Adresse

Skogliveien 149
3047 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.975.000

Felleskost: 200

Felleskost inkluderer:

Vedlikehold av fellesarealer, felles utstyr, lekeområde, noe plenklipping, honorar styre, o.l.

Omkostninger


Dokumentavgift: 149.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 165.052

Totalpris med omkostninger kr 6.140.052

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Boligen er beliggende sentralt på Gulskogen i Drammen. Umiddelbar nærhet til barne- og ungdomsskole, bussholdeplass, samt stort kjøpesenter med et rikt og variert butikkutvalg - Gulskogen nye kjøpesenter et rikt utvalg av butikker.

Påkostet enebolig som er nyoppført i 2012 og fremstår som godt vedlikeholdt.

Innholdsrik og fleksibel planløsning med lyse delikate overflater. Det store soverommet i U. etasjen var opprinnelig 2 soverom og kan gjøres om til 2 soverom igjen.

Generelt:
* Nyere bolig fra 2012
* Innglasset terrasse og vanlig terrasse
* Vesentlig oppgradert og påkostet
* 3 med mulighet for 4 soverom
* 2 bad + vaskerom
* Varmepumpe
* Viken fiber
* Meget pent opparbeide uteområder
* Balansert ventilasjon

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Areal og byggeår

Primærareal: 130

Bruksrareal: 153

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 348

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2012

Energimerking: B Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Aircondition
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 105
Bruksnr: 221
Seksjonsnr: 11
Kommune: Drammen

Innhold
Tiltalende enebolig som inneholder:

U. etasje: Hall m/trapp, vaskerom, bad, soverom og bod.
1. etasje: Kjøkken, stue og utgang til innglaset balkong.
2. etasje: Trapperom, 2 soverom og bad.

Carport.

Standard:
Påkostet enebolig som er nyoppført i 2012 og fremstår som godt vedlikeholdt.

Innholdsrik og fleksibel planløsning med lyse delikate overflater. Det er mulig å dele opp det store soverommet i U. etasjen til 2 mindre soverom, da blir det totalt 4 soverom.

Stor flislagt trappehall med speilgarderobe.

Påkostet kjøkken med HTH kjøkkeninnredning med høyglansede fronter og takhøye skap. Stein benkeplate. Integrert komfyr, induksjonstopp, micro og oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr. God spiseplass.

Fra stue er det stor skyvedør med utgang til innglasset terrasse på ca. 18 m² og hage. Denne er sør/vestvendt med gode solforhold.

Delikat flislagt bad i U. etg. med varmekabler i gulv, veggmontert klosett, baderomsinnredning med servant og boblebadekar. Stein benkeplate på baderomsinnredning.

Pent flislagt bad i 2. etg. med varmekabler i gulv, veggmontert klosett, baderomsinnredning med servant og boblebadekar. Stein benkeplate på baderomsinnredning.

Stort delikat og flislagt vaskerom med varmekabler i gulv, skyllekar, varmtvannsbereder (287 liter) og opplegg til vaskemaskin.

Skyvedørsgarderobe med speil i hall og i soverom.

Det er downlights i tak i enkelte rom.

Generelt:
* Nyere bolig fra 2012
* Innglasset terrasse på ca. 18 kvm. og vanlig terrasse
* Vesentlig oppgradert og påkostet i forhold til standard løsningen
* 3 med mulighet for 4 soverom
* 2 bad + vaskerom
* Varmepumpe
* Fibernett til Viken fiber
* Meget pent opparbeide uteområder
* Montert Flexit balansert ventilasjonsanlegg i boligen

Parkering:
I egen innkjørsel og carport.

Oppvarming:
Elektrisitet, varmekabler i gulv i enkelte rom og varmepumpe. Montert Flexit balansert ventilasjonsanlegg i boligen.

Beliggenhet:
Boligen er beliggende sentralt på Gulskogen i Drammen. Umiddelbar nærhet til barne- og ungdomsskole, bussholdeplass, samt stort kjøpesenter med et rikt og variert butikkutvalg - Gulskogen nye kjøpesenter et rikt utvalg av butikker.

Gangavstand til elveparken med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, Gulskogen gård med flott parkanlegg, marka med gode turmuligheter sommer som vinter og Drammen sentrum med alle fasiliteter.

God offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste bussholdeplass er i umiddelbar nærhet til boligen. Gulskogen togstasjonen ligger kun ca. 5-10 minutters gange, noe som byr på gode pendlermuligheter. Med bil tar det ca. 5 min til sentrum samt ca. 35 min til Oslo.

Gangavstand til Rødskog barneskole og Gulskogen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.

Det er lekeplass i tilknytning til Gulskogen og Rødskog skole og kort vei til Strømsgodset IF´s flotte treningsanlegg med gressbane og to kunstgressbaner, hvorav en er oppvarmet og en blir islagt vinterstid. I tillegg er det kort vei til Talentgården på Sundland med fotballhall. På Sundland ligger også Attic dansestudio, Akademiet videregående skole og Montessori-barneskole ( kun ca. 7-10 minutters sykkeltur).

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet og beplantet hage. Tomten er opparbeidet med steinlagt gårdsplass, plener, gjerder, trær og busker. Montert gjerde og port mot Skogliveien.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse, nåværende.
Kommunedelplan for Gulskogen

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for Gulskogen Vest

Regulering/ planer under arbeid:
Det er et tomteområde/ byggeområde i bakkant av boligen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig i kjede med carport. Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Utvendig liggende kledning. Vinduer med energiglass. Saltak tekket med betongtakstein. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Positive og negative forhold ved eiendommen: Oppført i trekonstruksjon med utvendig trepanel. Taket er tekket med takstein.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasjen: 48 kvm. Første etasje: 69 kvm. Annen etasje: 36 kvm.

Bruksareal per etasje: Underetasjen: 43 kvm. Første etasje: 51 kvm. Annen etasje: 36 kvm.

lnngår i p-romsareal: Underetasjen: Hall m/trapp, vaskerom, bad, soverom. Første etasje: Kjøkken, stue. Annen etasje: Trapperom, 2 soverom og bad.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2013. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) og fått følgende tilbakemelding: Vi har ingen opplysninger om ovennevnte eiendom i våre systemer, ikke mottatt melding om
montert ildsted.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 10 906,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 22 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Andel formue
kr 8 945,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 433 879,-
Sekundær formuesverdikr 5 161 964,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00149

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 18.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 13.05.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.05.2020
Energiattest, datert 22.05.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 11.05.2020.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet Gulskogen Vest, datert 12.05.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 11.02.2011
SNR: 11 Formål: Bolig Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 136 / 1750Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.