Adresse

Rabbenveien 1 A
3039 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.190.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 77.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 103.377

Totalpris med omkostninger kr 3.293.377

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på Åskollen med Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra boligen er det kun få minutters gange til bussholdeplass, matbutikk på både Rema 100 og Kiwi, skole, barnehage og flotte turmuligheter.

Rekkehuset inneholder blant annet 3 soverom, 2 bad, stue, innredet rom i underetasje og kjøkken med utgang til terrasse. Parkering i garasje.

Høydepunkter:
- Innvendige overflater oppgradert i 2010
- Bad/vaskerom oppgradert i 2010
- EL-anlegg oppgradert 2010
- Kjøkken oppgradert i 2010
- Utvendig kledning bygget i 2014
- De fleste vinduer i underetasje er fornyet i 2011
- Attraktiv beliggenhet i enden av rekken
- Flott fjordutsikt fra stuen

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 110

Bruksrareal: 113

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 16837

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Selveier

Byggeår: 1953

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 27
Bruksnr: 67
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Innhold
Et familievennlig rekkehus i enden av rekken, som inneholder:

Underetasje: Entré, bad, gang, innredet rom og 2 kott
Første etasje: Stue, spisestue og kjøkken
Andre etasje: Bad, 3 soverom

Standard:
Boligen har en praktisk og gjennomgående planløsning med svært gode lysforhold fra store vindusflater. Rekkehuset ligger i enden av rekken og ligger tilbaketrukket med flott fjordutsikt. Et meget barnevennlig boligområde med tilgang til gode barnehager og fin skolevei til populære Åskollen skole. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater.

Høydepunkter:
- Innvendige overflater oppgradert i 2010
- Bad/vaskerom oppgradert i 2010
- EL-anlegg oppgradert 2010
- Kjøkken oppgradert i 2010
- Utvendig kledning bygget i 2014
- De fleste vinduer i underetasje er fornyet i 2011
- Attraktiv beliggenhet i enden av rekken
- Flott fjordutsikt fra stuen

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkken fra 2010, med god plass til spisebord. Kjøkken inneholder behandlet innredning og kjøkkenøy fra IKEA, med integrert komfyr, koketopp, og oppvaskmaskin. Benkeplate i treverk, med nedfelt oppvaskkum. Ventilator over komfyr og opplegg til oppvaskmaskin. Parkett på gulv.

Stue:
Lys og romslig stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. Stuen er pusset opp i 2010. Meget god plass til spisebord og salong. Hyggelig peis-ovn med glassdør. Parkett på gulv og downlights i taket. Flott fjordutsikt fra stuevinduet.

Terrasse:
Stor og flott terrasse me med utgang fra kjøkken/spisestue. Her har du god solforhold på sommerhalvåret og god plass til familien.

Bad/vaskerom:
Bad/vaskerom fra 2010 inneholder innredning med servant, dusjkabinett, og opplegg til vaskemaskin. Varmtvannsbereder montert. Badet har fliser på veggene og fliser på gulv med varmekabler.

Bad andre etasje:
Bad fra 2010. Bad inneholder wc, servant, og dusjhjørne med vegg av glassbyggerstein. Fliser på gulv og vegger, med varmekabler i gulv.

Hovedsoverom & Soverom II, III:
Alle soverommene er av god størrelse og har god plass til dobbeltseng/enkeltseng. Soverommene har plass til garderobeskap.

Parkering:
Parkering i garasje. Garasjen er i enden av rekken.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm og vedfyring. Varmekabler i gulv i underetasje, entre, gang, bad/vaskerom og innredet rom, og på baderom i 2. etasje.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Åskollen med Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra boligen er det kun få minutters gange til bussholdeplass, matbutikk, skole, barnehage og flotte turmuligheter.

Skole:
Et meget barnevennlig område kan kort gåavstand til både skole og barnehage. Åskollen skole er rett i nærområde og det er bare noen minutter før du er på skoleområdet. Flere barnehager i området, nærmeste er Åskollen barnehage, kun noen minutter unna boligen.

Rekreasjon:
Drammen og Åskollen har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Lysløype fra Nordbykollen til og videre ut Drammensmarka. Det er kort vei ned til fjorden med fine bade- og fiskemuligheter. Tangen Fjordpark er en fin destinasjon med flotte strandområder. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg i.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Kiwi og Rema 1000 Åskollen, kun noen hundre meter unna. Strømsø senter og Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Transport:
Adkomst til sentrum med buss, nærmeste bussholdeplass er ved Nordbyveien, kun noen hundre meter unna. Tog fra Strømsø stasjon, med hyppige avganger i begge retninger. Flytoget går også fra stasjonen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplanens arealdel, ID 0602335, avsatt til boligbebyggelse.

Reguleringsplan, ID 060210-7, avsatt til boligbebyggelse og kjørevei.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur består av betong, innvendig kledd med tresonitplater og murpuss, utvendig pusset. Deler av yttervegger i kjeller er under terreng.

Yttervegger består av tre / bindingsverk, etter byggemåte isolert, og er utvendig kledd med malt trepanel. Utvendig kledning ble fornyet i 2014., ifølge eier.

Vinduer består av tre med isolerglass fra 1977. Vindu i gang og bad/vaskerom i underetasje med isolerglass fra 2011. Koblet vinduer med enkle glass i innredet rom i underetasje. Vindu på baderom i 2.etasje med isolerglass fra 2014. Vindu i spisestue av nyere dato uten datomerking.

Beskrivelse: Taktypen består av saltak, tekket med sementbasert takstein.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasje: 3 kvm.

Bruksareal per etasje: Underetasje 32 kvm. Første etasje: 39 kvm. Andre etasje: 39 kvm

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 276,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 15 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 832 009,-
Sekundær formuesverdikr 2 995 232,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00024

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 01.12.1980
SNR: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1 / 32Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.