Adresse

Mellomveien 12
3425 REISTAD

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.590.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 164.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 180.427

Totalpris med omkostninger kr 6.770.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 09.08.2020 kl. 16:30
Sluttidspunkt: 09.08.2020 kl. 17:30

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Påkostet og innholdsrik enebolig på stor, usjenert hagetomt med panoramautsikt - garasje for 2 biler - 3 nye bad/vaskerom - alle rom er oppusset senere år!

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Er du i risikogruppen eller faller innenfor Helsedirektoratets krav om karantene? Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag.

Siste annonserte visning vil være mandag 29/6 kl.18.00. Ta gjerne kontakt med megler ved spørsmål.

Meget attraktiv beliggenhet med nydelige sol- og utsiktsforhold i et veletablert og rolig boligområde på Reistad, sentralt i Lier kommune. Det er ingen gjennomgående trafikk og området har nærhet til togstasjon, buss og gode servicetilbud. For elever i grunnskolen er det skolebussordning.

Areal og byggeår

Primærareal: 215

Bruksrareal: 223

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1446

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1974

Energimerking: F Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 107
Bruksnr: 69
Kommune: Lier

Innhold
Boligen innehar ett plan samt kjeller/u.etg. samt garasje for 2 biler og inneholder:

1.etg: Vindfang, gang, trapperom til kjeller, bad m/kar, dusj, servant og wc, 3 soverom, kjøkken med spiseplass, stue, spisestue med utgang terrasse og hage, bod/kott,

Kjeller/u.etg.: Trapperom, gang/kontor, bad med dusj, servant og wc samt vaskerom, kjellerstue med peis, bad m/dusj ,servant og wc, oppholdsrom/gjesterom, bod, kjølerom/bod.

Garasje for 2 biler samt gode parkeringsforhold på eiendommen med flere oppstillingsplasser.

Standard:
Påkostet og innholdsrik enebolig på stor, usjenert hagetomt med panoramautsikt - garasje for 2 biler - 3 nye bad/vaskerom - alle rom er oppusset senere år - Mulighet for 4 soverom - Reistadlia i Lier

Vinduer: 2 - lags isolerglass
Gulv: Parkett, tregulv, laminat, fliser
Vegger: Malt panel/plater, malte og tapetserte flater, fliser på bad

Fiberopptikk fra Altibox. Alarmanlegg med innbrudd- og brannvarsling fra Verisure. Eik kjøkkeninnredning med profilerte og glass fronter. Laminert benkeplate.
Montert avtrekksvifte over komfyr. Røropplegg til oppvaskmaskin. Montert luft til luft varmepumpe i stue 1. etasje og stue i kjeller.

Nåværende eier har de senere årene pusset opp/oppgradert med 3 nye bad/vaskerom som er utført av fagkyndig firma. Det er byttet dører, listverk, ny trapp, ny panel innvendig kjeller, downlights m.m. samt at alle rom er malt/tapetsert/pusset opp.

Parkering:
I garasje for 2 biler samt gode parkeringsforhold på eiendommen.

Oppvarming:
Peis, peisovn samt parafinfyr med nedgravd tank m/hever (ikke i bruk), 2 stk. luft/luft varmepumper. Forøvrig elektrisk/panelovner i 4 soverom. Varmekabler i vindfang, stue og kjøkken samt alle bad.

Beliggenhet:
Meget attraktiv beliggenhet med nydelige sol- og utsiktsforhold i et veletablert og rolig boligområde på Reistad, sentralt i Lier kommune. Det er ingen gjennomgående trafikk og området har nærhet til togstasjon, buss og gode servicetilbud. For elever i grunnskolen er det skolebussordning.

Det er kort avstand til naturskjønne Kjekstadmarka med lysløype og mekrede turstier, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. Ellers er det en liten kjøretur til Lier stadion med flerbrukshall, flere fotballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og bane for frisbeegolf. Reistad har også crossbane, og det er skytterlag i kommunen.

Gilhusodden (3,7 km) byr på fin badestrand i naturskjønne omgivelser, sandvolleyball, flere fiskeplasser, samt kulturminner og naturreservat. Ellers er nærområdet tilrettelagt med gode veier for sykkel og spaserturer.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er pent opparbeidet med grusbelagt gårdsplass, noe steinbelagt areal mot inngangsparti og frodig hage. I hagen er det plenareal, prydbusker, hekk og diverse beplantning. Videre er det tre plommetrær, samt epletre, pæretre, morelltre og
kirsebærtre. I tillegg er det ripsbusk, solbærbusk og blåbær.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til bolig i reg. plan for Utsikten - Reistad av 20/6-89.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring av 17/2-77.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpte kjellergulv. Grunnmur av Leca. Etasjeskille over kjeller er av siporexelementer. Over grunnmur er det yttervegger av siporexelementer. Elementene har en utvendig betong overflate. Innvendig side er noe isolert og
platekledd. Saltak i trekonstruksjon, bygget med prefabrikkerte takstoler av tre. Forenklet undertak. Taket er i ettertid tekket med korrugerte stålplater i steinmønster.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: 110 kvm 1.etg: 113 kvm

Bruksareal per etasje: Kjeller: 103 kvm 1.etg: 112 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod/kjølerom/kott.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kjente kontroller. Det foreligger ingen påbud om utbedringer ifølge eier.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 21/2-20. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 10 900,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Det er kommunal vei frem til tomtegrensen. Fra tomtegrensen og inn til boligens gårdsplass er det en felles privat vei som eies av flere beboere. Det må også beregnes en årlig kostnad på ca. kr. 1 500,-/2.000,- per år for snøbrøyting av privat vei.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 25 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 966 551,-
Sekundær formuesverdikr 3 479 584,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00133

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 070520
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 220420
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 16.02.1968
Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 17.12.1974
Rett til å anlegge kloakkledning.Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.