Adresse

Lauritz Hervigs vei 164 D
3035 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.750.000

Andel fellesgjeld: 277.220

Totalpris: 2.027.220 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 6.358

Felleskost inkluderer:

Renter og avdrag andel fellesgjeld, avsetting til felles vedlikehold, a-konto vann/varme, kommunale avgifter, renovasjon, kabel-tv/internett grunnpakke, felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, styrehonorar, vakthold.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.817

Totalpris med omkostninger kr 1.763.817

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 69

Bruksrareal: 69

Antall soverom: 2

Etasje: 9

Tomtestørrelse: 22051

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1970

Energimerking: G Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 23
Bruksnr: 79
Andelsnummer: 286
Borettslagsnavn: Fjellheim
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 9. etasje med heis og inneholder:

Entré, bad/vaskerom, stue/spisestue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom.

I tillegg kommer felles vaskekjeller og en liten matbod og bod i kjeller.

Standard:
Pen og påkostet 3- roms med balkong - ettermiddag- og kveldssol - nytt bad og kjøkken - sentralfyr og heis i Fjellheim borettslag med fin utsikt - inkludert oppvarming i felleskostnader!

Vinduer: 2-lags glass
Gulv: Laminat, fliser på bad
Vegger: Malte og tapetserte flater, fliser på bad

Dørcalling. Kabel TV/nett. Hvitevarer som er integrert på kjøkken medfølger. Påkostninger gjort av eier i tillegg til nytt bad fra borettslaget:

- Nytt gulv, akustikk gulv
- Foret ut vegger i stue
- Nye gipsplater på alle innervegger
- Nytt kjøkken fra IKEA
- Nytt ledningsnett fra sikringsskap og inn i leilighet, unntatt komfyrkurs. Det ble byttet til automatsikringer, men eierskapet for disse er nå overført BRL.
- Elfa garderobe på hovedsoverom, med nye skyvedører. Nye skyvedører til garderobe på sekundært soverom.
- Isolerte vegger til hovedsoverom
- Ny inngangsdør i henhold til brann og lyd krav.

Parkering:
Beboere kan få tildelt en parkeringsplass så sant det er noen ledige (borettslaget har 179 p.plasser til 304 leiligheter) Det gjøres på den måten at beboer henvender seg på kontoret onsdag kveld mellom 18 og 19, betaler et depositum på kr 150,- som tilbakebetales når plassen ikke lenger skal benyttes. Ingen får 2 plasser. Man får da et parkeringskort som må legges synlig i frontruta og dette skal stemme overens med skilt på plass. Står man foran blokkene, på gjesteparkering eller en annens plass vil man bli ilagt et parkeringsgebyr på kr 700. Fjellheim har Vaktservice som går gjennom blokkene og disse sjekker også parkering.

Oppvarming:
Sentralvarme og elektrisk. Gulvvarme på bad.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et attraktivt og sentralt område med blokkbebyggelse, på Fjell i Drammen kommune. Det er gangavstand til blant annet barneskole, ungdomskole, barnehager, bibliotek og idrettsplass.

Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med hyppige avganger og god kommunikasjon til Drammen sentrum med alle byens fasiliteter som underholdningstilbud, spisesteder og togstasjon. Kort avstand til dagligvarebutikk.

Nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om vinteren finner man lysløype like i nærheten. Kort vei til store, idylliske grøntområder på "Bikkjestykket" ved Austad gård. Videre er det gang- og sykkelsti til idrettspark på Marienlyst, med blant annet utendørs- og innendørs bad, tennisbaner, treningssentre, kunstgressbane på sommer og kunstisbane på vinterstid. Det ligger hele tre barnehager i kort avstand fra eiendommen; Fjell barnehage, Fjellhagen barnehage og Senterbarnehagen ligger alle innenfor 800 meters rekkevidde.

Fjell barneskole ligger i gangavstand fra eiendommen. Fjell barneskole ligger svært sentralt til og er en stor skole med mye utearealer og tilgang til kunstgressbane. Skolen er oppgradert og får i tillegg en ny aktivitetshall som blant annet skal romme flerbrukshall, bydelsbibliotek og ungdomsklubb. Fjell skole vil stå ferdig i 2020. Les alt om prosjektet på www.drammen.kommune.no.

Nærmeste ungdomsskole er Galterud skole. Ungdomsskolen rekrutterer elever fra både Skoger- og Fjell barneskole. Skolen fikk i 2013 en ny og moderne flerbrukshall.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidede fellesarealer med plener og beplantning. Forøvrig asfalterte p-plasser og gårdsplass.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Regulert til bolig i reg. plan og bebyggelsesplan for Fjellområdet av 9/11-65 samt senere plan for L. Hervigsvei og Gjerpenendring av 24/7-97.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 12.10.1972. Drammen kommune kan ikke finne ferdigattest i sine arkiver. Bygningen er byggeanmeldt.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kjente kontroller. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

På siste generalforsamling ble det vedtatt følgende:

- Alle skrusikringer skal byttes ut med automatsikringer
- Alle radiatorer byttes ut i 2020
- Byttes til led lamper: inngangspartier og trappeoppganger blir sensorstyrt/bevegelsesstyrt, lys ute ved inngangspartiene blir automatisk lysstyrt, fellesganger ved leilighetene blir ikke automatiske.
- Det blir satt av mer til nødvendig vedlikehold, samt utskiftig av vifter på takene (ventilasjon)
- A-konto vann/varme økes med 6,25 %. Vakthold økes med 14 % (kr. 6,-)

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som er integrert på kjøkken følger med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 2 925
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 72 544 538,- pr. 21.02.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 277 220,- pr. 21.02.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 68 032,- pr. 21.02.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsrett er forhåndsutlyst, kontakt megler. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 708 474,-
Sekundær formuesverdikr 2 550 506,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00046

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 020320
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert XX
Energiattest
Opplysninger fra forretningsfører NBBL, datert 210220, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 24.03.1972
Div. ledninger Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser

Målebrev - Tinglyst dato 18.04.2005
Målebrev

Grensejustering - Tinglyst dato 18.04.2005
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.