Adresse

Bjørnstjerne Bjørnsons gate 21
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.690.000

Andel fellesgjeld: 13.351

Totalpris: 2.703.351 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.627

Felleskost inkluderer:

Felleskostnader inkluderer: nedbetaling av fellesgjeld, fyring, kommunale avgifter, kabel-TV/bredbånd fra Get, forsikringspolise, vaktmestertjeneste, snørydding, gressklipping, drift og vedlikehold. Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.627,– pr. md. Herav: Fyring 436,- Felleskostnader 3.191,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 68.075 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 79.652

Totalpris med omkostninger kr 2.769.652

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Sentralt til på Strømsø, og rett ved nye Strømsø Torg og jernbanestasjonen. En perfekt pendlerleilighet eller for deg som ønsker å bo sentralt! Det er kun en kort gåtur til jernbanestasjon og de fleste av byens fasiliteter. Kort gangavstand til Papirbredden med blant annet høyskolesenter, bibliotek, treningssenter og spisesteder.

Flotte turområder langs Drammenselven og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Marienlyst med Drammens Museum, Drammensbadet, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med Akropolis treningssenter.

Leiligheten inneholder entré, soverom, bad, stue, kjøkken, bod og balkong. I tillegg bod i kjeller.

- Badet er oppusset i 2017
- Vinduer og balkongdør 2017
- Overflater 2017
- Kjøkken er oppusset i 2019

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 50

Bruksrareal: 53

Antall soverom: 1

Etasje: 8

Tomtestørrelse: 1009

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1970

Energimerking: F Lys grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 54
Seksjonsnr: 37
Kommune: Drammen

Innhold
Entre, soverom, stue med åpen løsning mot kjøkken, bad/WC. Balkong med utgang fra stue/kjøkken. Bod i leiligheten og i kjelleren.
Fellesarealer med felles vaskerom og felles møte/selskapsrom.

KJØKKEN
Nyoppusset kjøkken fra 2019, i en åpen og luftig løsning mot stuen. Nyere laminat på gulv og malte flater på veggene. Kjøkken inneholder behandlet innredning fra Ikea. Glatte fronter inndelt i under- og overskap. Integrert komfyr, koketopp, micro, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Ventilator over koketopp. I tillegg er det en hyggelig kjøkkenøy med spiseplass.

STUE
Luftig stue med plass til både sofakrok og spisestue. Stuen har flere vindusflater, noe som gir godt med naturlig lys, samtidig som man har panoramautsikt over området. Stuen har nyere laminat på gulv og malte flater på veggene. Fra stuen er det utgang til hyggelig balkong med gode solforhold.

BAD
Delikat bad fra 2017 med moderne utforming. Flislagte gulv og vegger. Bad inneholder dusjkabinett, gulvstående wc. Opplegg til vaskemasken.

Standard:
Leilighet ligger i 8 etasje, vendt mot syd vest. Det er utført noe oppgraderinger de senere år. Her nevnes oppgradering av innvendige flater. Bad er oppgradert i 2017 og kjøkken i 2019.

Leilighetens tilstand anses som god, lys og moderne.

Parkering:
Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten. Tidvis er det ledige plasser for leie i Blichsgate parkeringshus vis a vis bygget. Det samme gjelder i Tordenskjoldsgate 22 (KIWI-bygget).

Sameiet har egen parkeringsplass, men ingen fordelte faste
plasser, les vedlagte husordensregler pkt. 7 bokstav C.

Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Oppvarming består av sentralvarmeanlegg - radiatorer.
Radiatorer skiftet i i nyere tid.

Beliggenhet:
Dette er en praktisk og fint innredet toroms selveierleilighet. Beliggenheten er ideell for deg som foretrekker en enkel tilværelse, i en lettstelt leilighet med gangavstand til byens rikholdige tilbud.

Beliggenheten må betegnes som meget god. Praktfulle utsiktsforhold med mot Strømsøåsen og området.

Sentralt til på Strømsø, og rett ved nye Strømsø Torg og jernbanestasjonen. En perfekt pendlerleilighet! Det er kun en kort gåtur til jernbanestasjon og de fleste av byens fasiliteter. Kort gangavstand til Papirbredden med blant annet høyskolesenter, bibliotek, treningssenter og spisesteder.

Flotte turområder langs Drammenselven og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Marienlyst med Drammens Museum, Drammensbadet, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med Akropolis treningssenter.

Meget god offentlig korrespondanse både mht. buss, taxi og tog. Her kan du bo midt i sentrum og nyte godt av det meste av hva Drammen kan by på!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og
gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Området er regulert til Kombinert bebyggelse og anleggsformål,Nåværende.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 53

Bruksareal per etasje: 50

lnngår i p-romsareal: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, soverom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 10 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 1 115 640,- pr. 31.12.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 13 351,- pr. 15.04.2020

Andel formue
kr 79 816,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 526 340,-
Sekundær formuesverdikr 1 894 824,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00120

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.