Adresse

Tomtegata 10 B
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.390.000

Felleskost: 3.063

Felleskost inkluderer:

inkluderer à konto fjernvarme og oppvarming av varmtvann, felles bygnings-forsikring og renhold i fellesarealer, forretningsførsel, GET kabel-tv/nett, drift av sameiet, utvendig vedlikehold.

Omkostninger


Dokumentavgift: 107.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 119.077

Totalpris med omkostninger kr 4.509.077

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet!

Langs elvebredden finner du denne lekre og romslige 3-roms eierleiligheten. Boligen har en god beliggenhet på Bragernes Strand, der den ligger vestvendt og tilbaketrukket i 2. etg. med gode solforhold og utsikt mot elva/strandpromenaden fra balkongen.

Balkongen er overbygget og innglasset og har solskjerming.

Praktisk og fin planløsning som inneholder:
Entré/gang, 2 soverom, bod, åpent kjøkken, stue og bad.

Fremhevede faktorer:
- 1 bod i felles kjeller
- Sentralt til det meste av tilbud i byen
- Garasjeplass i kjeller
- Pent, veldrevet og solid boligsameie
- Enkel og trappefri adkomst med heis
- God planløsning med 2 soverom
- Stor, lys og åpen løsning stue/kjøkken
- Komfortabel oppvarming bl.a. via fjernvarme

Vi ønsker velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 77

Bruksrareal: 88

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 8015

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2006

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 650
Seksjonsnr: 15
Kommune: Drammen

Beskrivelse
- Meget attraktiv og sentralt beliggenhet med strandpromenaden i umiddelbar nærhet, og i gangavstand til sentrum med byens mange fasiliteter
- Pent og ryddig sameie
- Enkel og trappefri adkomst med heis
- Medfølgende biloppstillingsplass i felles garasjekjeller
- Rolig blindvei utenfor balkongen
- Stor leilighet med god planløsning og 2 soverom
- Innglasset og vestvendt balkong
- Komfortabel oppvarming via fjernvarme

Innhold
Pen leilighet på attraktive Bragernes strand. Gjennomgående og lys med overbygget, innglasset og vest-vendt balkong. Rolig blindvei med gateparkering rett utenfor balkongen.

Store rom og fin planløsning som inneholder:

Entré/gang, 2 soverom, bod, kjøkken/stue og bad.

I tillegg til boligen medfølger følgende:
- 1 bod i felles kjeller.
- Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller
- Fellesareal med lekeplass og gressarealer

Standard:
Boligen har en lys og tiltalende stil. Enkel adkomst til boligen med heis fra bakkeplan til alle etasjer, inkludert garasjekjeller. Leiligheten har en gjennomgående god standard med pen eikeparkett i alle rom, unntatt badet hvor det er fliser. Leiligheten har også downlights på bad og en stor åpen stue.

Romstandard:
Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning med hvite og slette fronter, samt praktisk glassplater over benk. Kombinert kjøle- og fryseskap samt oppvaskmaskin medfølger. For øvrig mye skap- og benkeplass. Kjøkkenløsningen er for øvrig åpen mot stuen og har god plass til en spiseplass.

Stue: Romslig og lys stue med gode lysforhold med dagslys fra store vindusflater. Det er en enkel stue å innrede og det er lett å ha større selskap i det store rommet. Fra stuen er det videre forbindelse til romslig og overbygget balkong. Balkongen har utlagt strøm og er praktisk innglasset med glassruter som kan skyves til side. Det er også mulig å trekke ned solgardiner på terrassevinduene.

Bad: Stort og pent flislagt bad med gulvvarme. Romslig og praktisk planløsning med mye benkeplass over vaskemaskin og evt tørketrommel. Pen baderomsinnredning med helstøpt servant. For øvrig består sanitærutstyr av hygienisk og vegg-hengt toalett, samt dusjnisje. Avtrekksvifte og downlights i tak.

Soverom 1: Romslig soverom med flere garderobeskap.
Soverom 2: Gjestesoverommet har også garderobeskap.
Begge soverommene har godt med vindusflater og dagslys.

Praktisk innebod.

Boligen tilbyr en enkel og behagelig tilværelse, da det blant annet er vannbåren oppvarming via radiatorer, trappefri adkomst, enkel inn og utkjøring til garasjeanlegg, sentral beliggenhet til elvepromenaden, bystranda, dagligvarebutikker, og sentrum med byens fasiliteter.

Overflater
Vegg: Overflater med malt betong, malt gips og fliser.
Gulv: Overflater med parkett og fliser.
Himling: Overflater med lakkerte stålplater og malt betong

Parkering:
1 biloppstillingsplass i felles garasjekjeller, gjesteparkering for sameiet og ellers godt med gateparkering i området.

Oppvarming:
Vannbåren varme via radiatorer i de fleste boligrom. Denne oppvarming skjer via fjernvarme. Varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Meget attraktivt og sentrumsnært beliggende langs elvebredden.

Leiligheten har en god intern-beliggenhet på Bragernes Strand, der den ligger vestvendt i 2. etg. med gode solforhold og utsikt mot Drammenselva / strandpromenaden fra balkongen. Balkongen er overbygget og en kan nyte seine kvelder i fine og sentrumsnære omgivelser. Rolig blindvei utenfor balkongen.

Blokken ligger kun en kort spasertur unna Bragernes Torg der man har de fleste servicetilbud samt et yrende og mangfoldig kulturliv. Kort vei også til jernbanestasjonen både på Brakerøya og på Strømsø. Flotte arealer langs elvebredden med badestrand og koselige turveier mv. rett utenfor sameiet.

Leiligheten bør besøkes og vi ønsker velkommen til visning!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet fellesareal med asfaltert innkjøring og parkeringsplasser, gressarealer, prydbusker og lekeplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.
Eiendommen omfattes av Reguleringsplan for Bragernes Strand. Planen er delvis erstattet av Detaljregulering for Rv. 282 Holmenbrua.

Det er regulert for nytt prosjekt - Svanegangen på nabotomten for tidligere butikk, Bunnpris.

Området omfattes av kommunedelplan for Drammen sentrum, og her er avsatt til kombinert formål bebyggelse. Planinformasjon kan også finnes direkte i Drammen kommunes kartportal på nett.

Konferer megler for ytterligere info om ønskelig.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Leilighetsbygg over 4 etasjer pluss kjeller. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Etasjeskillere i betongelementer. Bærende konstruksjoner i betong og stål med utfyllende yttervegger i bindingsverk. Utvendige fasader med pussede og malte flater og fasadeplater. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket er flatt og tekket med papp/folie (yttertaket er ikke besiktiget). Heis i felles trappeoppgang.

Noen kommentarer om tilstand hentet fra takstrapport og fra selger: Vindu på stort soverom har råteskade. Iht. selger skal sameiet skal bekoste utskifting av vinduet.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, 2 soverom, bad, kjøkken og stue.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: ikke kontrollert.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det bemerkes at nabokvartalet mot vest (Svanegangen) skal bebygges og at dette vil påvirke utsikt- og solforhold. Støy i byggeperioden må også påregnes.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget. Dette gjelder eksempelvis komfyr på kjøkken og hvitevarer på bad.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 569,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 2 550
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 863 527,-
Sekundær formuesverdikr 3 108 697,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00013

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 05.02.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 18.02.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 28.01.2020
Energiattest, datert 26.01.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 23.01.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.