Adresse

Arbeidergata 34
3050 MJØNDALEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.490.000

Felleskost: 2.102

Felleskost inkluderer:

Felles bygningsforsikring, vedlikehold av fellesarealer, strøm i fellesarealer, renovasjon, snørydding, gass til peis og forretningsførsel for sameiet. Fordeling av felleskostnadene er som følger: Renovasjon kr 237,- Felleskostnad alle kr 1 377,- Gass kr 40,- Grunnkostnad kr 448,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 87.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 98.827

Totalpris med omkostninger kr 3.588.827

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Meget god beliggenhet i ett sentralt og attraktivt boligområde i Mjøndalen sentrum. Umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter som dagligvarebutikk (Rema 1000 og Kiwi), togstasjon og busstopp. Kort vei til flotte turområder i skog og mark samt badeplass, lysløype og fotballbane. Kun ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum. Det er kort gangavstand til Elveparken med turvei og fine fiskemuligheter.

Attraktiv selveierleilighet med meget god planløsning. Leiligheten er gjennomgående. Leiligheten var ny i 2009.

Diverse:
* Heis
* Balansert ventilasjon
* Nyere bygg fra 2009
* El-styrt persienne på ett soveromsvindu og over balkong
* Sørvendt flislagt terrasse på ca. 9 m²
* Sikringsskap med automatsikringer
* Get med mulighet for tv/internett
* Garasje i felles garasjeanlegg
* Innvendig bod i 2. etg.
* Komfyrvakt

Velkommen til Arbeidergata 34!

Areal og byggeår

Primærareal: 72

Bruksrareal: 75

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 2483

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2009

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 223
Bruksnr: 364
Seksjonsnr: 42
Kommune: Drammen

Innhold
Leilighet beliggende i 4. etasje som inneholder:
Entré/gang, bad/vaskerom, kjøkken/stue, 2 soverom og bod.
Egen innvendig bod i 2 etasje på ca. 5 m2.
Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Standard:
Attraktiv selveierleilighet med meget god planløsning. Leiligheten er gjennomgående. Leiligheten var ny i 2009.

Pent kjøkken med hvit profilert kjøkkeninnredning. Montert avtrekksvifte over komfyr. Røropplegg til oppvaskmaskin.
Åpen løsning mellom stue og kjøkken.

Stue med utgang til sørvendt delvis takoverbygd flislagt balkong på ca. 9 m². Fliser/heller på gulv. Det er utelys samt lagt ut strøm på balkongen. El-styrt markise.

Delikat bad med, fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, toalett, hvit profilert baderomsinnredning med servant. Dusjnisje og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel (kondens).

Garderobeskap i gang og i begge soverom.

Diverse:
* Heis
* Balansert ventilasjon
* Nyere bygg fra 2009
* El-styrt persienne på ett soveromsvindu og over balkong
* Sørvendt flislagt terrasse på ca. 9 m²
* Sikringsskap med automatsikringer
* Get med mulighet for tv/internett
* Garasje i felles garasjeanlegg

Hyggelig og veletablert sameie som består av 4 næringsseksjoner og 38 boligseksjoner.

Parkering:
Egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Oppvarming:
Balansert ventilasjon. Elektriske panelovner i noen rom. Elektrisk gulvvarme på bad.

Beliggenhet:
Meget god beliggenhet i ett sentralt og attraktivt boligområde i Mjøndalen sentrum. Umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter som dagligvarebutikk (Rema 1000 og Kiwi), togstasjon og busstopp. Kort vei til flotte turområder i skog og mark samt badeplass, lysløype og fotballbane. Kun ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Kort vei til nyoppført stadionanlegg, kunstgressbaner, idrettshall samt Family Sports Club treningssenter. Eiker Golfklubb har 9-hulls bane på Portaasen. Det er kort gangavstand til Elveparken med turvei og fine fiskemuligheter.

Kun ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er i hovedsak bestående av bebyggelse. Fine uteplasser med balkong og atriumsområde.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Styret i sameiet skal informeres ved utleie.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Sentrumsformål - nåværende.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Forblendet med teglstein utvendig og fasadeplater. Flatt tak med papp/folietekking. Taket er ikke nærmere besiktiget. Heis og betongtrapp i felles gang. Etasjeskiller av betong/elementer. Bindingsverk og mur i innvendige delevegger. Overflater med malte plater og tapet. Himlinger med malte plater og malt betong. Rør av kobber, plast og rør i rørsystem. Høiax varmtvannsbereder på 200 liter i fra byggeår plassert i bod.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 75

Bruksareal per etasje: 72

lnngår i p-romsareal: Entré/gang, bad/vaskerom, kjøkken/stue og 2 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2010. Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Vårt firma har ikke innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) da det ikke er ildsted i leiligheten.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets. Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Montering av antenner og parabol er forbudt. Det er kun tillatt å bruke gassgrill eller elektrisk grill. Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Se vedtektene for ytterligere informasjon og retningslinjer.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 563,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 17 046,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 762 259,-
Sekundær formuesverdikr 2 744 133,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00247

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 03.08.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 16.07.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 13.07.2020
Energiattest, datert 10.08.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Seksjoneringsbegjæring
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 10.07.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 30.01.2009
SNR: 42 Formål: Bolig Sameiebrøk: 76 / 4538

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 22.01.2009
Bestemmelse om vedlikeholdsansvar Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.