Adresse

Vivelstadveien 1 A
3402 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.750.000

Felleskost inkluderer:

Det anbefales at seksjonseierne etablerer praksis for noe felleskostnader. Det antas at 1.500,- per mnd. i første omgang vil være tilstrekkelig, da dette kun er ment at skal dekke f.eks. bygningsforsikring, snøbrøyting etc. Sameierne i samråd vedtar om dette skal innføres og om hva som skal være et fornuftig beløp. Kostnader løpende om felles innretninger deles 50/​​​​​​​​50.

Omkostninger


Dokumentavgift: 50.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-


Sum øvrige omkostninger kr 51.377

Totalpris med omkostninger kr 7.801.377

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning
Kontakt megler
Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Nyprosjektert, stor og familievennlig bolig på hele 282 kvm bruksareal.

Her får man god nyprosjektstandard over 3 plan med 3 stuer, 3 bad, separat vaskerom, separat WC, 6 soverom, integrert garasje og carport.

Boligen har en gjennomgående god standard i gjennomført og tiltalende stil, samt med stilig og moderne arkitektur levert fra Norsk Byggeservice AS. Ytterkledningen av trevirke i god kvalitet er blant faktorene som gjør at boligen får helhetlig og stilfullt arkitektonisk preg.

Tomannsboligen vil få en svært innbydende adkomst med gruset gårdsplass, og med fine støttemurer i for-/og bakkant av eiendommen. Fra garasjen er det videre forbindelse inn til boligen ved separat inngangsdør, samt sportsbod.

Landlige omgivelser og attraktiv

Areal og byggeår

Primærareal: 256

Bruksrareal: 282

Antall soverom: 6

Tomtestørrelse: 1014

Boligtype: Vertikaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2020

Energimerking: B Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Parkett
 • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Selger tar sikte på fysisk oppstart av grunnarbeider i andre kvartal 2020 avhengig av salg og salgsdato. Byggetiden er forventet å være ca. 12 måneder fra fysisk oppstart av grunnarbeidene. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Etter at selgers forbehold er bortfalt skal selger skriftlig meddele til kjøper antatt ferdigstillelsesperiode innenfor et intervall på cirka tre måneder. Perioden er kun av veiledende karakter, og utløser ikke krav om dagmulkt ved forsinkelse. Senest ti uker før overlevering av leiligheten skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Datoen er bindende og dagmulktsutløsende ved forsinkelse. Det eksakte overtakelsestidspunktet inklusive klokkeslett og oppmøtested skal gis med minst 10 kalenderdagers varsel. Selger skal informere kjøper om fremdriften underveis. Videre skal selger informere kjøper dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtakelse, herunder som følge av endrings- eller tilleggsarbeider bestilt av kjøper. Ferdigstillelse av utomhusområdene vil kunne bli utført etter overtakelse, bl.a. annet avhengig av årstiden. Selger skal innkalle til overtakelsesforretning etter bustadoppføringslova § 15. Selger er ansvarlig for at det skrives protokoll fra overtakelsesforretningen. Kjøper vil ved overtagelse få tildelt en FDV-perm/ -brikke som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i boligen.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 39
Bruksnr: 123
Seksjonsnr: 2
Kommune: Lier

Beskrivelse
Ny, stor og familievennlig halvpart av tomannsbolig med garasje

Innhold
Boligen vil ha en god nyprosjektstandard og en meget velfungerende planløsning over 3 plan, bestående av:

1.etg.:
Entré, trapperom, bad, soverom og kjellerstue.

2.etg.:
Stue/kjøkken, soverom, soverom/arbeidsrom, bad, separat toalett og trapperom.

3.etg.:
Stue, 3 soverom, vaskerom, bad og trapperom.

Standard:
Boligen vil ha en gjennomgående god standard i gjennomført og tiltalende stil, samt med stilig og moderne arkitektur levert fra Norsk Byggeservice AS. Den attraktive og lekre ytterkledningen av trevirke er blant faktorene som gjør at boligen får et stilig arkitektonisk preg.

Tomannsboligen vil få en svært innbydende adkomst med gruset gårdsplass, og med støtte-mur i for-/og bakkant av eiendommen. Fra garasjen er det videre forbindelse inn til boligen ved separat inngangsdør, samt sportsbod.

