Adresse

Kjellstadveien 40
3402 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.290.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 103.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 119.427

Totalpris med omkostninger kr 4.409.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig.

Eiendommen ligger sentralt plassert på Kjellstad i Lier. Området er solrikt og veletablert samtidig som det ligger landlig til. Det er gangavstand til Høvik barneskole, Stoppen ungdomsskole, St. Hallvard videregående skole og Lier videregående skole, samt flere barnehager.

Familievennlig enebolig i et attraktivt og rolig nabolag. Planløsningen inneholder følgende:
1. etg.: Vindfang, trapperom, kjøkken og wc.
2. etg.: Trapperom, 3 soverom og bad.
Underetasje: Vaskerom og bod. Også innredet som kjellerstue og kontor. Kjeller er ikke målbart areal, da takhøyden er ca 186 cm.

I tillegg nevnes:
- Romslig garasje, tilknyttet boligen i kjelleren.
- Pen eiendom med gressplen, beplantninger og prydbusker.
- Lun platting bak huset, samt solrik terrasse foran huset.

Areal og byggeår

Primærareal: 113

Bruksrareal: 155

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 743

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1937

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 38
Bruksnr: 17
Kommune: Lier

Innhold
Familievennlig enebolig i et attraktivt og rolig nabolag. Planløsningen inneholder følgende:

1. etg.: Vindfang, trapperom, kjøkken og wc.
2. etg.: Trapperom, 3 soverom og bad.
Underetasje: Vaskerom og bod. Også innredet som kjellerstue og kontor. Kjeller er ikke målbart areal, da takhøyden er ca 186 cm.

I tillegg nevnes:
- Romslig garasje, tilknyttet boligen i kjelleren.
- Pen eiendom med gressplen, beplantninger og prydbusker.
- Lun platting bak huset, samt solrik terrasse foran huset.

Standard:
Hyggelig enebolig over 2 plan, i tillegg til kjeller. Eiendommen er pent opparbeidet med blant annet en skjermet og lun terrasse (2017) bak huset, samt en svært romslig terrasse med adkomst fra stuen. Begge med gode solforhold! Hagen er barnevennlig med dukkehus, og pent beplantet med prydebusker som blomstrer fra vår mot midtsommer. Gruslagt gårdsplass pent adskilt fra gressareal med støttemur mot innkjøringen til romslig garasje på ca. 42 kvm. Fra garasjen er det videre forbindelse til kjeller.

Boligen er jevnlig vedlikeholdt, bla. skiftet takstein i 2006, samt enkelte vinduer. Fasaden er malt i 2020. Det elektriske i 1. etg. ble oppgradert i 2014.

Romstandarden beskrives som følgende:
Entré/vindfang på baksiden av boligen med malt gulvflate og varmekabler. Plass til garderobe. Videre forbindelse til WC med servant og klosett.

Innbydende planløsning med hall/gang. Her er det montert sjarmerende og bred trapp med en herskapelig stil fra byggeåret.

Hvit Ikea kjøkkeninnredning med profilerte fronter, nytt 2014. Plater med flismønster over kjøkkenbenk. Montert avtrekksvifte over komfyr. Lyst og pent rom med plass til spisemøblement.

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som utgjør gode lysinnslipp. Oppholdsrommet har en fin romløsning i vinkel som er enkel å innrede med spisestue og tv-møblement. De fleste av overflatene i 1. etg. er pusset opp i 2014. Den gjennomgående gulvflaten i etasjen består av en slitesterk og familievennlig laminat med tidsriktig fargetone. For øvrig lysmalte veggflater. Det er montert utvendig solskjerming på 2 vinduer vendt mot terrassen. Rekkverket på terrassen er montert i ca 2015.

2. etg.:
Badet er enkelt oppusset i 2002. Belegg med gulvvarme. Baderomspanel på vegger. Sanitærutstyr bestående av klosett (ny 2020), servant med underskap og badekar.

Etasjen har 3 romslige soverom. Rommene er overflateoppusset i mellom 2018-2020. 2 av rommene er adskilt med lettvegg, og var opprinnelig ett stort rom.

Kjelleren har en takhøyde på ca 1.86 m, kun medregnet som bruttoareal. For øvrig mye bodareal og praktisk vaskerom. Deler av kjelleren innredet som oppholdsrom, dog er videre bruk av rom som avviker fra godkjent varig opphold kjøpers ansvar og risiko.

Parkering:
I romslig garasje, samt gårdsplass. Selger informerer at port-åpneren har en uvisst tilstand, da denne aldri har vært brukt.

