Adresse

Huldreveien 18 A
3042 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.300.000

Andel fellesgjeld: 398.810

Totalpris: 4.698.810 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 5.392

Felleskost inkluderer:

Kabel-TV/internett, bygningsforsikring, vedlikehold, snøbrøyting, strøm for fellesarealer, renter og avdrag på felleslån samt foretningsførsel.

Omkostninger


Dokumentavgift: 114.950 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 126.527

Totalpris med omkostninger kr 4.426.527

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Pen og godt beliggende terrasseleilighet på Austad skog med medfølgende garasje. Herlig utsikt mot byen, fjorden, havnen, Lier og Tangen.

Leiligheten har svært gode lysforhold fra store vindusflater, og vender mot en stille gate med tilbaketrukket uteplass. Leiligheten er nylig malt opp og har det er utført flere utbedringer innvendig og utvendig den senere tiden. Pent og oppusset inngangsparti med nye inngangsdører og dørcalling.

Boligen har en god planløsning bestående av: Entré, soveromsgang, vaskerom, stort kjøkken, stor stue med utgang til terrasse og utendørs sommerstue. Fra stuen er det også tilgang til adskilt TV-stue, som er det opprinnelige soverom nr. 3. Separat toalett, baderom, ytterligere 2 soverom samt innvendig bod.

Leiligheten disponerer også bod på inngangs-planet.

Areal og byggeår

Primærareal: 118

Bruksrareal: 124

Antall soverom: 3

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 8909

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1982

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 567
Seksjonsnr: 7
Kommune: Drammen

Innhold
Pen terrasseleilighet med god planløsning bestående av:

Entré, soveromsgang, vaskerom, kjøkken, stor stue med utgang til terrasse og utendørs sommerstue. Fra stuen er det også tilgang til adskilt TV-stue, som er det opprinnelige soverom nr. 3. Separat toalett, baderom, ytterligere 2 soverom samt innvendig bod.

Leiligheten disponerer også bod på inngangsplanet.

Standard:
Entré: Entré med dørcalling og fin skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Gang: Gangen har lysmalt brystning og skyvedørsgarderobe i enden av gangen.

Innebod: Boden er romslig og det er godt med skap og frittstående varmtvannsbereder. Belegg på gulv.

Stue: Stor og luftig stue med mange vegger som kan møbleres og store vinduer mot utsikten. Innvendig og motorisert persienne. Skyvedør ut til innglasset sommerstue som har ytterligere skyveglass som kan åpnes mot utsikten og mot uteplassen på siden av leiligheten. Terrassen til denne leiligheten er stor med betongfliser på dekket og har glede av en overbygget del.

Kjøkken: Lysmalt og pen kjøkkeninnredning fra Sigdal kjøkken med praktiske laminatbenker, medfølgende hvitevarer bestående av Miele oppvaskmaskin, komfyr med keramisk topp fra Beha med matchende avtrekksvifte samt frittstående kombinert kjøle- og fryseskap. Fra kjøkkenet er det praktisk gjennomgang til entré via separat vaskerom. Hyggelig spiseplass med særdeles flott utsikt over byen og fjorden.

Vaskerom: Separat vaskerom med belegg på gulv, skyllekum og ekstra innredning med uttrekkbart strykebrett i egen skuff. Hvitevarer på vaskerommet medfølger ikke.

TV-stue/bibliotek/soverom med utvendig persienne.

2 soverom: Begge rommene har både persienner og garderobeskap.

Baderom: Flislagt bad med innredning fra 2018, innredningen er i hvit høyglans med servant og lys over speil. Dusjkabinettet er også fra 2018. Veggflisene er lysmalte og gulvflisene har varmekabler. Badet er for øvrig av fin størrelse.

Separat toalett: Toalettet har WC og servant fra 2018 og belegg på gulv.

1 egen bod i 1. etg. samt fellesbod.

Garasje med hyller innerst.

Parkering:
Parkering i garasje.

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler i baderomsgulv.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Austad Skog med en av Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til matbutikk, bussholdestasjon og idylliske Blekktjern.

Rekreasjon:
Området har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Flotte ski- og turløyper til Hellashytta eller Blektjernstua og videre ut i hele Drammens løypenett videre inn i marka. Blekktjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg i.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Coop Extra og Kiwi i nærområdet Strømsø senter og Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og serveringssteder.

Transport:
Nærmeste bussholdeplass er i Drafnkollen, kun noen hundre meter unna leiligheten. Denne tar deg ned videre mot Drammen sentrum og togstasjon på Strømsø. Drammen togstasjon har hyppige avganger mot Oslo. Flytoget stopper også her.

Tidsavstander i bil:
Oslo ca. 40 min.
Asker ca. 20 min.
Bragernes torg ca. 10 min.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles tomt

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål, men styret skal ha melding.

Radon
Det ble i 2015 foretatt radonmåling i leiligheten og det var tilfredsstillende verdier. Leiligheten hadde verdier under tiltaksgrensen. Se egenerklæringsskjema for mer informasjon.

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036. ID. 335. Avsatt til boligbebyggelse.

NORASEL REGULERINGSPLAN. ID. 31/6. Avsatt til kjørevei, boliger, felles grøntareal, annen veigrunn og gang-/sykkelvei.

Ferdigattest
Det foreligger ingen tilsynsrapporter som ikke er utbedret.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen: Leiligheten er nyoppmalt og det er skiftet både dusj, toalett og baderomsinnredning i 2018. Boligen har en normalt god standard og er normalt vedlikeholdt.
Bad, våtrom og kjøkken er aldrende og bør rehabiliteres. Noen TG2 av den grunn. Det er stedvis registrert "bom" under baderomsfliser.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken,spisestue/stue, wc og TV-stue. Tv- stuen har tidligere vært soverom og kan enkelt bygges tilbake til soverom jf. takst.

Diverse
Jf. innhentede opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Det foreligger ingen tilsynsrapporter som ikke er utbedret.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 531,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 863
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 398 810,- pr. 03.01.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 964 558,-
Sekundær formuesverdikr 3 472 408,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00498

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 17.01.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.01.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 20.01.2020
Energiattest, datert 20.12.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 03.01.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.