Adresse

Elsters gate 11
3043 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.290.000

Andel fellesgjeld: 9.861

Totalpris: 2.299.861 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 1.927

Felleskost inkluderer:

Strøm fellesareal, bygningsforsikring (ikke innbo), det vesentligste av utvendig vedlikehold, renter og avdrag på felleslån.

Omkostninger


Dokumentavgift: 54.475 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 12 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 68.552

Totalpris med omkostninger kr 2.358.552

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7.400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Sentralt beliggende på Strømsø med jernbanen, idrettsanlegg, kjøpesenter og stort sett alle servicetilbud i nærområdet.

Leiligheten har en god standard da den jevnlig er vedlikeholdt/oppgradert. Det samme gjelder for øvrig sameiets bygningsmasse da blant annet drenering, kledning og tak har blitt vedlikeholdt/skiftet, ca. 2001-2014.

Hyggelig planløsning som er gjennomgående og med lysinnslipp fra tre sider av fasaden, beliggende i 2.etg. Adkomst via felles trapperom/inngangsparti. Inneholder for øvrig:
Entré, bad, stue/spisestue, kjøkken, soverom og kott.

- I tillegg kommer felles rom og to boder i kjeller på ca. 3 kvm og 10 kvm, samt en loftsbod på ca. 5 kvm og felles tørkeloft.
- Parkering i felles gårdsplass.
- Stor felles hage ideell for barnelek.

Areal og byggeår

Primærareal: 60

Bruksrareal: 62

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 850

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1934

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 111
Bruksnr: 143
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Sentralt beliggende på Strømsø med idrettsanlegg, jernbanen kjøpesenter og stort sett alle servicetilbud i nærområdet. Gangavstand til sentrum.

Innhold
Hyggelig planløsning som er gjennomgående og med lysinnslipp fra tre sider av bygningens fasade, beliggende i 2.etg. Adkomst via felles trapperom/inngangsparti. Inneholder for øvrig:
Entré, bad, stue/spisestue, kjøkken, soverom og kott.

- I tillegg kommer felles rom og to boder i kjeller på ca. 3 kvm og 10 kvm, samt en loftsbod på ca. 5 kvm og felles tørkeloft.
- Parkering i felles gårdsplass.
- Stor felles hage ideell for barnelek.

Standard:
Leiligheten har en god standard da den jevnlig er vedlikeholdt/oppgradert. Det samme gjelder for øvrig sameiets bygningsmasse da blant annet drenering, kledning og tak er vedlikeholdt/skiftet, ca. 2001-2014.

Romstandarden beskrives som følgende:
Planløsningen har en god og romslig stue/spisestue med flere vindusflater. Det er montert ny peisovn i stue, 2017. God plass til både sittegruppe og langbord.

Videre er det forbindelse til funksjonelt kjøkken med hvit Ikea kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Mye benkeplate og skapplass. Integrert komfyr, induksjonstopp, micro og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over komfyr. Plass til mindre spisegruppe.

Soverommet har en romslig planløsning med nymontert skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen (jan. 2020). Fra soverommet er det videre forbindelse til pent flislagt bad med gulvvarme. Sanitærutstyr bestående av helstøpt servant, røropplegg til vaskemaskin, vegghengt klosett og dusjkabinett. Naturlig og mekanisk ventilasjon.

Parkering:
Parkering i felles gårdsplass.

Oppvarming:
Vedovn og gulvvarme på bad. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Gangavstand bort til torget med jernbanestasjon, forretninger, treningssenter, samt et rikt utvalg av underholdnings- og servicetilbud. Et steinkast unna Austad Gård med flott grøntområde, ypperlig for tur.

Kort vei til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet med ett av Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med Akropolis treningssenter.

Flotte turområder langs Drammenselven i elvepromenaden og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Navn: Kommunedelplan Strømsø, gatebruk.

Gjeldende regulering:
Navn: Regulering av Austadjordet øst for Austadgata. Formål: Boliger.

Jernbanelinjen går mellom Chr. Braunmans vei og Elsters gate 11. Bane NOR har startet utbygging av ny linje, Drammen-Kobbervikdalen.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong m/sparestein og tegl. Yttervegger over grunnmur av plank/reisverk. Utvendig stående kledning. Valmet tak med undertak av bord, tekket med takstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen utdrag fra tilstandsrapporten:
- Drenering er i følge eier byttet i ca. 2010.
- Utvendig kledning er fra i fra ca. 2001, malt i 2014.
- Taktekket er skiftet i ca. 2001.
- Vindu på kjøkken er i fra 2011, ellers isolerglass er datostemplet 1996.
- Bad: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.
- Nytt kjøkken i 2011, innredningen er i normalt god stand. Det er ikke indikert fukt på gulv,
vegg eller benkeplate.
- Vann og avløpsledninger er i følge eier fra 2012.
- Oso varmtvannsbereder av nyere dato er plassert i kjellerbod.
- Noe åpent og noe skjult el-anlegg, felles sikringsskap med automatsikringer i trappegang. Digital avleser.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 62

Bruksareal per etasje: 60

lnngår i p-romsareal: Entré, bad, stue/spisestue, kjøkken og soverom.

Diverse
- Det må beregnes rullerende dugnad for trappevask og plenklipping.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2012. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Dato for siste tilsyn: 14.03.2017. Dato for siste feiing: 11.02.2019. Deler røykløp. Sameiet har rehabilitert pipen i 2017. Vedovn er montert i 2017. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 026,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 11 500
Forbruk av andre varmekilder kr 750,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 40 936,- pr. 31.12.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 9 861,- pr. 31.12.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 594 081,-
Sekundær formuesverdikr 2 138 692,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00490

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 10.01.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 31.12.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 08.12.2019
Energiattest, datert 08.12.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 14.03.2017
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører, datert 15.01.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 14.09.1984
SNR: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1 / 4

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 25.07.1938
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Bestemmelse om generende virksomhet Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Bestemmelse om gjerde GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel - Tinglyst dato 23.01.1990
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdelAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.