Oppvarming:
Luft-luft varmepumpe og gulvvarme. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger sentralt plassert på Kjellstad i Lier. Området er solrikt og veletablert samtidig som det ligger landlig til. Det er gangavstand til Høvik barneskole, Stoppen ungdomsskole, St. Hallvard videregående skole og Lier videregående skole, samt flere barnehager.

I nærområdet finner du et flott innendørs og utendørs idrettsanlegg og svømmehall samtidig som det ligger et stort ridesenter rett ved.

Gangavstand til skogsterreng med flotte helårs turmuligheter (lysløype), samt til fjorden med ypperlige muligheter for bading, fisking, vannsport og båtliv.

Ikke langt unna finner man Drammen sentrum med et rikt utvalg av forretninger, service‐ og underholdningstilbud, samt Brakerøya og Lier togstasjon med god forbindelse til Asker-Oslo.

Meget sentralt, men samtidig landlig beliggenhet. Kort vei til av‐ og påkjøring motorvei. Til Drammen tar det ca. 5 minutter med kjøring, og Asker sentrum ca. 15 minutter kjøring.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker. Gruset innkjørsel og gårdsplass. Forstøtningsmur av naturstein i gårdsplass. Trampolinen er plassert over sandkasse.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Ligger i Boligbebyggelse – Nåværende i kommuneplanen. Kommuneplanen 2019-2028 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken: http://kart2.nois.no/lier/Content/Main.asp?layout=lier&time=1395052195&vwr=asv , endre fra Standard kart til Arealplaner og huk av for gjeldende kommuneplan.

Nabotomten er pt. ubebygd. Foreløpig informeres det ikke om vedtatte byggeplaner her, dog må man belage seg på at det kan skje.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for garasjen.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig med garasje.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført av betong m/sparestein. Utvendig liggende kledning. Saltak tekket med betongtakstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen utdrag fra tilstandsrapporten:
- Normalt godt vedlikeholdt bolig med fin beliggenhet. Tilstanden anses som normalt god, men det må påregnes noe kostnader til oppgradering og vedlikehold. Dette anses som normalt på eldre boliger.
- Garasje: Noe lekkasje fra overliggende terrasse. Membran bør skiftes.
- Grunn/fundament: TG er satt ut i fra alder. Det er er registrert noe utslag på fuktindikator i kjellergulv ved befaring. Dette anses som normalt i forhold til byggetid/byggemåte. Registrert noe setninger i bolig og tilbygg/garasje. Dette gir utslag i skjeve gulver etc. Setningsprekk i gulv under teppe i kjeller.
- Det er lagt ny drenering i 1995.
- Vinduer med isolerglass. Glass i vinduer er datostemplet 1995. Ett nyere vindu og terrassedør i stue fra 2014-2015. Noen eldre originale vinduer med enkle glass.
- Det må monteres en branndør mot garasjedel.
- Det er noe fuktmerker i undertak og sperrer, dette kommer trolig fra tiden før taket ble lagt om.
- Nytt taktekke i 2006. Arbeidet er utført av Tømrerteknikk AS.
- Registrert hull etter borebille i etasjeskiller og stubbloft over kjeller.
- Bad: Noe fuktighet i hjørne på plater ved badekar. Må utbedres.
- Kjøkken: Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate. Noe justering/vedlikehold trengs på enkelte innerdører.
- Noe åpent og noe skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Skru/hovedsikringer. Ny innmat i sikringskap og nytt anlegg i store deler av boligen i 2014.


Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 73 kvm. 2. etg.: 40 kvm. Kjeller: Ikke målbart areal da takhøyden er ca 186 cm. Gulvflater er ca 50 kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 73 kvm. 2. etg.: 40 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Vindfang, trapperom, kjøkken og wc. 2. etg.: Trapperom, 3 soverom og bad.

Diverse
Vårt firma har mottatt opplysninger fra selger på det elektriske anlegget: Nylig utført kontroll Nek405-2 07.05.2020. Dokumentasjon av det elektriske anlegget er vedlagt i salgsoppgaven.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Kommentar: Dato for siste tilsyn: 01.07.2016. Dato for siste feiing: 12.05.2015. Det ble avdekket feil og mangler iht. tilsynsrapport datert 01.07.2016. Ildstedet er frakoblet etter dette.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 676,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 20 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 949 998,-
Sekundær formuesverdikr 3 419 994,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00062

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 20.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 13.05.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 13.05.2020
Energiattest, datert 12.05.2020
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 21.05.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 01.07.2016
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.