Adresse

Hanna Winsnes gate 2 A
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 17.600.000

Felleskost: 5.000

Felleskost inkluderer:

Vask og vedlikehold av felles trappegang og heis, strøm fellesarealer med oppvarmede gangarealer ute, service og drift av heis, vedlikehold av felles og private grøntarealer m.v. Felleskostnadene er ikke endelig angitt, men det betales på bakgrunn av fordelingsprinsipper som er oppgitt i sameiets vedtekter. Det er allikevel Forsikringskostnad som fordeles etter eierbrøk og faktureres årlig fra sameiet, pt. trolig rundt ca. kr 9.000,- per år. Det må påregnes at felleskostnadene blir justert etter at sameiet kommer i normal drift og at fordelingsprinsipper kan bli justert etter hva som synes rimelig etter bruks-erfaring er etablert. Det er mao. vanskelig å definere dette konkret pt. og det må derfor påregnes avvik på denne posten både mht. prisnivå og innhold. Det henvises også til vedtektene som har bestemmelser om fordeling mht. drift og ansvar av bygnings- og eiendomsmasse samt fellesarealer. Det legges for øvrig opp til intern forretningsførsel.

Omkostninger


Dokumentavgift: 42.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 54.077

Totalpris med omkostninger kr 17.654.077

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning
Kontakt megler
Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Særdeles eksklusiv villa-leilighet beliggende i et nyoppført, lite og privat sameie bestående av 2 leiligheter og en villa.

Attraktivt villaområde med umiddelbar nærhet til turstiene i åsen og med kort gangavstand ned til torget, sentrum og jernbane- stasjonen. Gaten er også en av byens mest attraktive, og fra leiligheten nyter man flott fjordutsikt.

Leiligheten er bygget i solid kvalitet og det er særdeles høy standard i material-valg og med løsninger av høy klasse. Leiligheten preges av store glassflater mot den vakre utsikten over byen og fjorden. Strøket er kjent for sine store praktvillaer.

Boligen er laget med fokus på design og med tanke for å skape rammer for en enkel tilværelse m/nær tilgang til alle fasiliteter.

Noen kvaliteter:
- Energieffektiv leilighet!
- Gulvvarme fra bergvarmepumpe
- Heis
- Gasspeis
- Stort design-kjøkken levert av Inmente
- Gaggenau hvitevarer inkl. høyt vinskap
- Kjøling sov.
- 2 bad og separat vaskerom
- Privat hage
- 2 garasjepl.
- Stor bod

Areal og byggeår

Primærareal: 192

Bruksrareal: 192

Antall soverom: 3

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 758

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2020

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 584
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Innhold
En sjelden anledning - bo eksklusivt og praktisk med nærhet til både by og natur.

Det mo­der­ne, men li­ke­vel tid­løse byg­get inne­hol­der 2 eks­klu­si­ve lei­lig­he­ter og det er også til­knyt­tet en ene­bo­lig som en del av sam­ei­et. Dis­se 3 bo­li­ge­ne de­ler fel­les ga­ra­sje­kjel­ler der det også med­føl­ger bod­plass.
Se ved­lag­te sek­sjo­ne­ring for for­de­ling av area­ler.

Bo­li­ge­ne har heis til lei­lig­hets­pla­net via p-kjel­le­ren samt ho­ved­ad­komst via fel­les inn­gang på byg­gets nord­side.

Lei­lig­he­ten be­står av føl­gen­de rom:
Stor hall, se­pa­rat vaske­rom, en-suite løs­ning med pri­vat ho­ved­sove­rom som både har til­gang til om­kled­nings­rom og pri­vat bad, sove­rom nr. 2, bad nr. 2, stor stue med åpent kjøk­ken, 3 sove­rom. Boligen er godkjent med 3 soverom, men det 3. soverommet har endret plassering til fra stuen til inntegnet oppholdsrom iht. godkjent tegning.

Boligen dis­po­ne­rer egen bod i kjel­ler.

2 ga­ra­sje­plas­ser med­føl­ger lei­lig­he­ten.

