Adresse

Smedhagan 2 G
3403 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.475.000

Andel fellesgjeld: 431.562

Totalpris: 3.906.562 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 9.609

Felleskost inkluderer:

Fellesutgiftene inkluderer tilnærmet alle kostnader med unntak av egen finansiering. Herunder bl.a: Kommunaleavgifter (a-konto), renovasjon, TV/data (Grunnpakke), det vesentligste av utvendig vedlikehold, oppvarming(vannbåren gulvvarme), varmt vann, gartner/snøbrøyting, renter og avdrag på andel fellesgjeld, strøm (a-konto) og varmt vann. Fordeling: Driftskostnader kr 3.116,- Avdrag kr 4.190,- Renter kr 97,- Strøm kr 1.569,- Renter kr 37,- Renter kr 535,- TV/bredbånd kr 102,- Med unntak av et lite felles vedlikeholdslån vil dagens fellesgjeld være nedbetalt innen år 2027.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (USBL) kr 7 188,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 15.255

Totalpris med omkostninger kr 3.490.255

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en romslig og vesentlig påkostet terrasseleilighet. Den ligger fint og usjenert til i 2 etasje i etablert terrassehuskompleks i åskanten ved Auvi og Foss nær Lierbyen. Her er det nydelig utsikt mot Drammensfjorden og Lierdalen. Den usjenerte terrassen har meget gode solforhold med sol hele dagen.

Leiligheten er nyoppusset og innredet med nytt lekkert høykvalitetskjøkken fra Huseby med hvitevarer fra Siemens og Miele. Nytt, delikat og flislagt bad, stue med ny peis og ny parkett, 2 soverom, eget garderoberom. 2 terrasser hvorav den ene på 23 kvm med overbygg og terrassemarkise.
Den innvendige boden er forberedt med røropplegg for innredning til ekstra baderom.

Behagelig og økonomisk vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom.


Garasje og bod i felles garasjekjeller.

Areal og byggeår

Primærareal: 95

Bruksrareal: 106

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 13539

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2002

Energimerking: B Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Parkett
 • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 95
Bruksnr: 120
Andelsnummer: 4
Borettslagsnavn: Smedhagan Borettslag
Kommune: Lier

Innhold
Felles inngangsparti/trappehall fra både gårdsplassplan i 3. etasje og inngang fra 1. etasje.
Denne leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre/hall, stue med åpen løsning mot kjøkkenet, 2 soverom, bad/WC, garderoberom. Bod.

Garasjeplass og bod i felles garasjeanlegg.

Standard:
Leiligheten er smakfull oppusset og omfattende påkostet senere tid.

Litt om innredninger og utstyr:

Nye lekre parkettgulv i stue og kjøkken.

Entré i kombinasjon med soveromsgang: Lysmalte vegger og eik parkettgulv. Gardroberom i tilknytning med lys. Dørcalling ved inngangspartiet. Nylig flislagt

Stue: Romslig og tiltalende lys stue med store vindusflater. Stuen er pen og lysmalt. Her har man også en pen og moderne peisovn og det er åpen løsning inn til kjøkkenavdelingen.

Terrasser: Denne er stor og på ca 25 kvm. Deler er overbygget og man har en praktisk sportsbod. Stor markise elektrisk styrt og vannkran. I tillegg har man en terrasse/balkong med utgang fra det minste soverommet.

Kjøkken: Meget tiltalende oppusset høsten 2015. Delvis åpent mot stuen med ny kvalitetsinnredning fra Huseby i lysgrå utførelse(Skagen). Det er lagt fliser over benk med 2 ekstra doble strømuttak på benkeplate, samt kontakter under overskap på vegg. Hvitevarer på kjøkken er integrerte og av god kvalitet. Disse består av oppvaskmaskin fra Miele, stor induksjonstopp og stekeovn fra Siemens og ventilator fra Røroshetta. Kjøleskapet er også integrert og fra Miele.


