etg.: Entré, kjøkken/stue, gang, 2 soverom og bad.
Loft: Trapperom/loftstue, soverom, disponibelt rom og bad/vaskerom.

I tillegg nevnes:
Felles inngangsparti/trapperom, egen bod på ca 28 kvm, samt fellesbod i kjeller. Egen bod utenfor utgangsdør i trappegang på loft. Tildelt og medfølgende uteplatting i hagen.

Areal og byggeår

Primærareal: 129

Bruksrareal: 136

Antall soverom: 3

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 559

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1920

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 18
Bruksnr: 42
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
Moderne og stilfull selveierleilighet beliggende i attraktivt villaområde på Danvik. Fin gangavstand til det meste byen har å by på, slik som flere torg, kulturelle Union, jernbanestasjon m.m.

Leiligheten er pent oppusset (ca. 2007/2011) og gir et godt helhetsinntrykk. Beliggende i 2. etasje og loftsetasjen, med en gjennomgående løsning bestående av:

2. etg.: Entré, kjøkken/stue, gang, 2 soverom og bad.
Loft: Trapperom/loftstue, soverom, disponibelt rom og bad/vaskerom.

I tillegg nevnes:
Felles inngangsparti/trapperom, egen bod på ca 28 kvm samt fellesbod i kjeller. Egen bod utenfor utgangsdør i trappegang på loft. Tildelt og medfølgende uteplatting i hagen.

Standard:
Leiligheten ligger fritt og luftig til, vendt mot stor hage og flott utsikt utover byen! Bygningen er godt vedlikeholdt i et ryddig sameie, samt med hyggelige omgivelser. Attraktiv beliggenhet langs Skolegata ved Danvik skole.

Det medfølger en idyllisk og skjermet uteplatting, beliggende i den romslige hagen nærmest Danvikbakken. Pent beplantet med prydebusker og trær.

Svært sjarmerende og innbydende inngangsparti vendt mot Skolegata. Eiendommen er delvis inngjerdet med herskapelig smijernsgjerde. Området bærer bærer preg av hyggelig villabebyggelse fra tidlig 1900-tall. Forøvrig har leiligheten en gjennomgående god standard da den er vesentlig oppgradert de senere år.

Romstandarden beskrives som følgende:

2. etasje:
Entrè/gang med plassbygget garderobeordning.

Stort oppholdsrom med en svært hyggelig romfølelse. Delikate overflater med bla eikeparkett på gulvflaten og store herskapelige vindusflater med gode lysinnslipp. Flott listverk langs gulv og karmer, samt listefritt mot himling. Lyse og delikate veggoverflater, samt downlights i himling. Stuen har plass til både sitte- og spisegruppe ved pen teglsteinsovn fra 2013, med glass gnistplate.

Vinterhagen ligger høyt og fritt med gode vindusflater. Flott utsikt mot Drammen, både dag og natt! Her er det eldre sjarmerende vinduer med sprosser. For øvrig er det ellers nyere vinduer i leiligheten.

Moderne kjøkkenløsning som er åpen mot stuen, pent adskilt med barløsning/spiseplass. Sigdal Uno kjøkkeninnredning med glatte fronter. Lun og pen avbrekksvegg med matchende marrokanske fliser (fra Marrakech design). Mye benkeplass med heltre benkeplate og sort Silestone. Moderne og lekker kjøkkenvifte. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, varmluftsovn og induksjonstopp.

Pent flislagt bad med gulvvarme og downlights i himling. Pusset opp i 2007 med tidløs design. Plass til garderobeskap. Sanitærutstyr bestående av vegghengt klosett, servant med underskap og dusjhjørne med to vendbare glassdører. Det er røropplegg til vaskemaskin.

Etasjen har 2 gode soverom med behagelig og frisk fargebruk. Det er monter romslig skyvedørsgarderobe på hovedsoverom, samt garderobeskap på soverom nr 2.

Loftsetasjen:
Romslig oppholdsrom/loftsstue med god lagringsplass i knevegg. Luftig romfølelse med sjarmerende bjelker og god takhøyde. Plass til sittegruppe og kontor/hobby. Separat utgang/rømningsvei til felles trapperom, også fra loftet. Lyd/branndør.

Pent og delvis flislagt bad med gulvvarme, pusset opp med tidløs design i 2007. Sanitærutstyr bestående av røropplegg til vaskemaskin/tørkemaskin, vegghengt klosett, dusjhjørne med to vendbare glassdører og servant med underskap.

Etasjen har også et soverom, samt disponibelt rom brukt som garderobe.

Leiligheten bør oppleves! Velkommen på visning.

Parkering:
Vanlig gateparkering.

Oppvarming:
Varmekabler på bad. Vedovn i stuen. Elektrisitet via panelovner.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger rolig til i attraktivt boligområde tilhørende Danvik krets. Det er enkelt med pendling, da det er gangavstand til Strømsø torg og sentralbanestasjon. Flotte turstier i skogen i bakkant og kort vei til Haukåsløypa hvor Drammen slålomklubb har både treninger, skiskole og kurs for alpin interesserte i alle aldre.

