Adresse

Engersand Havn 30
3427 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.380.000

Felleskost: 4.006

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, vaktmestertjenester, TV/Nett - fiber grunnpakke, snøbrøyting/gartner, trappevask, drift og vedlikehold. Renter/avdrag på andel felles gjeld pr. i dag utgår ved innløsing av andel fellesgjeld før overtagelse. Det betales et a-konto beløp for sentralvarme på kr. 872,- pr. mnd. Avregnes årlig eller ved flytting.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (USBL) kr 7 188,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 15.255

Totalpris med omkostninger kr 6.395.255

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Nyere, delikat og påkostet 4-roms leilighet i Strandhagen borettslag med garasjeplass, heis, stor terrasse og flott fjordutsikt - lave felleskostnader og inkludert oppvarming - 50 m fra strand, brygge og mulighet for båtplass!

På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en flott utsikt over fjorden og mot Drammen. Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Ikke langt fra ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.

Areal og byggeår

Primærareal: 106

Bruksrareal: 110

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 2216

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2017

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 161
Andelsnummer: 5
Borettslagsnavn: Strandhagen 1 borettslag
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2. (3) etasje med heis til felles gang og inneholder:

Entre, gang, bad nr. 1 med dusjhjørne, servant og wc, 3 soverom, bad nr. 2 med vaskemuligheter, stue/spisestue og utg. stor terrasse, åpen kjøkkenløsning, bod,

Garasjeplass i kjeller med tilhørende bod på 5 kvm - adkomst via heis.

Standard:
Nyere, delikat og påkostet 4-roms leilighet i Strandhagen borettslag med garasjeplass, heis, stor terrasse og flott fjordutsikt - lave felleskostnader og inkludert oppvarming - 50 m fra strand, brygge og mulighet for båtplass! - Engersand Havn

Vinduer: 2-lags energiglass
Gulv: Parkett, 1- stav, fliser
Vegger: Malte flater, fliser på bad

Dørcalling m/kamera. Fiber TV/nett. Denne nye leiligheten fremstår som delikat og eier har gjort ulike oppgraderinger med bl. a kjøkken fra Crown med Sigma kjøkkenvifte (for balansert ventilasjon), benkeplate i svart granitt, 20 mm og hvitevarer fra Miele.
Videre er det oppgradert med garderober fra Crown, dører, 1-stav eikegulv, delvis innredninger og utstyr på begge bad samt noe elektrisk. Installert el.bil lader til garasjeplass.
Det er også etablert utvendig el. solskjerming på alle vinduer i stue/spisestue og verandadør.

Parkering:
Parkering i felles garasjekjeller for 1 bil, det er bod i tilknytning til p-plassen. Adkomst via heis. Forøvrig gjesteparkering.

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon. Elektrisk.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger idyllisk til nær vannkanten på Engersand Havn, nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.

På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en flott utsikt over fjorden og mot Drammen. Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Ikke langt fra ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.

Forøvrig kort vei til flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.

Det er kort vei til Jernbanestasjon både til Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Begge ca. 3,7 km unna. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.

Båthavn: På Engersand Havn har beboere fortrinnsrett til leie av båtplass - Størrelser fra 2,5 meter og oppover. Les mer på: https://www.engersandhavn.no/bathavn/

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidede fellesarealer med plen, forstøtningsmurer og beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass samt gjesteparkering.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Regulert til bolig i reguleringsplan for Engersand Havn Syd.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring av 16/10-19.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 2. etasje: 110 kvm

Bruksareal per etasje: 2. etasje: 106 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 8 214
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 51 289 000,- pr. 21.01.2020

lN-Ordning
Borettslaget har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Nåværende andel felles gjeld på kr. 2.223.000,- innfris av eier før overtagelse på denne bolig.

Avdragsfrihet
Nåværende lån ihht vedlagte boligopplysninger vil innfris før overtagelse.

Andel formue
kr 16 840,- pr. 21.01.2020

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst med frist 6/2-2020. USBL er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 159 932,-
Sekundær formuesverdikr 4 175 755,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00014

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 300120
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 27/1-20
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 23/1-20
Energiattest,
Opplysninger fra forretningsfører USBL, datert 21.01.20, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.