Adresse

Flåtankroken 6
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.990.000

Felleskost inkluderer:

Felleskostnader fordeles likt etter behov for sameiet. Det er ingen faste felleskostnader pt.

Omkostninger


Dokumentavgift: 149.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 165.427

Totalpris med omkostninger kr 6.155.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Nyere, pen kjedet enebolig i ende med garasje - flott utsikt og gode solforhold - 3(4) soverom - 2 flislagte bad og separat vaskerom.

Stille og rolig beliggende på øvre del av Stoppenkollen med flott utsikt over Lierdalen. Kun ca 10 min til Drammen og ca. 30 min til Oslo med bil. Gangavstand til Høvik skole 1-10 klasse samt videregående skole med mange linjer, blant annet dans, drama, musikk og idrett. Natur/miljø- grønt på alle kanter, umiddelbar nærhet til marka med opparbeidede stier og oppkjørt løypenett. Man har hele Drammens- og Finnemarka og boltre seg i.

Boligen har i dag følgende planløsning:
U. etg.: Entrè, hall m/trapp, vaskerom, bad, soverom. Garasje for en bil og bod integrert.
1. etg.: Trapperom, kjøkken, tv- stue (oppr. soverom nr. 4), stue.
2. etg.: Trapperom, 2 soverom, bad.

Det er vannbåren gulvvarme - el.-bil lader, balansert ventilasjon, varmepumpe og solcellepanel.

Boligområdet er svært attraktivt og også sentralt til å ligge i Grønne Lier - bør oppleves!

Areal og byggeår

Primærareal: 133

Bruksrareal: 155

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1016

Boligtype: Kjedet enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2011

Energimerking: B Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 36
Bruksnr: 53
Seksjonsnr: 1
Kommune: Lier

Innhold
Tiltalende familiebolig med integrert garasje. Boligen innehar 3 plan og har en god planløsning bestående av følgende rom:

1. etg.: Vindfang/entre, hall med garderobe, bad m/dusj, servant og wc, soverom, vaskerom/teknisk rom. Garasje for en bil og bod.

2. etg.: Trappegang, stue med utg. balokng, spisestue m/utg. terrasse, kjøkken og soverom.

3. etg.: Trappegang, loftsstue/soverom, soverom og bad med dusj, servant og wc.

Standard:
1. etg.: Vindfang med fliser på gulv. Alarmanlegg fra Sector. Entré/hall med bred og praktisk skyvedørsgarderobe, fliser på gulv og spotter i tak. Det bemerkes at det har gått et skal i en gulvflis i entréen.

Bad: Stort bad med massasje-kar til glede for liten og stor, vegghengt toalett, pen baderomsinnredning med speilskap og servant, Spotter i tak

Romslig soverom med pent parkettgulv.

Separat vaskerom/teknisk rom: Praktisk benk over plassering for vaskemaskin og tørketrommel. I benken er det også en skyllekum. Overskap er også på plass. Hvitevarer på vaskerommet medfølger dog ikke.

2. etg:
Kjøkken: Lyst, romslig og delvis åpent kjøkken med pen hvit innredning i hvit høyglans med praktisk benkeplate i laminat og god skapplass. Kjøkkenet er lyst og trivelig med store glassflater rundt en hyggelig spiseplass som også har utgang til hyggelig uteplatting. Det er integrerte hvitevarer som medfølger og består av stekeovn og mikroovn i praktisk høyde, kjøleskap i full høyde, oppvaskmaskin (ny i 2019), induksjonstopp (det har gått et skår i sistnevnte). Det er også spotter i tak.

Stuer: Boligen har i dag 2 stuer. Opprinnelig var det et 4. soverom, men dette er nå delvis åpnet opp, slik at det nå er 2 stuer. Utgang til utsikt-balkong med rekkverk m/glass. Flott utsikt over Lierdalen!

Soverom: pent soverom med parkett på gulv.

3. etg.:
Bad: Pent flislagt bad med servant i baderomsinnredning Speilskap over vask og spotter i tak. Dusjhjørne med foldedører og vegghengt toalett.

Soverom: 2 gode soverom hvorav det ene er utstyrt med stor garderobe-innredning og har flott utsikt over Lierdalen. Parkett på gulv.

Generelt: Moderne bygg med god energieffektivitet og vannbåren gulvvarme fra luft til vann varmepumpe samt solcelle-anlegg. Altibox - fiber og balansert ventilasjon. El-bil lader er også på plass.

Parkering:
Parkering i egen garasje samt utendørs parkering på sameiets fellesareal. utendørs er det tilrettelagt med el-bil ladeboks (2*20 Amp).

Oppvarming:
Vannbåren varme i alle rom i underetasje og kjøkken og stue i 1.etasje samt bad i 2 etasje.

Beliggenhet:
Barnevennlig beliggenhet på øvre del av Stoppenkollen med flott utsikt over Lierdalen og umiddelbar nærhet til skogen med flotte turområder.

Ca 10 min til Drammen og ca. 30 min til Oslo med bil. Gangavstand til Høvik skole 1-10 klasse samt videregående skole med mange linjer, blant annet dans, drama, musikk og idrett. Natur/miljø- grønt på alle kanter, umiddelbar nærhet til marka med opparbeidede stier og oppkjørt løypenett. Man har hele Drammensmarka og boltre seg i og inngangen til marka med lysløype er kun ca. 200 meter unna boligen.

Det er videre gangavstand til Lier stadion med fotballbaner, volleyballbaner, tennisbaner, St.Hallvard idrettshall med håndballbaner, klatrevegg og Lierhallen med svømmehall.

Stoppenkollen har beliggenhet nær Drammen by, men du bor på landet med marka rett utenfor stuevinduet og det urbane liv i gangavstand.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet andel av felles tomt med gressplen, fine støttemurer og plenlagte områder. Egen uteplass som har skiferfliser og belegningsstein. God intern beliggenhet som ende-seksjon. Fellesareal som har belegningsstein på gårdplass og innkjørsel.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Boligen er regulert til bolig i reg. plan for Hasselbakken – Flåtan, felt B4 OG B5 av 3/11-09, rev. 24/9-13.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Kjedet enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten: Boligen er av nyere type (2011) og tilstanden anses å være normalt god. Innvendig er overflater og innredninger i normalt god stand, men det må likevel påregnes vanlig vedlikehold av innvendige overflater og innredninger. I all hovedsak har takstrapporten TG1, men noen punkter kommenteres. Stedvis noe bom samt noe sprang/høydeforskjell på flisene på uteplattingen. Noe dårlig fall på sluk på vaskerom.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entrè, hall m/trapp, vaskerom, bad, soverom. 2. etg.: Trapperom, kjøkken, tv- stue, stue(4.soverom). 3. etg.: Trapperom, 2 soverom, bad.

Diverse
Ref. mail fra Glitre foreligger det ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget. Andre ting som ikke følger med; Muutoknagger, gang(1.etg) og soverom(1, og 3 etg). vegglampe stue(2.etg), ikke montert i vegg, henger kun på skrue. Knotter på skoskapet indre gang(1.etg). Stringhylle stue(2.etg). Pendelamper i stue(2.etg), spisestue (2.etg), trappeoppgang(3.etg), kjøkken(2.etg) og i hjørnet gang(1.etg).

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 381,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Det er installert vannmåler.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 26 700
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Kr 1200,- per år for drift av privat vei samt kr. 700,- per år for medlemskap av Flåtan velforening

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00074

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 30.03.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 30.03.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 30.03.2020
Energiattest, datert 28.03.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler
- Skaderapport og rapport for retting av denne

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.