Adresse

Skoglygata 5 B
3050 MJØNDALEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.490.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 137.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 152.927

Totalpris med omkostninger kr 5.642.927

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en særdeles praktisk og lekkert innredet vertikaldelt tomannsbolig. Den ligger barnevennlig og rolig til, men allikevel sentralt og nær Mjøndalen sentrum.

Eiendommen fremstår som meget delikat og lekkert innredet. Overflater og interiør er behandlet/malt med lyse og vennlige fargekombinasjoner.

Innredet med bl.a 2 bad/WC, 4 soverom, romslig stue, kjøkken, teknisk rom og dobbelt garasje. Meget pent anlagt hagetomt med flotte terrasserte arealer og utendørs Jacuzzi.

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Er du i risikogruppen eller faller innenfor Helsedirektoratets krav om karantene? Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig.

Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. Ta gjerne kontakt med megler.


Areal og byggeår

Primærareal: 134

Bruksrareal: 138

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1080

Boligtype: Vertikaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2012

Energimerking: B Oransje

Fasiliteter
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 213
Bruksnr: 235
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Innhold
1.etasje: Vindfang/entre, soverom, stue med åpen løsning mot kjøkken, teknisk rom, bad/WC med opplegg til vaskemaskin.
2.etasje: Gang, bad/WC og 3 soverom.
Langsgående kneloft på begge sider.

Standard:
Eiendommen fremstår som meget delikat og lekkert innredet. Overflater og interiør er behandlet/malt med lyse og vennlige fargekombinasjoner.

Gulv: Keramiske fliser på begge baderom, forøvrig tiltalende og slitesterk laminat av god kvalitet og eik parkett.

Boligen er velutsyrt med utstrakt bruk av downlightsbelysning

Vegger: Keramiske fliser på baderom i 2 etasje. Forøvrig vesentlig lysmalte og helsparklede gipsoverflater.

Kjøkkenet: Dette er innredet med en tiltalende, tiltalende og klassisk innredning. Rikelig skap/benkeplass. Fliser over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med induksjonstopp, oppvaskmaskin, stekeovn, kombiovn/mikroovn og kjøl/frys. Det er åpen løsning fra kjøkkenet og inn mot stuen.

Bad/WC 1 etasje: Keramiske fliser på gulv, malte veggflater. Stort og godt baderom med servant i innredning, dusjkabinett og toalett. Her er det også opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Bad/WC 2 etasje: Keramiske fliser på gulv og vegger. dusjhjørne med mosaikkfliser på vegg. Også dette er stort og godt. Det er innredet med servant i innredning, dusjhjørne badekar og vegghengt toalett. Her er det også et kott med praktisk lagringsplass.

Terrasser Begge er delvis overbygde, og den vestvendte er utstyrt med varmelampe under takoverbygget. Videre har den vestvendte verandaen et motorisert takoverbygg med downlights. Det robuste takoverbygget tas ut/inn ved kun et tastetrykk (fjernkontroll medfølger). Takoverbygget ble kjøpt og montert i 2015, av «Ditt uterom.

TV/DATA: leveres av Viken Fiber


Generelt kan nevnes:
- Solrikt med kveldssol til kl 22
- Meget god og praktisk planløsning
- To flotte og romslige baderom
- Vannbåren gulvvarme
- Balansert ventilasjon
- Luft til vann varmepumpe
- 2 flotte terrasser den ene med motorisert takoverbygg og downlights
- Velutstyrt kjøkken
- Koselig og godt skjermet hage
- Generelt store og luftige boligrom
- Dobbelt garasje med enkel adgang til romslig lagringsloft
- Terrassevarmer
- Utstrakt bruk av downlights
- Smakfullt interiør og fargevalg
- Sentralstøvsuger
- Livsløpsstandard - her kan man også bo på en flate

Parkering:
Rikelig parkering på tomten og i egen dobbeltgarasje

Oppvarming:
Boligen fremstår som energiøkonomisk og med et behagelig og gunstig oppvarmingssystem basert på luft til vann varmepumpe. Det er vannbåren gulvvarme i 1 etasje samt bad i 2.etasje og elektrisk oppvarming i 2 etasje. Balansert ventilasjon.

Beliggenhet:
Dette er en særdeles praktisk og lekkert innredet vertikaldelt tomannsbolig. Den ligger barnevennlig og rolig til, men allikevel sentralt og nær Mjøndalen sentrum.

Trygge omgivelser for både barn og barnebarn!

Eiendommen ligger meget solrikt til og man kan nyte solen fra morgen til kveld på to flotte terrasser. Disse vender mot sydvest for morgen- og formiddagssolen og mot nordvest for ettermiddag og den sene kveldssolen som midtsommers er oppe helt til kl 21.

Det er kun få minutters gange til togstasjonen, barnehager, skole samt et rikholdig utvalg av butikker og servicetilbud. Gangavstand til idrettsområde med treningssenter, innendørshall, kunstisbane, tennisbaner og den nye og flotte Mjøndalen stadion.

Her finner man fine rekreasjonsmuligheter i de velutbygde turområdene med gangsti til Hokksund/langs Drammenselven. Få min. kjøring til Åsen golfbane og flotte bademuligheter ved Hagatjern. God forbindelse med offentlig kommunikasjon til Kongsberg og Drammen - Oslo.

Man kjører til Drammen sentrum via motorvei på ca 10 minutter. Til Oslo tar det ca 40 minutter i normal trafikk.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles tomt for boligsameiet som er fint arrondert slik at hver enhet får sin naturlige hage. Tomten er meget flott opparbeidet. Her har man en barnevennlig gressplen fint anlagt rundt huset. Det er lagt belegningsstein i gang og oppholdsarealer. Tomten er beplantet med et rikholdig utvalg av prydbusker og av en skjermende Thujahekk mot nabo og i forbindelse med uteplass. Det er satt opp et koselig hvitmalt stakittgjerde mot gårdsplassen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Gjeldende regulering: Regulert til boligformål.


Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a: Boligens tilstand er normalt god. Det kan likevel påregnes noe kostnader til generelt vedlikehold over tid, noe som ansees som normalt.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1.etasje: Vindfang/entre, soverom, stue med åpen løsning mot kjøkken, bad/WC med opplegg til vaskemaskin. 2.etasje: Gang, bad/WC og 3 soverom. Langsgående kneloft på begge sider.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2015
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det er ikke innhentet opplysniger på eiendommens pipe da denne ikke er tilknyttet ildsted.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 116 740,-
Sekundær formuesverdikr 4 020 264,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00124

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 05.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.04.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 22.04.2020
Energiattest, datert XX
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold herunder reguleringskart
Seksjonering tinglyst

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.