Adresse

Lassebakken 3
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.490.000

Andel fellesgjeld: 37.381

Totalpris: 2.527.381 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 2.300

Felleskost inkluderer:

Felles bygningsforsikring, oppvarming av varmtvann, strøm/nettleie i fellesarealer, vann og avløp, forretningsførsel samt renter og nedbetaling på andel fellesgjeld.

Omkostninger


Dokumentavgift: 63.175 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 74.752

Totalpris med omkostninger kr 2.564.752

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Leiligheten er sjarmerende i stilen med sin gode takhøyde og smarte løsninger.

Hjørneleilighet beliggende i 2. etasje. Tiltalende kjøkken med pent hvit kjøkkeninnredning. Nyere bad som er oppusset i 2014 og stue med peisovn. Plassbesparende sovehems med garderobe/omkledningsrom under. Bod.

Eiendommen ligger for øvrig i en blindvei, i et skjermet og barnevennlig bomiljø. Med nærhet til marka og med kort vei til togstasjon og by er området ekstra populært.

Leiligheten er en fin pendlerleilighet med gangavstand til stasjonen. Fellles hage og uteplass.

Det medfølger mulighet for leie av egen parkeringsplass til leiligheten for kr 500,- pr mnd.

Vi ønsker velkommen til Danvik og til visning i Lassebakken 3!

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Areal og byggeår

Primærareal: 48

Bruksrareal: 48

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 883

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1900

Energimerking: F Gul

Fasiliteter
  • Ingen gjenboere
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Aircondition
  • Barnevennlig
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Leiligheten er utleid fram til 1. juni 2020.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 17
Bruksnr: 63
Seksjonsnr: 4
Kommune: Drammen

Innhold
Leilighet er beliggende i 2. etasje som inneholder:

Entré, kjøkken, stue, soverom med sovehems (omkledningsrom/garderobe under sovehems) og bad/vaskerom.

I tillegg kommer 1 bod i kjeller.

Standard:
Attraktiv leilighet med god planløsning og god takhøyde. Leiligheten fremstår som en lys og innbydende leilighet.

Moderne kjøkkeninnredning med hvite høyglansede fronter. Heltre eik benkeplate. Integrerte hvitevarer med varmluftsovn, induksjonstopp og røropplegg til oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over induksjonstopp. Fra kjøkken er det egen utgang til trapp mot hagen.

Stue med peisovn med glassdør.

Pent bad som ble oppusset i 2014 med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, toalett, baderomsinnredning med servant, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin.

Soverom med sovehems og omkledningsrom/garderobe under sovehems. Downlights i tak garderobe/omkledningsrom.

Diverse:
* Takhøyde fra ca. 2,7 til 2,9 meter i kjøkken og stue.
* Ringeklokke med dørtelefon.
* Sikringsskap med automatsikringer
* Bad oppusset i 2014.
* Nyere elektrisk anlegg i gang, stue og soverom m/sovehems og omkledningsrom/garderobe.
* Peisovn i stue
* Get med mulighet for TV og internett.
* Egen bod i kjeller.
* Montert stålrør i alle piper i bygningen i 2018.

Veldrevet sameie som består av 8 leiligheter.

Parkering:
Normal gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Selger opplyser at de har leid parkeringsplass for kr 500,- pr. mnd. og avtalen mest sannsynlig kan videreføres av ny eier.

Oppvarming:
Luft til luft varmepumpe. Vedovn. Elektriske varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Attraktiv selveierleilighet med god beliggenhet i sentralt, attraktivt og barnevennlig boligområde i Strømsåsen. Gode solforhold.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Videre er det kort vei til Union og Drammenselva med promenade inn til sentrum, samt Strømsø torg, jernbanestasjonen (kun ca. 12-15 minutter å gå), Marienlyst og Drammensbadet. Drammen museum, Drammen teater og livet på Union Brygge ved Ypsilon bro er ikke lange gåturen unna.

I tillegg er det kort gangavstand til Talentgården på Sundland med fotballhall. På Sundland ligger også Attic dansestudio, Akademiet videregående skole og Montessori-barneskole ( kun ca. 3 minutters gange).