Planløsningen er meget familievennlig med bla. 3 bad, separat wc og eget vaskerom! 3 gode stuer og 6 soverom. Dagligstuen i 2. etg. er et godt samlested for familien med en romslig og åpen løsning mot kjøkkenet. Et hyggelig oppholdsrom med store vindusflater og godt lysinnfall! For øvrig kan familiemedlemmer også trekke seg tilbake i kjellerstuen eller stuen i 3. etg. i en ellers hektisk hverdag.

Romstandarden beskrives som følgende:

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning leveres av HTH, Kvik eller tilsvarende, mørk farge, slette fronter av typen
KP mono eller tilsvarende. Laminat benkeplate. Avtrekksvifte fra Røros Metall, type Trio eller
tilsvarende. Avtrekksvifte for kjøkken vil ha avkast ut, gjennom ventil ut på yttervegg. Hvitevarer fra AEG, Siemens eller tilsvarende. Kjøkkentegningen kan avvike fra plantegningen. Kjøkkentegninger fåes tilsendt ved henvendelse til megler.

Bad:
Hovedbad i bolig leveres med baderoms- innredning av Alterna/Vikingbad eller tilsvarende, komplett med plate, blandebatteri, og speil. Bredde på baderomsinnredning er avhengig av boligtype. Dusj blir levert i våtromsnisje med glassdører. Begge bad vil bli levert med nedsenket dusj (med unntak av hvor det leveres badekar), komplett med dusjbatteri, slange og veggholder. Vegghengte toaletter med soft close.

Vaskerom:
Leveres med benkeplate i laminat eller tilsvarende, skapinnredning under benk, samt utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Gulv:
Baderomsgulv leveres med 30x30cm fliser samt 5x5 mosaikk i dusjsone, farge grå, matt overflate. Entè/inngangsparti leveres med 60x60cm flis, farge grå. På øvrige gulv i boligen leveres trestavs parkett i lys eik.

Vegg:
Glatt malt i NSC: 0502-Y, fliser iht leveransebeskrivelsen, OSB plater i garasje.

Himling:
Himlinger leveres hvitmalte.

Trapper:
Trapper leveres som 90 graders eller 180 graders trapper med hvitmalte vanger og rekkverk. Trinn i eik (laminert eller heltre). Åpne opptrinn. Trappevanger og rekkverk er fabrikkmalt.

Generelt:
- Det leveres 1 stk frostfrie utekraner montert på husvegg.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
- Rør-i-rør system.
- Downlights med dimmere på samtlige bad og i entré.
- Garderober leveres ikke.

Parkering:
Parkering i egen garasje eller i carport. Leveres med elektrisk og fjernstyrt garasjeport.

Oppvarming:
Det vil bli levert luft til luft varmepumpe til hver enhet. Bad samt entrè vil bli levert med elektriske varmekabler i gulv. Ellers klargjort for panelovner til oppvarming. Panelovner og peis er et mulig tilvalg.

Beliggenhet:
Eiendommen har en fin beliggenhet i Vivelstadveien som er en blindvei. Eiendommen ligger solrikt til og på tross av at næromgivelsene har et landlig preg har man kun ca. 8 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Kort avstand til påkjøring E-18 i retning mot Oslo. Gangvei til Høvik barneskole. Kort kjøreavstand til både Drammen sentrum og Lierbyen. Kort vei til Jernbanestasjonen på Brakerøya. Turområde fra Årkvisla med fine bade- og fiskemuligheter samt flotte lysløyper med skispor på vinteren. Stort idrettsanlegg like i nærheten og godt utvalg av organiserte aktiviteter. Videregående skoler og svømme-/turnhall samt barnehage også i nærmiljøet.

Adkomst:
Kontakt megler for evt. visning av tomten eller følg kartet på finn-annonsen.

Beskaffenhet:
Det vil bli plantet/sådd gress iht. utomhusplan. Boligen blir for øvrig levert med gruset oppkjørsel. Terrasser blir levert i trykkimpregnert, ubehandlet trevirke og eventuelle terreng- og støttemurer leveres i stein og/eller betong.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen, men at bygningen er bygget iht. gjeldende teknisk forskrift og at radonduk er lagt ifm. bygging. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak ved utleie.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert.

Eiendommen ligger i område avsatt til boligbebyggelse - nåværende i Kommuneplanen.

Kommuneplanen:
Kommuneplanen 2019-2028 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken:
http://kart2.nois.no/lier/Content/Main.asp?layout=lier&time=1395052195&vwr=asv
, endre fra Standard kart til Arealplaner og huk av for gjeldende kommuneplan.

