Adresse

Nøstebakken 9
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.950.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 205.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 220.677

Totalpris med omkostninger kr 8.170.677

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 206

Bruksrareal: 316

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 2508

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1934

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 14
Bruksnr: 83
Kommune: Lier

Innhold
1.etasje: Hovedinngang med stor trappehall/entre, separat toalett, kjøkken med kjøkkeninngang og bod/spiskammers, stor stue med utgang til terrasse og romslig spisestue.
2.etasje: Trappehall/repos, 4 soverom, TV-stue og bad/WC.
Kjeller: Boder og disponible rom, rom for sentralfyr og garasje.

Standard:
Dette er en stor og representativ bolig som er funksjonelt innredet med store og gode oppholdsrom. Betegnende for funkisstilen har huset rikelig med
velplasserte og store vinduer som gir mye lys inn.

Boligen er tegnet av Bjarne Thinn Syvertsen regnes for å være en av Drammens mest anerkjente arkitekter. Thinn Syvertsen arbeidet som arkitekt i årene før og etter annen verdenskrig, etter at han bodde og arbeidet i USA noen år på 1920-tallet. Han har tegnet en rekke kjente bygninger i byen, blant annet Rostockgården på Bragernes torg, Dampsentralen der Høyskolesenteret nå holder til, samt en rekke representative bolighus, deriblant dette. Han er først og fremst kjent som funkisarkitekt og regnes velå være blant landets fremste.


Gulv: Eikparkett i stuer, keramiske fliser på bad, laminat i soverom.
Vegger: Keramiske fliser på bad for øvrig vesentlig tapetserte flater.

Bad/WC: Flislagte gulv og vegger, Dusjkabinett og servant i innredning.

Kjøkken: Stort og hyggelig og tilknyttet egen kjøkkeninngang. Her er det god plass til et godt spisebord. Det medfølger oppvaskmaskin og komfyr med keramisk topp.

Terrasser: To fine terrasser, den ene med utgang fra stue i 1 etasje og den andre med utgang fra et av soverommene i 2 etasje. Begge er delvis overbygget og godt skjermet.

Stuer: Her har man to store og flotte stuer. Den ene med plass til flere salong og sittegrupper, her er det også en hyggelig vedkamin. Den andre stuen er velegnet til bruk som spisestue, fint plassert ved siden av kjøkkenet. Samtidig er et av de store soverommene i 2.etasje også velegnet til bruk som TV-stue etc.

Generelt kan nevnes:
- En meget flott eiendom på en av områdets
kanskje fineste tomter
- Meget usjenert og landlig men allikevel
sentralt til det meste
- Arkitekttegnet og meget funksjonelt
innredet
- Store og luftige rom
- To nydelige terrasser
- God utsikt, også til fjorden

Parkering:
Parkering i garasje og i den store gårdsplassen

Oppvarming:
Sentralfyr basert på drift med bioolje. Tilknyttet radiatorer. Varmekabler på bad/WC.
Einedommens oljetank er nylig skiftet og det er lagt ned en ny glassfibertank.

Beliggenhet:
Dette er en stor og representativ enebolig med nesten 2,5 mål eiendomstomt. Den er tegnet av Bjarne Thinn Syvertsen som regnes blant landets fremste funkisarkitekter.

Eiendommen ligger med meget god beliggenhet i etablert boligområde på Vestre Nøste i Lier. Nøstebakken er en rolig stikkvei inn fra Nøsteveien med lite gjennomgangstrafikk.

Spesielt må fremheves den nydelige utsikten, både over Drammensfjorden samt inn mot Drammensdalen i vest og Lierdalen i øst. Omgivelsene er rolige og godt skjermet mot generende trafikk.

Området er barnevennlig, nær store fri- og lekearealer. Gangavstand til barnehager, Høvik skole, idrettsbaner/-hall, tennisbaner, sandvolleyballbane etc. Kort vei til løypenettet i Drammen - og Liermarka. 8 -10 min gangavstand til togstasjon og 15 min. til CC-senter med alle servicetilbud.

Lett gangadkomst til Nøsteveien med busstopp.

Det er rask påkjøring ned til motorvei(E-18) hvor man kan nå Oslo sentrum på ca 30 minutter.

Eiendommen har en svært sentral og gunstig beliggenhet i forhold til byutviklingen for Drammen - og Lier med mulig fremtidig fjordby samt nytt sykehus under oppføring. Uten at fremtidig bebyggelse her på noen måte vil virke generende mht utsikt og sol.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Stor og idyllisk tomt som er barnevennlig anlagt med gressplen, frukttrær, prydbusker og diverse beplantninger

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til boligformål. En liten del av eiendommen nederst mot Tomineborgdalen er avsatt til grønt/fri område. Se vedlagt reguleringskart.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Trekonstruksjoner.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
Særegen og flott bolig med god beliggenhet. Boligen er forholdsvis gammel men fremstår som normalt godt vedlikeholdt. Det må påregnes kostnader til oppgradering og vedlikehold. Boligen er bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø, energiøkonomisering etc. Da det er flere TG 2 og 3, må det bemerkes at boligen likevel synes og fungere på en god måte. Sett ut ifra alder anses boligens tilstand som normalt god, det må likevel påregnes endel kostnader til oppgradering og vedlikehold/rehabilitering. Det anbefales og prioritere rehabilitering av bad, det må også påregnes oppgraderinger av rør, el-anlegg og kjeller. For detaljer se vedlagt tilstandsarapport.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1.etasje: Hovedinngang med stor trappehall/entre, separat toalett, kjøkken med kjøkkeninngang og bod/spiskammers, stor stue med utgang til terrasse og romslig spisestue. 2.etasje: Trappehall/repos, 4 soverom, bad/WC.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 1992.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget ble kontrollert i 2015 og det ble ikke avdekket forhold som må utbedres.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

På noen eiendommer som i sin tid er fradelt denne eiendommen (hovedbøl) ligger det tinglyst begrensninger mht bebyggelse, samt begrensninger for disse eiendommene til å komme med innsigelser på beplantninger på Nøstebakken 9.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 000,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 14 000
Forbruk av andre varmekilder kr 30 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 336 414,-
Sekundær formuesverdikr 4 811 090,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00051

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 11.03.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 03.03.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 03.03.2020
Energiattest, datert 25.02.2020
Servitutter
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.