Strømsåsen byr også på et godt utvalg av merkede stier og gangveier, der det kjøres skiløyper om vinteren. Idylliske Blektjern ligger i skogen bak med gode bade- og fiskemuligheter. Alpine utfordringer finner du i Haukåsbakken i lia rett bakenfor.

Vi ønsker velkommen til Strømsåsen og til Lassebakken 3!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiet tomt på 883 kvm. som tilhører sameiet. Koselig opparbeidet tomt med gressplen på baksiden med en flott felles uteplass. Eiendommen er innrammet med gjerde.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Leieavtalen skal godkjennes av styret i sameiet.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Ikrafttredelse: 05.10.2015. Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende.

Det foreligger planer om utvidelse av jernbanetrassé og byggegrop ihv. nærområdet og på nabogrunn, men det er ingen kjennskap til om denne eiendommen vil bli direkte berørt av planene. Det må uansett påregnes støy, støv og trafikale utfordringer frem til ca. 2025 eller til ferdigstilling av prosjektet. Konferer megler ved spørsmål.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Ferdigattest
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Ikke søknad og vedtak, huset er SEFRAK-registrert og er fra ca. 1912 iht. kommunen.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Gulv på grunn av spekkmurt teglstein. Grunnmur oppført i granitt/naturstein og tegl.
Yttervegger over grunnmur oppført i laftet tømmer/stående plank.
Utvendig liggende kledning. Saltak i tre m/undertak av bord. Taket er tekket med shingel. Takrenner og nedløp i lakkert stål. Felles trapperom. Det er tilgang til trapperom via kjøkken. Vinduer med isolerglass. Eldre dør til leiligheten, nyere isolert ytterdør til rømmningsgang. Glass i vinduer er datostemplet 1987. Murt teglpipe som er heltekket over tak, innvendig i boligen er pipen pusset, malt og noe teglstein. Peis med innsats i stue. Trebjelkelag mellom etasjene. Rør av kobber, plast og jern. 116 liter Oso varmtvannsbereder av nyere type på bad. Noe åpent og noe skjult anlegg. Felles sikringsskap i gang med skrusikringer og
automatsikringer. 3 digitale målere. Det er i følge eier nytt elektrisk anlegg i gang, stue og gang m/sovehems og omkledningsrom.
Utført av eier som er elektriker.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 48

Bruksareal per etasje: 48

lnngår i p-romsareal: Entré, kjøkken, stue, gang med sovehems, omkledningsrom og bad/vaskerom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Anlegget ble sist kontrollert: 2013. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 25.01.2017 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten. Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets. Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Dyrehold er tillatt, men det skal ikke være til sjenanse for de øvrige. Det er pliktig oppmøte på 2 dugnader i året og alternativt bot på kr. 1.500,- dersom man ikke møter opp. Det er også noen enkle vaktmestertjenester på rullering for beboerne.

Nåværende eier leier parkeringsplass for kr 500,- pr. mnd. Denne avtalen kan muligens videreføres til ny eier dersom det er ønskelig.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert felles vannmåler og forbruket inngår i felleskostnadene.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet, men det er nedgravet septiktank. Det må i fremtiden påregnes at det kan bli pålegg om å koble ut septiktanken.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 299 049,- pr. 20.03.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 37 381,- pr. 20.03.2020

lN-Ordning
Sameiet har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 495 269,-
Sekundær formuesverdikr 1 782 968,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00093

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 03.04.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 27.03.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 27.03.2020
Energiattest, datert 27.03.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 25.01.2017 og 27.03.20.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet datert 27.03.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 27.04.1988
SNR: 4 Formål: Bolig Sameiebrøk: 46 / 618

Rettigheter iflg. skjøte - Tinglyst dato 21.10.1901
Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om vannrett Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 21.08.1905
Vedr. flytting og fjerning av kloakkledning. Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 10.10.1944
Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 31.08.1963
Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om vannledn. - Tinglyst dato 01.09.1971
Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.