Adresse

Schwenckegata 7
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.250.000

Felleskost: 2.091

Felleskost inkluderer:

A-konto kommunale avgifter, felles strøm, bygningforsikring, regnskap, forvaltning og avsetting til felles vedlikehold

Omkostninger


Dokumentavgift: 105.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 116.577

Totalpris med omkostninger kr 4.366.577

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet midt i Bragernes. Har bor du med alle byens fasiliteter i nærhet til leiligheten, samtidig som du har kort vei opp til marka med mange flotte turmuligheter. Fra leiligheten er det nærhet til torget og et stort utvalg av restauranter og butikker. Gangavstand til nyere matbutikk i Engene, elvepromenade og togstasjon.

Leiligheten ligger i andre etasje og inneholder: Entré/gang, bod, bad, 2 soverom, stue, spisestue, kjøkken og omkledningsrom.
I tillegg disponeres bod i kjeller på ca. 6 kvm.

Høydepunkter:
- Bo midt i byen med nærhet til det meste
- God takhøyde
- Stor leilighet med 2 stuer
- Mulighet til å endre på planløsning med f.eks 3 soverom
- Mulighet for å leie garasjeplass

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 106

Bruksrareal: 112

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 493

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1900

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Peis/Ildsted
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 288
Seksjonsnr: 6
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i et eldre bygg fra 1900, som i 2005 ble omgjort til boligseksjoner. Leiligheten ligger i andre etasje og inneholder:

Entré/gang, bod, bad, 2 soverom, stue, spisestue, kjøkken og omkledningsrom.

I tillegg disponeres bod i kjeller på ca. 6 kvm.

Standard:
Leiligheten har en praktisk planløsning med gode lysforhold fra store vindusflater. Leiligheten vender med en sidegate og ligger forholdsvis høyt og tilbaketrukket fra veien. Et meget sentralt boområde med gangavstand til torget. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater.

Entré:
Praktisk hall med god plass til oppbevaring av yttertøy. Her ligger det også en alternativ plantegning med utvidelse av gang dersom dette ønskes.

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkkenløsning, med plass til spisebord i forbindelse med kjøkkenet. Fin innredning med hvite, profilerte fronter og delikat benkeplate. Inndelt i over- og underskap. Integrert komfyr, oppvaskmaskin, mikro og kjøle/ fryseskap. Kjøkkenet har naturlig tilhørighet og adkomst til stuen.

Stue/spisestue:
Meget stor og lys stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. God plass til spisebord og salong. Parkett på gulv og malte flater på veggene. Leiligheten har god takhøyde for en litt ekstra god romfølelse.

Det er i tillegg en stor spisestue i leiligheten, noe som gjør at du har meget god plass til hele familien dersom det arrangeres juleaften, bursdagsselskap eller andre sammenkomster. Her er det også muligheter for både å lukke og åpne de doble fløydørene. Alternativ plantegning viser muligheten for et ekstra soverom her.

Bad/wc:
Pent og romslig bad med fliser på gulv og vegg. Varmekabler i gulv, samt toalett og dusjhjørne. Speil med belysning og underskap med servant. Badet har opplegg til vaskemaskin.

Hovedsoverom og soverom II:
Hovedsoverommet er av god størrelse og har god plass til seng og garderobeskap. Parkett på gulv og malte flater på veggene. Soverom 2 er noe mindre, men fungerer godt for et barn eller som et kontor. Utgang til hyggelig luftebalkong.

Høydepunkter:
- Bo midt i byen med nærhet til det meste
- God takhøyde
- Stor leilighet med 2 stuer og mulighet for å endre på planløsning
- Mulighet for å leie garasjeplass
- Sportsbod i kjeller

Parkering:
Det er mulighet for leie av parkeringsplass i kjeller i nabobygning, ellers er det mulighet for leie av parkeringsbevis for gateparkering.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm og vedfyring.
Varmekabel i badegulv.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet i sentrum, Bragernes. Har bor du med alle byens fasiliteter i nærhet til leiligheten, samtidig som det er nærhet til marka med flotte turmuligheter. Fra leiligheten er det nærhet til torget og et stort utvalg av restauranter og butikker. Gangavstand til nyere matbutikk i Engene kun ca. 50 meter unna, elvepromenade og togstasjon.

Rekreasjon:
Drammen byr på en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra leiligheten er det kun en rusletur ned til elven, med kilometerlange turstier langs begge sider av elven. Eller er det kort vei til flotte tur- og skiløyper både på Spiralen eller videre inn i marka. Det er også kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres i Rema 1000 Engene, en nyetablert matbutikk ca. 50 meter fra leiligheten. Nærmeste kjøpesenter er Magasinet Senter med et mangfold av butikker og KIWI matbutikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Transport:
Drammen Togstasjon er i gangavstand fra leiligheten. Hyppige avganger til både Asker, Bærum og Oslo. Ellers er det også kort vei til nærmeste bussholdestasjon.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det planlegges å pusse opp vegg i bakgård. Herunder fjerning av gammel puss, ny puss og maling av fasaden. Vestaksen AS tar halve kostander, mens resten deles etter sameierbrøken for alle seksjonene. Det er hentet inn 4 tilbud mellom kr. 150.000 til kr. 500.000,-.

Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel 2014-2036 avsatt til kombinert bebyggelse.

Detaljregulering for Bragernes kvartal. Avsatt til kombinert bebyggelse og anleggformål. Og Bevaring kulturmiljø.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra omgjøring til boligseksjoner.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Bygget er registrert som:
Kulturminner - Kulturmiljøer
Kulturminner – lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune

Bygningen har en høy bevaringsverdiklasse flate.

Eiendommen består av et boligbygg over 4 etasjer med andelsleiligheter. Boligen er fundamentert med betongfundament på leiregrunn. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur er av teglstein utvendig pusset og behandlet/malt. Takkonstruksjon av tre, tekket med takstein. Takrenner og nedløp av stål. Det er innvendig felles trappeløp. Fellesareal i kjeller, samt at det er tilhørende bod til besiktiget leilighet.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 6 kvm.

Bruksareal per etasje: 106 kvm.

lnngår i p-romsareal: Entré, dagligstue, omkledningsrom, stue/spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Feierseksjon har den 15.02.18 mottatt skriftlig tilbakemelding om oppfølging av avvik
påpekt i tilsynsrapport.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 901 356,-
Sekundær formuesverdikr 3 244 882,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00101

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 20.05.2005
SNR: 6 Formål: Bolig Sameiebrøk: 116 / 1011

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 13.12.1954
best. om å bygge på eiendommens branngavl Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 16.05.1984
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 07.06.1989
Eierne av d.e. gir eierne av Engene 13 veirett over sin eiendom m/adkomst fra Schwenckegt. og til Engene 13, trappeløp fra gårdsrommet i Engene 15 til 2. etg. i Engene13 Kan ikke slettes u/samt. fra Bygningsetaten i Drammen Kommune. Denne veiretten skal ikke hefte på utskilt parsell med gnr. 114 bnr. 1300 i Drammen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 07.12.2006
Med flere bestemmelser Bestemmelse om parkering Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 25.05.2018
Heftet i feil eiendom 16.11.2018. Arkivref. 18/60530-2 Bestemmelse om plassering, drift og vedlikehold av fordrøyningsmagasin og fordelingskum Rettet etter tingl. §18 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 29.10.2019
Bestemmelse om rett til plassering/montering av brannslukningsanlegg Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 29.10.2019
Bestemmelse om plassering av avtrekksvifte Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.