Adresse

Styrmoes vei 57
3043 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.800.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 143.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 159.427

Totalpris med omkostninger kr 5.959.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Austad har alltid vært et barnevennlig og aktivt boligområde.
Boligen ligger attraktivt og sentralt på Austad med Drammens flotteste turområder som nær nabo. Her bor man sentralt, samtidig som man ikke bor midt i byen. Fra boligen er det ikke mange minutters til blant annet matbutikk, bussholdeplass, skole og idrettsanlegg. Det er heller ikke langt inn til sentrum og Bragernes Torg – stort sett flatt terreng hele veien med flotte sykkel- og gangstier.

Boligen er romslig, med sine 232 kvm er det godt med boltringsplass for hele familien. Her har du stor hage, flott utsikt mot byen og gode solforhold. Boligen har stor stue og spisestue, med åpne, hyggelig rom og store vinduesflater med godt av naturlig lys. På terrassen har du sol til sent på ettermiddagen og man kan nyte utsikten mot byen.

Høydepunkter:
- Kjøkken fra 2016
- Flere, fine stuer med plass til hele familien
- Terrasse/balkong med fin utsikt og gode solforhold
- Flott hage
- Bad, eget toalettrom og vaskerom

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 202

Bruksrareal: 232

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 439

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1938

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 38
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen er romslig, med sine 232 kvm er det godt med boltringsplass for hele familien. Her har du stor hage, flott utsikt mot byen og gode solforhold. Boligen har stor stue og spisestue, med åpne, hyggelig rom og store vinduesflater med godt av naturlig lys. På terrassen har du sol til sent på ettermiddagen og man kan nyte utsikten mot byen.

Stue
Den enkle tilgangen mot kjøkkenet gjør det til et sosialt oppholdsrom med en behagelig atmosfære hvor de store vindusflatene sikrer gode lysforhold. Den gode planløsningen gjør at man har plass til både sofa og et spisebord. Spisebordet finner sin naturlige plass ved inngangen til kjøkkenet. Her kan du fint dekke på til flere gjester. Det er parkett på gulv og malte overflater. Stuen har god takhøyde, noe som virkelig får frem den gode romfølelsen. Samtidig er det god tilgang mellom stue og spisestue. Det er i tillegg stue/kontor i kjelleren.

Terrasse
Fra stuen/biblioteket er det utgang til boligen hyggelige terrasse. Her kan man nyte varme sommerdage, og utsyn mot byen. Solen har du til sent på ettermiddagen! Dette er en nydelig forlengelse av stuen i sommerhalvåret. Terrassen har god plass til både sittemøblement og grill.

Kjøkken
Leiligheten har et lyst og trivelig kjøkken fra 2016. Kjøkkeninnredning har mørke, glatte fronter og delikat marmor benkeplate. Innredningen har en funksjonell utforming som byr på effektive arbeidsflater og god oppbevaringsplass i både skuffer og skap. Videre har kjøkkenet integrert oppvaskemaskin, 2 komfyrer, platetopp og frittstående kjøleskap.

Soverom
Boligen har 3 lyse soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Her er det også plass til garderobeskap eller skjenk. Ett av soverommene har tilgang til egen balkong.

Bad
Boligen har bad, toalettrom og eget vaskerom. Det er flislagte bad med varme i gulv. Eget toalettrom i første etasje. Vaskerommet ligger i kjelleren. Badet er innredet med baderomsinnredning med benkeplate og servant, speil, toalett og dusjhjørne. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og godt med plass.

Standard:
TG 3: Takrenner er ikke funksjonsprøvd. Det ble registrert utette renner/nedløp ved befaring. Forbordbeslag ved takrenner har hull og skader. Takrenner, nedløp og beslag må påregnes oppgradert

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm, og vedfyring.

Beliggenhet:
Austad har alltid vært et barnevennlig og aktivt boligområde.
Boligen ligger attraktivt og sentralt på Austad med Drammens flotteste turområder som nær nabo. Her bor man sentralt, samtidig som man ikke bor midt i byen. Fra boligen er det ikke mange minutters til blant annet matbutikk, bussholdeplass, skole og idrettsanlegg. Det er heller ikke langt inn til sentrum og Bragernes Torg – stort sett flatt terreng hele veien med flotte sykkel- og gangstier.

Skole:
Både barneskole og ungdomsskole er i barnevennlig gåavstand. Det er også kort vei til Børresen ungdomsskole. Flere barnehager i gangavstand fra boligen. Det er heller ikke lang vei til Drammen videregående skole og andre utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Sørøst-Norge.

Rekreasjon:
Austad og Drammen har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og aktivitetsmuligheter i marka og idylliske gåturer langs elvepromenaden. Flotte ski- og turløyper til Hellashytta eller Blektjernstua og videre ut i hele Drammens løypenett videre inn i marka. Blekktjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg i.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Coop Extra, eller ved Kiwi Austadveien og Kiwi XL Strømsø Senter, alle i kort avstand fra boligen. Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Transport:
Nærmeste bussholdeplass i gangavstand fra boligen ligger i Markusveien og Roseveien. Her går det busser inn mot sentrum eller videre i området. Kun en kort kjøretur eller sykkeltur ned til Drammen togstasjon med lokal-, regions- og flytog-forbindelse videre.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og
gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Boligen kan leies ut i sin helhet, til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplanen avsatt til boligbebyggelse. Reguleringsplanen sier kjørevei og boliger.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Byggetillatelse 05.05.1938.

Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig over 3 plan.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur består av betong/stein, utvendig pusset-behandlet. Yttervegger er oppført i bindingsverk, etter byggemåte noe isolert og er utvendig kledd med malt trepanel. Vinduer består av tre med isolerglass, fra 1995/96. Taktypen består av valmtak, tekket med pappshingel.

Boligen var tidligere en 2- mannsbolig og tegninger stemmer ikke overens med dagens planløsning.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 102 kvm. 2. etasje: 65 kvm. Kjeller: 65 kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 102 kvm. 2. etasje: 65 kvm. Kjeller: 35 kvm.

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2016
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 755,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 31 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 363 887,-
Sekundær formuesverdikr 4 909 993,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00258

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 04.08.1938
Bestemmelse om vann/kloakkledning Elektriske kraftlinjer Med flere bestemmelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 07.12.1966
Bestemmels om senking/lukking av grøft/bekk. Med flere bestemmelserAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.