Standard:
Inngangsparti: Felles inngangsparti med rekkverk i glass og med pen eike-løper. Heis ned til felles garasjekjeller der denne leiligheten disponerer 2 plasser samt romslig bod.

Hall: Hallen er meget romslig og inneholder egen avdeling for garderobe/​​​​​​omkledning med skyvedørsgarderobe. Hallen er også praktisk løst med direkte adkomst til både vaskerom og separat toalett. Gulvene i hallen er helt spesielle med store 100x100 cm stilfulle kvalitetsfliser.

Stue: Stue og kjøkken er svært romslig på hele ca. 84 kvm med store vinduer fra gulv til tak som gir leiligheten en åpen og luftig rom-følelse med god dagslys. Stuen er åpen mot et meget stort og sosialt kjøkken som har god kontakt med terrassen og hagen. Ca. 27 kvm med terrassegulv av vedlikeholdsfritt kompositt på tilfarere over betongdekke. Rekkverk av glass. Her er det enkelt å ta med mat og drikke ut å nyte de fine grøntarealet som leiligheten disponerer rett utenfor. Som fra stuen så nyter man også fra kjøkkenet den flotte og vidstrakte utsikten mot fjorden og byen, ja til og med alpinbakken i Haukås. Stuen har en moderne gasspeis som gir et mykt skille mellom stue- og kjøkkendel.

Kjøkken: Lekkert italiensk design-kjøkken i gråsort utførelse levert av Inmente kjøkken med eksklusive benkeplater i granittkompositt. Integrerte hvitevarer av kvalitetsmerket Gaggenau bestående av kombinert kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, høyt vinskap, kaffemaskin, stor stekeovn, bred induksjons-topp og motorisert vifte som kommer opp fra kjøkkenøyen.

Separat vaskerom: Romslig vaskerom med store fliser på gulv og gode arbeidsflater på benkeplass som praktisk skjuler vaskemaskin og tørketrommel. Det er innredning både med under- og overskap, nedsenket skyllekum. I vaskerommet er det også samlet teknisk anlegg for vannfordelingsskap og styring av ventilasjonsanlegg.

Soverom: 3 gode soverom hvorav hovedsoverommet har en-suite løsning med både privat baderom og stort omklednings- og garderoberom. Soverom nr. 2 har utgang til uteareal. Hovedsoverommet har også eget air-condition anlegg. Boligen er tegnet godkjent med 3 soverom, men er bygget med 2 og et ekstra oppholdsrom.

Baderom nr. 1 tilhørende hovedsoverom: Delikat bad med store fliser i moderne format på 60x60 cm og med stilren innredning i Corian med dobbel vask og lekre armaturer som på de øvrige våtrommene av typen Axor i Phillipe Starck design. Pent dusjhjørne med glassdør og barnevennlig løsning med design-badekar, også dette i Corian.

Baderom nr. 2: Også her er det pen baderomsinnredning med servant og lekre fliser av stort format. Dusjhjørne med glassvegg.

Balansert ventilasjon fra Systemair, aircondition på hovedsoverom, vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt våtrom der det er elektriske varmekabler. Waterguard,

Fiber fra Get er lagt inn i boligen - løpende abonnement betales av kjøper.

Parkering:
2 garasjeplasser med adkomst både via dør og port. Videre adkomst til leilighet via trapp eller heis.

Oppvarming:
Bergvarmeanlegg tilknyttet vannbåren gulvvarme. Varmekabler på baderom.

Beliggenhet:
Vil du bo i umiddelbar nærhet til både Drammen sentrum og store friluftsområder med varierte rekreasjonsmuligheter?

Toppenhaug er et svært attraktivt og samtidig fredelig strøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes. Høyt hevet og med en herlig fjordutsikt ligger tomten med adresse til Hanna Winsnes gate som er en av byens best ansette adresser. Her nyter man den umiddelbare nærheten til den frodige Bragernesåsen med alt den har å tilby av vakre naturopplevelser. Inngangen til de velkjente turstiene i åsen ligger rett bortenfor eiendommen og disse fører videre til både Åspaviljongen og Spiralen.