Spørsmål angående ny kommuneplan rettes til Stedsutvikling og Plan.

Ferdigattest
Det skal ved overtakelse foreligge ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse kan være tilfredsstillende, ved mindre gjenstående arbeider. Klimatiske forhold/sesong kan eksempelvis påvirke bedømmelsen av mulighet for gjenstående arbeid utomhus.

Beskrivelse (type bolig)
Selveiet - Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vedlikehold og drift av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Byggenes primærsystem består av betongsåle, bærevegger i tre og etasjeskiller i tre (I-bjelker) leveres med 100 mm isolasjon. Trekonstruksjon leveres som element system. Boligene bygges på plassen etter TEK 17, herunder i forhold til energikrav. Takkonstruksjonen leveres iht. hustegningene med flate tak/liten helling. Yttertak leveres luftet med takpapp. Det leveres forskriftsmessig isolasjon iht. varmetapsberegninger. Beslag og takrenner med tilbehør leveres i plastbelagt stål. Energieffektive isoler-vinduer. Les for øvrig "leveringsbeskrivelse" vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere detaljer om byggemåte.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er oppgitt fra selger. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen. Arealbeskrivelsen er med forbehold, da det kan forekomme små avvik fra «tegnebrettet» til ferdig produkt. Megler har ikke fysisk kontrollmålt arealene i boligen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 94 kvm 2. etg.: 94 kvm 3. etg.: 94 kvm

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 68 kvm 2. etg.: 94 kvm 3. etg.: 94 kvm

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Stue, bad, soverom, gang og trapperom. 2. etg.: Stue/kjøkken, soverom, soverom/arbeidsrom, bad, separat toalett og trapperom. 3. etg.: Stue, 3 soverom, vaskerom, bad og trapperom.

Diverse
Kjøpekontrakt inntatt i prospektet forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar
forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som er hensiktsmessige og nødvendige,
herunder som følge av offentlige krav, lovendringer, endring av gebyrer mv.

Leveransen er forberedt for TV/data (1 stk. punkt, tom-rør). Abonnement bestilles direkte av kunde fra leverandør. Det må påregnes etableringskostnader for dette.

Abonnement for renovasjon må bestilles direkte av kunde fra leverandør. Evt. oppstartskostnader ifm. dette må påregnes.

Boligen leveres ryddet og byggevasket. Med byggevasket menes det at det er foretatt en grov utvasking av bygget.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, megler og opplysninger innhentet fra kommunen. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvi­te­va­rer (steke­ovn, plate­topp, kom­bi­kjøle­skap og opp­vask­ma­skin) inn­går i stan­dard­le­ve­ran­sen.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 10 000,-

Det vil bli installert vannmåler. Det ingen kommunale-gebyrer registrert på eiendommen enda. Oppgitte kostnader er estimat hentet fra et sammenlignbart salgsobjekt. Kostnaden vil variere avhengig av husstanden.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 480 000,-
Sekundær formuesverdikr 1 728 000,-
Formuesverdi årstall 2018

Oppgitt likningsverdi gjelder tomten som omfatter 2 boenheter.

Endelig ligningsverdi på boligene blir fastsatt siden. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre typisk rundt 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00504

Sentrale lover
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Kjøper skal betale 10 % av kjøpesummen som forskudd/depositum. Det forutsettes at beløpet innbetales til Meglers klientkonto innen 10 virkedager etter at Selger har stilt oppfyllelsesgaranti, jf. buofl. § 12, se punkt 7 under. Kjøper har ingen plikt til å betale noen del av kjøpesummen før Selger har stilt nevnte garanti. Det forutsettes at innbetalt forskudd/depositum er frie midler ved at de ikke er båndlagt med for eksempel långivers forutsetninger om pant, tinglysing av skjøte m.m. Kjøper beholder råderett samt opptjente renter over forskudds-/depositumsbetaling inntil Selger ev. stiller
selvskyldnergaranti iht. buofl. § 47 tredje ledd som dekker innbetalt beløp.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring som proff aktør.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke odel.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Leveringsbeskrivelse datert, 24.02.2020
Romskjema, datert 24.02.2020
Energiattest, datert 18.02.2020
Seksjonering
Vedtekter
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Plantegning/arkitekttegning
Kjøpekontrakt

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 05.03.2020
SNR: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1 / 2Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.