Adresse

Eventyrveien 30
3055 KROKSTADELVA

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.980.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 124.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 140.177

Totalpris med omkostninger kr 5.120.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 228

Bruksrareal: 254

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 575

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1991

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 240
Bruksnr: 149
Kommune: Drammen

Innhold
Sokkeletasje: Vindfang/entre, romslig trappehall, 2 soverom, bad/WC, vaskerom, kontor, bod og hobbyrom med utgang til garasje.
1.etasje: Stue/spisestue med utgang til terrasse, TV-stue, kjøkken med spiseplass og utgang til terrassen, bad/WC og soverom
2.etasje: Stor loftstue og disponibelt rom/lagringsrom.


Garasje og oppsatt utvendig bod til sykler og redskap.

Standard:
Boligen er pen og velholdt og den har en meget god og familievennlig planløsning. Den er oppusset i lyse og hyggelige farger.

Gulv: Laminat i 2 soverom, keramiske fliser på baderom, vaskerom, vindfang/entre og trappehall. Forøvrig vesentlig parkett.
Vegger: Keramiske fliser på 1 bad, tapet i stue og trappegang. Forøvrig vesentlig malte paneler.

Kjøkken: Stort og godt kjøkken som er oppusset i 2011. Nyere hvit innredning, spiseplass og utgang til terrassen. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og keramisk topp. Praktisk kjølehjørne.

Bad/WC 1.etasje: Fliser på gulv og vegger, 2 servanter i innredning, hjørnekar med dusj, WC. Varmekabler i gulv.
Bad/WC sokkeletasje: Fliser på gulv, malte paneler på vegger, servant i innredning, wc, dusjkabinett fra Duscholux. Varmekabler i gulv.


Vaskerom: Fliser på gulv, skyllekum i rustfritt stål, opplegg til vaskemaskin.

Terrasser: 2 flotte terrasser. Den ene stor, med utgang fra kjøkken og stue og nedgang til hagen. Terrasse har man også med utgang fra loftstuen. Herfra opplever man blant Nedre Eikers flotteste utsikter!

Generelt kan nevnes:
- En stor og meget praktisk innredet enebolig
- Store og gode oppholdsrom
- Praktfulle utsikts og solforhold
- Store flotte terrasser
- TV/data fra Viken fiber med Altibox
- Stor og fin gårdsplass med rikelig
parkering
- Tomten grenser mot skogsterreng
- Barnevennlig

Oppvarming:
Varmekabler på gulv i vindfang/entre, hall/trappehall, vaskerom og begge baderom. Muret peis med ovnsinnsats i stuen, vedovn i loftstue. Det er ikke montert panelovner.

Beliggenhet:
Dette er en velholdt og fint innredet enebolig Den ligger i rolig, veletablert og attraktivt boligområde. Her har man en unik panoramautsikt nedover Drammensdalen og opp mot Kongsberg og Knuten. Beliggenheten er svært solrik med sol fra tidlig morgen og til sen kveld. Tomten grenser opp til ubebygd areal/skog og det er kort vei opp til marka med unike tur og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.


Barnevennlig med gangveier, attraktive lekearealer med bla fotballbane i umiddelbar nærhet. Ikke minst må fremheves de flotte bademulighetene i nærområde sommertid.

Gangavstand til barne- og ungdomsskole og kun en kort biltur ned til butikker og servicetilbud i sentrum.Buskerud Storsenter, Mjøndalen sentrum etc.
Kiwi nærbutikk ved Stenseth barneskole. Det er ca. 15 minutters kjøring til Drammen

Kort kan nevnes: Nær til busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum, med gode p-muligheter ved togstasjon. Avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca. 45 min, og ca. 30 min til Kongsberg. Fra Mjøndalen er det påkjøring til nye E134 mellom Mjøndalen og Drammen. Gangavstand til Eknes idrettsanlegg med svømmehall, fotballplass mm. IF Birkebeineren med godt fritidstilbud og eget klubbhus på Årbogen. Årbogen har flott badeplass, tennisbane, fotballanlegg, sandvolleyballbane, flott turterreng, sommer og vinter, med turstier og lysløyper. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er anlagt med en stor og praktisk gårdsplass med belegningsstein. Noe prydbusker, og plen. Tomten grense mot område avsatt til friareal.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til boligformål.

Gjeldende regulering: Regulert til bolig.

Iht reguleringkart fra Nedre Eiker kommune er område på baksiden av eiendommen avsatt til friareal. Område vest for eiendommen er avsatt til lekeområde.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a.: Boligen har gjennomgående normal/god standard, den er bra vedlikeholdt. På grunn av alder må det likevel påregnes kostnader til
oppgradering og vedlikehold, det er mulig at rehabilitering av våtrom bør prioriteres. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt. Takstmannen har gitt TG 3 på begge baderomsgulv. For detaljer se vedlagte tilstandsrapport.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen. Iht opplysninger fra takstmannen har man ikke funnet godkjente tegninger/godkjenninger på innredning av loft og oppføring av garasje. Fortsettelse av dagens bruk blir kjøpers ansvar. Det foreligger fra naboeiendom Eventyrveien 28, godkjennelse om plassering av garasje slik den i dag står.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Sokkeletasje: Vindfang/entre, trappehall, 2 soverom, bad/WC, vaskerom, kontor. 1.etasje: Stue/spisestue, TV-stue, kjøkken, bad/WC og soverom 2.etasje: Stor loftstue.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert 11.10.2018.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget ble kontrollert 09.11.2018
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 12 000,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 24 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 406 858,-
Sekundær formuesverdikr 5 064 689,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00079

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 23.03.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 26.03.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 15.03.2020
Energiattest, datert XX
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.