Baderom: Badet er delikat og nyopusset i desember 2016 med nye fliser på gulv og vegger. Her er det tiltalende og smakfulle fliser på gulv og vegger, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger(Dusholux) og dusjgarnityr fra Hans Grohe. Baderomsinnredning med hel servant, speil og belysning. Gulvvarme.

Hovedsoverom: Lysmalt og parkettgulv. Stor garderobeløsning med belysning og omfattende ny innredning.

Soverom nr. 2: Lysmalte vegger og eikparkett. Nye garderobeskap. Ett garderobeskap med speildører. Utgang til terrasse/balkong.

Den innvendige boden er forberedt med røropplegg for innredning til baderom.

Leiligheten har pent profilert listverk i alle rom, det er hvite profilerte innvendige dører.

Alarm fra Verisure med brannvarsler og kamera

TV og data fra Fiber 1(Lier Fiber)

Heisadkomst.

Leiligheten bør sees!

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme i oppholdsrom. Leveres via borettslaget fra miljøvennlig varmepumpe og betales via fellesutgifter.

Lekker, ny og moderne peisovn fra Nordpeis (Monaco høy) i stuen.

Beliggenhet:
Dette er en romslig og vesentlig påkostet terrasseleilighet med god og usjenert beliggenhet i 2.etasje. Den ligger uten innsyn fra naboer og fint til i etablert terrassehuskompleks i åskanten ved Auvi og Foss nær Lierbyen. Her er det nydelig utsikt mot Drammensfjorden og Lierdalen. Den usjenerte terrassen har meget gode solforhold med sol hele dagen.

Man har kort vei til Lierbyen med dagligvarebutikker, apotek og servicetilbud. Det er grei gangavstand til bussholdeplass med bussforbindelse til Asker, Tranby, Drammen og Oslo. På hverdager går det om morgenen buss hvert 15. minutt til Oslo fra Lierbyen, med tilsvarende tilbake fra Oslo på ettermiddagen. Buss til Asker, Tranby og Drammen går minimum en gang pr. time på hverdager. 10 minutters kjøring til E18. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum med alle servicetilbud. 15 minutters kjøring til Asker. Ca 40 minutters kjøring til Oslo. Ca. 30 min til Oslo sentrum med tog (fra Lier stasjon til Oslo).

Bygdetunet og marka ligger innenfor gangavstand og her har man flotte turmuligheter hele året. Det er anlagt en fin sykkelsti langs den gamle jernbanelinja, som er i nærmiljøet hvor man også finner fotballbaner og idrettshall. Det er Svømmehall på Nøste/Stoppen. Stoppen er et aktivt idrettslag i nærområdet, både sommer- og vinterstid. Ridesenter på Linnesvollen. Holtsmark golfbane i Sylling, en av østlandets beste golfbaner. (www.holtsmarkgolf.no). Kort vei til Liertoppen kjøpesenter. For mer info om fritidstilbud i Lier gå inn på www.lier.kommune.no og/eller www.liernett.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er pent anlagt og arrondert mellom bebyggelsen.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Gjeldende regulering: Regulert til boligformål.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen: Leiligheten er påkostet over kr 600.000,- de siste årene med oppgradering av gulver, kjøkken, bad etc.
Takstmannen skriver bl.a:
Leiligheten er betydelig oppgradert og påkostet de siste tre årene, deler av dette er beskrevet som nytt. Eier har god oversikt/dokumentasjon på det som er utført. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entre/hall, stue med åpen løsning mot kjøkkenet, 2 soverom, bad/WC.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Det foreligger ingen rapport eller påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 431 562,- pr. 22.09.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Sikringsordning
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 007 572,-
Sekundær formuesverdikr 3 627 259,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00023

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert XX
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert XX
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 04.02.2020
Energiattest, datert 04.02.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører USBL, datert 28.01.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.