Adresse

Losjeplassen 15
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.990.000

Andel fellesgjeld: 1.925.000

Totalpris: 4.915.000 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 12.037

Felleskost inkluderer:

Felleskostnader inkluderer: Renter og avdrag fellesgjeld, vedlikehold, á konto vann- og avløp, á konto, oppvarming forbruks-vann og vannbåren gulvvarme, TV/Internett (Get), trappevask, snømåking, og forretningsførsel.

Omkostninger


Dokumentavgift: 250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 8.314

Totalpris med omkostninger kr 2.998.314

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Stor, tiltalende og delikat leilighet. Leiligheten ligger bra til i høy 1. etg. på hjørnet av bygget med åpen utsikt rettet mot elven og med solrik og overbygget balkong.

Det medfølger garasjeplass til leiligheten. Det er også heis fra garasjeplan til leilighetsplanet samt til felles takterrasse.

Leiligheten ligger kun en kort spasertur fra Bragernes Torg med alle fasiliteter. Rett på nedsiden av leiligheten finner man elvepromenaden.

Standarden er god og leiligheten ble overlevert i 2017. Leiligheten har lekre fliser og parkett på gulv, vannbåren gulvvarme og for øvrig godt isolert med god energieffektivitet. Bad/WC er flislagt med moderne fliser og dusjkar. Utstrakt bruk av spotter i tak.

Bod finnes både i leilighet og i kjeller.

Ladeboks ved garasjeplass!

Areal og byggeår

Primærareal: 94

Bruksrareal: 100

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 3479

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2017

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Kabel-TV
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 315
Andelsnummer: 36
Borettslagsnavn: Losjeplassen Vest Borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Lekker og stor leilighet i høy 1. etg. med overbygget balkong som er vendt mot elven. Leiligheten har en gjennomgående god standard og en innholdsrik planløsning bestående av:

Pen entré og stor hall med adkomst til stor bod, romslig og flislagt bad, 2 gode soverom hvorav hovedsoverommet har adkomst til privat omkledningsrom. Det er også et rom innenfor kjøkkenet, som er benyttet som et 3. soverom av dagens eier, men som ikke er angitt som dette på godkjente tegninger hos kommunen.

Kjøkkenet er åpent mot stuen og det er adkomst til balkong fra stuen. Stuen er ellers lys og romslig og er enkel å innrede.

Leiligheten er en tiltalende og stor sentrumsleilighet som man kan bo lenge med gode kvaliteter og nyte enkel gangavstand til torget og den hyggelige strandpromenaden langs Bragernes Strand. Heis ned til lukket garasjeanlegg og medfølgende p-plass.

Standard:
Leiligheten har en gjennomgående god standard og ble levert ny i 2017 med bl.a. vannbåren gulvvarme. Leiligheten har pene overflater med eksklusive fliser og behagelige fargetoner på vegger og gulv. Pen parkett på alle gulv unntatt våtrom. Fiber fra Get og ekstra tilkobling for nett på kontor i tillegg til i stuen.

Romstandarden beskrives slik i fokus-rom:
Hyggelig entré med lekker skyvedørsgarderobe og eksklusive fliser på gulv. Dørcalling med skjerm. Spotter i tak.

Pent og flislagt bad med moderne veggfliser og behagelig løsning med dusjbadekar. Hvit innredning med servant og pent armatur. Spotter i tak og varmekabler i gulv.

Tiltalende kjøkken med hvitevarer (les eget notat). Blank og rengjøringvennlig veggplate over kjøkkenbenk og pen innredning i dus fargetone.

Leiligheten bør være en attraktiv leilighet for alle aldre og med spennende løsning og tiltalende fargevalg, fremstår denne leiligheten som en stor og attraktiv leilighet sentralt beliggende på Bragernes.

Parkering:
Fast garasjeplass i felles garasjeanlegg og med ladeboks for el-bil.

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme og elektriske varmekabler i gulv på bad og i entré.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger som hjørneleilighet i høy 1. etg. med fin utsikt rettet mot stor åpen plass samt mot Drammenselva.

Meget sentralt på Bragernes med kort gangavstand til det flotte og nyrenoverte CC kjøpesenter med et rikholdig utvalg av forretninger, treningssenter og apotek.

Det er kun en kort spasertur bort til Bragernes Torg med alle fasiliteter og underholdningstilbud. Rett på nedsiden av leiligheten finner man elvepromenaden. Denne er opparbeidet med en koselig gangvei på begge sider av elven og er hyggelig tur- og rekreasjonsområde som Drammenserne benytter flittig. Herfra når man Papirbredden med bibliotek, høyskole og Union scene via Ypsilonbroen.

På Bragernes Strand finner man en populær sandstrand, vollyballbane, store gressplener, beplantninger og benker. Det er i tillegg kun noen får minutters gange både til Brakerøya og Drammen jernbanestasjon.

Det er også lett adkomst til E-18. Leiligheten har en meget sentral, men forholdsvis rolig beliggenhet. Gode solforhold fra balkongen.

Vi ønsker velkommen til Losjeplassen og til Bragernes sentrum.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet felles eiertomt, hvor det vesentlige av tomten er bebygget. Hyggelig atrium med bl.a. sandkasse for barn samt flott felles takterrasse.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036
Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse 05.10.2015
Arealbruk Kombinert bebyggelse og anleggsformål, Nåværende

Kommunedelplan sentrum:
Endelig vedtatt arealplan ikrafttredelse 30.05.2006

Reguleringsplan:
REGULERINGSPLAN FOR
KVARTALET: NEDRE STORGATE -
LOSJEPLASSEN - ENGENE OG
SUNDGATA.
Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 23.11.2004

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du dog selv bebo boligen og forholde deg til borettslagets gjeldende vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Utdrag fra takstrapporten: Det er kun angitt TG1 på tilstandsgradene i rapporten. Standarden angis som gjennomgående god.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 100

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, gang, 2 soverom, stue/kjøkken/kontor og bad/vaskerom.

Diverse
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Dyrehold tillatt iht. husordensregler. Kjøper oppfordres for øvrig til å gjøre seg kjent med husordensreglene.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget. Kjøleskapet blir skiftet ut til nytt kombi-skap av merket Siemens i hvit utførelse. Stekeovnen blir også skiftet ut til ny type fra Bosch premium. Vegghengt TV og andre vegghengte skap på soverom og i stue medfølger ikke.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 300
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 174 401 608,- pr. 11.12.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 1 925 000,- pr. 25.03.2020

lN-Ordning
Borettslaget har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 216 428,-
Sekundær formuesverdikr 4 379 141,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00499

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må allikevel gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 20.12.2019
Selgers egenerklæring, datert 10.12.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 12.12.2019
Energiattest, datert 12.12.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 11.12.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.