Her er det i det vesentlige villabebyggelse og nærheten til Bragernes skole og det nærliggende park- og rekreasjonsområdet som kalles Kjappen er også noe som gjør sitt til å fremme både trivsel og gode oppvekstvilkår.

Løkkebergene vel.

Hanna Winsnes gate ligger midt i disse sammensatte omgivelsene med alle forutsetninger er til stede for et attraktivt og innholdsrikt bomiljø.

Bragernes:
Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er meget pent opparbeidet og arbeidet er gjort meget tiltalende og vel planlagt. Vi finner steinlagte områder med varmekabler, barlind-hekker, prydbusker og flott stein-arbeide med heller, kantstein og trapper. Barnevennlig, flat og trygg gressplen er også på plass og det er seksjonert eget privat areal for denne seksjonen. Det er også et par mindre felt som også tilhører denne seksjonen særskilt. Se nærmere på vedlagt seksjonering/reseksjonering.

Adgang til utleie
Det er anledning til å leie ut boligen under ett, men dette må skje iht. de en hver tid gjeldende vedtekter og regler som gjelder for sameiet.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/​​kommunedelplan: området er angitt som boligområde nåværende og er således avsatt til boligformål.

Gjeldende regulering: Eiendommen ligger i uregulert område. Det henvises således til Kommuneplanens bestemmelser.

Følgende planer berører eiendommen:
Det er mottatt nabovarsel på eiendommen Hanna Winsnes gate 4A. Det må således påregnes bebyggelse og endringer av omgivelsene på denne eiendommen. Konferer megler ved spørsmål til dette.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest. Det innerste soverommet er på tegninger i kommunen benevnt som oppholdsrom, og er således godkjent med det som formål.

Beskrivelse (type bolig)
Leilighet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Det moderne, men likevel tidløse bygget inneholder 2 leiligheter og det er også tilknyttet en enebolig som er en del av sameiet. Disse 3 boligene deler felles garasjekjeller der det også medfølger bodplass. Se vedlagte seksjonering for fordeling av arealer.

Boligene har enkel adkomst både via hovedinngangen på byggets nordside og via p-kjelleren som huser biloppstillingsplasser. Det er heis fra garasjeplan til leilighetsplan.

Det er lagt stor vekt på at disse leilighetene skal tilby det lille ekstra som man ikke finner alle andre steder. Dette gjenspeiles i kvaliteter og overflater både innvendig og utvendig.

Synlige yttervegger i underetasje mot syd er kledd med stilfulle materialer og farger. Variasjonen i kledningsmaterialer understreker design-uttrykket som arkitekt og utbygger har lagt ned mye tid på å avstemme.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Hall, vaskerom, bad nr. 1, bad nr. 2, stue, kjøkken og 3 soverom.

Diverse
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Boligen er vasket til visning, og vil ikke bli vasket ytterligere fra selgers side.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 761,-

Det er installert vannmåler og regning vil komme etter faktisk forbruk mht. vann og avløp. Registrert forbruk er ikke fra normalt bruk av denne seksjonen.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Strømforbruket i boligen er ikke oppgitt, ettersom boligen aldri er bebodd og forbruket således ikke er kjent for normalår. Trolig vil det være et nøkternt forbruk ettersom boligen er nyoppført etter strenge krav og med effektive varmekilder. Dette vil dog uansett variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc. Det samme gjelder for vann- og avløp som faktureres fra kommunen etter forbruk. Estimat for dette er utelatt for boligen, men mellom ca. 8-10 tusen kroner bør påregnes per år. Dette kan dog variere, slik som med strøm nevnt over.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00073

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6.

I dette tilfellet selges eiendommen «som den er», jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes.

En «som den er» klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.

Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en «som den er» klausul normalt her ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig.

Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring som profesjonell utbygger. Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 04.04.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 11.06.2020
Energiattest, datert 09.06.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
‐ Vedtekter/Husordensregler
- Servitutter
- Avstandserklæringer/avtaler om bebyggelse med skisser
- Reseksjonert tegning

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.