Danvik er ellers kjent for å ha en av byens mest attraktive skolekretser med renoverte Danvik barneskole og nye Marienlyst ungdomsskole.

Eiendommen har en flott utsikt over byen. Kun syv minutters rask gange til Strømsø sentrum med alle nødvendige servicetilbud og jernbanestasjon.

Området må betegnes som et av Drammens flotteste villastrøk.

Det er også enkelt med bilpendling med enkel adkomst til av- og påkjøring til E18.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av stor felles eiertomt som er pent opparbeidet med gressplen og pent beplantet. Eiendommen er delvis inngjerdet med sjarmerende smijernsgjerde. Seksjonen disponerer en hellelagt uteplass med adkomst fra plen.

Det opplyses fra kommunen at eiendomsgrensene mot Danvikbakken og 1. Strøm terrasse er mindre nøyaktig >30<=200 cm.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht kommuneplanens arealdel 2014-2036.

Mottatt nabovarsel om at utbygging av Danvikbakken 3A. Foreløpig svar fra kommunen er at de ikke godkjenner slik det foreligger, men søker har frist til 18. juni om å melde inn endringer.
Mottatt nabovarsel om opparbeidelse av fortau langs Danvikbakken mellom Skolegata og 1. Strøm terrasse på østsiden.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for bruksendring av loftsetasjen fra boder til oppholdsrom, i 2011. Ett av oppholdsrommene på loftet er innredet og blir brukt som et soverom av eier. Ved det sistnevnte rom er det etter siste erverv montert et større vindu enn det opprinnelige. Endringen er ikke meldt. Kjøper må påregne risiko og ansvar for videre bruk av omtalt rom dersom dette er avvikende til godkjent bruk, samt evt godkjenning av fasadeendring ved utskiftet vindu.

Beskrivelse (type bolig)
Attraktivt og sentralt leilighetskompleks bestående av 4 selveierleiligheter beliggende i etablert og tilbaketrukket villaområde et steinkast fra sentrum. Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført av granitt/naturstein. Utvendig liggende og stående kledning.

Noen utdrag fra tilstandsrapporten:
- Innvendige overflater er normalt godt vedlikeholdt.
- Det kunne ved befaringen ikke registreres unormal fuktutslag i kjellervegger. Eier opplyser at det er lagt ny drenering i 2018.
- Ytterkledningen er normalt godt vedlikeholdt, og i bra stand. I bordender/treverk ytterpanel er det registrert noe sprekkdannelser grunnet normal uttørking.
- Vinduer og dører er av nyere dato og i bra stand. Isolerglass er datostemplet 2006 og 2012.
- Vindu i fra loftstue er ikke godkjent som rømmningsvei fra etasjen, da stige på vegg fra loftstue men vindu slår mot stige. Rømning går til felles trapperom.
- Halvvalmet tak tekket med takstein.
- Pipa er foret innvendig i 2013.
- Bad, 2.etg. (vegg): Ved bruk av overflatemåler i våtrom ble det indikert noe utslag i våt sone/sokkelflis, dersom det er brukt tilfredsstillende membran vil det normalt ikke påføres skader på under- eller bakenforliggende konstruksjon. Det anbefales å montere dusjkabinett, dusjing rett på vegg anbefales ikke over tid.
- Bad, 2.etg. (gulv): Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk, litt fukt er normalt ved dusjing rett på gulv.
- Begge bad, anbefaler å montere mekanisk ventilasjon.
- Rør av kobber, plast og rør i rørsystem.
- Kjøkken: Innredningen er i god stand. Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate.
- Noe åpent og noe skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Digital måler.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 2. etasje: 86 kvm. Loftsetasje: 50 kvm.

Bruksareal per etasje: 2. etasje: 86 kvm. Loftsetasje: 43 kvm.

lnngår i p-romsareal: 2. etg.: Entré, kjøkken/stue, gang, 2 soverom og bad. Loft: Trapperom/loftstue, soverom og bad/vaskerom.

Diverse
Sameiet er i en prosess med å innhente tilbud på skift av tak. Det må beregnes økning av fellesgjeld/felleskostnader. Planen er foreløpig ikke vedtatt, annet enn at taket skal skiftes.

Det har vært en vannlekkasje i veggen over glassverandaen. Dette er en forsikringssak. Selger formidler at forholdet vil utbedres når taket taes.

Sameiet er positive til dyrehold.

Det må beregnes rullerede og felles dugnad for sameiets fellesareal.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2002. Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Stikkontakt i klesrom/disponibelt rom i 3.etg er koblet fra i vente på utbedring av lekkasje som nevnt over (2019). Gjort av fagfolk, Elmesteren AS.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Dato for siste tilsyn: 03.02.2017. Dato for siste feiing: 12.02.2018.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger normalt ikke med i salget. Dog medfølger kjøleskapet, vaskemaskin, tørkemaskin og fryser i kjellerbod .

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 16 800
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 315 881,- pr. 20.05.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 96 839,- pr. 20.05.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 770 074,-
Sekundær formuesverdikr 2 772 266,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00145

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 20.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 15.05.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.05.2020
Energiattest, datert 30.04.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører, datert 20.05.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.