Adresse

Huldreveien 59 E
3042 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.890.000

Andel fellesgjeld: 317.000

Totalpris: 5.207.000 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 5.435

Felleskost inkluderer:

Kabel-TV/internett(grunnpakke fra GET), bygningsforsikring, vedlikehold, snøbrøyting, strøm for fellesarealer, renter og avdrag på felleslån samt foretningsførsel.

Omkostninger


Dokumentavgift: 130.175 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 141.752

Totalpris med omkostninger kr 5.031.752

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, forkr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 125

Bruksrareal: 128

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 7490

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1984

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Ingen gjenboere
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 566
Seksjonsnr: 17
Kommune: Drammen

Innhold
Entré, soveromsgang, vaskerom, kjøkken, stor stue med utgang til terrasse. Separat toalett, baderom, 1 stort soverom som opprinnelig har vært to og et vanlig soverom. Nyinnredet omkledningsrom - "walk in closet".
Bod på terrassen.

Leiligheten disponerer også bod på inngangsplanet.

Garasje nær inngangspartiet.

Standard:
Dette er en meget pen og påkostet terrasseleilighet. Den er omfattende oppusset siste 3 år.

Gulv: Keramiske fliser på bad og separat toalett. Pene nyslipte og hvitpigmenterte tregulv i stue, gang og i kjøkken. Parkett på soverom.
Vegger: Keramiske fliser på bad. Forøvrig vesentlig malte flater.

Kjøkken: Nyoppusset i 2017 med hvit tidsriktig innredning med glatte fronter. Nye og integrerte hvitevarer med kjøleskap, induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Praktiske skuffeseksjoner. Kjøkkenet er romslig og det er satt inn en hyggelig peis ved spiseplassen. Heve/​​​​​​skyvedør ut til terrassen.

Bad/WC: Pent flislagt, varmekabler i gulvet. Ny, lekker innredning fra 2017 i moderne utførelse. Badekar med dusj er satt inn samtidig.

Stuen: Stor stue med 2 stk skyvedører ut til den flotte terrassen. Store vinduer gir masse lys samtidig som man opplever den praktfulle utsikten direkte inn i stuen.


Terrassen: Denne er stor og på nærmere 45 kvm. Det har i senere år vært foretatt en omfattende fornyelser av terrasser i sameiet. Her er det lagt et nytt flott gulv i trykkimpregerte materialer. De gamle og store blomsterkassene er erstattet med et lekkert rekkverk i stål og glass.

Generelt:
- Felles inngangsparti er oppgradert og det er satt inn nye inngangsdører
- Dørcalling med åpner
- Meget praktisk planløsning
- Nydelig utsikt fra alle rom
- Sol til ca kl 21 sommerstid
- Godt med parkering
- Etablert og rolig boligmiljø
- Glimrende turterreng på utsiden av døren
- TV og data leveres av GET
- Store og flotte garderobeløsninger
- Eget nyinnredet garderoberom

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler i baderomsgulv.

Beliggenhet:
Dette er en nyoppusset og tiltalende selveier terrasseleilighet. Den ligger meget flott til i 3 boligetasje med panoramautsikt mot Drammen og fjorden med innseilingen.

Attraktivt og sentralt på Austad Skog med blant Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, bussholdestasjon og idylliske Blektjern.

Rekreasjon:
Området har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Flotte ski- og turløyper til Hellashytta eller Blektjernstua og videre ut i hele Drammens løypenett videre inn i marka. Her har man distriktes sannsynligvis lengste lysløypetrase. Blektjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg i.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Coop Extra og Kiwi i nærområdet, Strømsø senter og Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og serveringssteder.

Transport:
Nærmeste bussholdeplass er i Drafnkollen, kun et par hundre meter unna leiligheten. Denne tar deg ned videre mot Drammen sentrum og togstasjon på Strømsø. Drammen togstasjon har hyppige avganger mot Oslo. Flytoget stopper også her.

Tidsavstander i bil:
Oslo ca. 40 min.
Asker ca. 20 min.
Bragernes torg ca. 10 min.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er anlagt med asfaltert innkjøring og gårdsplass. Forøvrig noe felles gressplen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036. ID. 335. Avsatt til boligbebyggelse.

NORASEL REGULERINGSPLAN. ID. 31/6. Avsatt til kjørevei, boliger, felles grøntareal, annen veigrunn og gang-/sykkelvei.

Reguleringsplan i bakken: En liten del av felles tomt ca 100 kvm ligger innenfor av detaljregulering for Inter City Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen. (tunnel i bakken).

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a.: Leiligheten har gjennomgående god standard, den er bra vedlikeholdt. Det er utført betydelige oppgradering de senere år, på grunn av alder bør det på noe sikt vurderes og rehabilitere badet. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, soveromsgang, kjøkken, stor stue med utgang til terrasse. Separat toalett, baderom, 1 stort soverom som opprinnelig har vært to og et vanlig soverom. Omkledningsrom - "walk in closet".

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2006.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.


Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget er kontrollert 11.01.2017.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 17 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 317 000,- pr. 25.05.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 020 248,-
Sekundær formuesverdikr 3 672 893,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00052

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 14.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 07.05.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 15.05.2020
Energiattest, datert 15.05.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO datert 13.05.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.