Adresse

Grønland 62
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.790.000

Felleskost: 2.717

Felleskost inkluderer:

Bygningsforsikring, drift av heis, vaktmestertjenester, renhold av svalgang, trapper, søppelrom og garasjekjeller, forretningsførsel, felles renovasjon, oppvarming/vannbåren varme samt oppvarming av varmt vann som forbrukes i leiligheten.

Omkostninger


Dokumentavgift: 137.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 162.977

Totalpris med omkostninger kr 5.952.977

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Sentralt på Union Brygge - et av Drammens mest attraktive boligområder!

Bydelen er stadig i utvikling, og er et moderne pust i Drammen med en god miks av moderne arkitektur og godt bevarte bygninger.

Leiligheten ligger vestvendt i 8. etasje over Comfort Hotel. Terrasse m/flott utsikt mot Konnerud, elva og Solbergåsen. Gode solforhold med sein kveldssol. Det er også en mindre uteplass ved inngangspartiet der man både ser elva og Ypsilon - en fin plass for morgenkaffen.

Leiligheten inneholder: Soverom, lekkert bad m/videre adkomst til omkledningsrom/gang. Separat toalett i tillegg til WC på bad. Åpent kjøkken mot stor og utvidet stue med utgang til terrasse. Tidligere soverom er tillagt stuen - kan enkelt tilbakeføres.

Garasjepl. og bod.

Heis opp en etasje til fin felles takterrasse!

Areal og byggeår

Primærareal: 75

Bruksrareal: 78

Antall soverom: 1

Etasje: 8

Tomtestørrelse: 1799

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2009

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 962
Seksjonsnr: 15
Kommune: Drammen

Innhold
Sjelden mulighet!

Lekker 2(3)-roms leilighet beliggende vestvendt i 8.etasje på toppen av Comfort hotellet på Union Brygge. Boligsameiet på totalt 18 leiligheter har egen inngang og heis i bakkant av hotellbygget.

Leiligheten inneholder: overbygget inngangsparti med eget privat uteareal i forbindelse med inngangen som nyter morgen- og formiddagssol med selskap av flott elve-utsikt. Videre har leiligheten opprinnelig 2 soverom, som nå er endret til å bli en utvidet stue samt ekstra omkledningsrom/gang mot bad. Soverom med direkte adkomst til stort og pent flislagt bad.

Kjøkkenet har åpen løsning mot stue og mot spisestue. Det er i tillegg et separat toalett. Fra stuen er det utgang til stor og overbygget terrasse på ca. 16 kvm. Vestvendt og meget solrik med fin utsikt oppover elva.

Bruksrett til egen lukket sportsbod i eget rom i garasjekjeller. Bruksrett til garasjeplass i automatisert anlegg, Felles sykkelparkering i garasje for sameiet. Smørebenk for ski er også på plass.

Standard:
Leiligheten ble oppført i 2009/2010 og fremstår i god stand og i tiltalende stil. Leiligheten har en høy teknisk standard med vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon, utstrakt bruk av downlights etc.

Gulv: Pen eikeparkett og delikate fliser i moderne format.

Vegger: Malte helsparklede vegger i lyse og behagelige farger. Lekre kontrastvegger i stue samt spotter i takinnkassing langs vegg.

Kjøkken: Pen innredning med integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kombinert og integrert kjøle- og fryseskap. Åpen løsning mot stue gir et meget luftig og lyst inntrykk. En sosial kjøkkenøy er et sosialt samlingspunkt i leiligheten og her er det også ekstra innredning i form av underskap. Kjøkkenøyen har også en smart barløsning, velegnet for barkrakker, som utgjør en fin spiseplass.

Baderom: Stort og lekkert bad med delikate fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Dusjhjørne med glassdør og dusjsøyle med dyser. Pen innredning med servant. Det er montert ekstra innredning på badet. Vegghengt toalett. Hvitevarer på bad medfølger ikke i handelen.

Stue: Utvidet stue der opprinnelig soverom er inntatt. Herfra er det adkomst ut til vestvendt terrasse og dette er i tillegg et eget privat uteareal/terrasse på overbygget svalgang mot sydøst. Sistnevnte ligger rett ut for spisestuen. Spisestuen har et innfelt og medfølgende vinskap. Det er også innfelt vitrineskap med spot over, samt praktisk skyvedørsgarderobe ifbm. inngangsdør/kjøkken.

I tillegg til dette har sameiets boliger (18 leiligheter) en stor felles takterrasse i 9.etg. Mediesignaler via Altibox/fiber fra Viken.

Både leiligheten, utsikten og beliggenheten bør oppleves - på Union Brygge bor man sentralt med nærhet til det meste av hva Drammen by kan tilby!

Parkering:
Garasjeplass for 1 bil i kjeller følger leiligheten.

Oppvarming:
Varmekabler i badegulv, for øvrig vannbåren gulvvarme.

Beliggenhet:
Svært sentral og unik beliggenhet i gjennomgående og vestvendt leilighet i 8. etg. av hotellet med flott utsikt til elven, begge åssidene i Drammen samt mot Solbergåsen og Eikertraktene - dette gir unike sol - og utsiktsforhold på Union Brygge! Kort gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjonen.

Union Brygge/Grønland er en ny og spennende bydel som tilbyr alt fra kunnskapspark (bibliotek/høyskolesenter), kultursenter (Union Scene), restauranter/kaféer, treningsstudio (Moov), stor matvarebutikk og flott gangbro (Ypsilon) som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen.

Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles tomt.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Regulert til bolig i kombinert formål for området Union Brygge, Grønland av 29/10-02.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring fra 19/2-10.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten: Leilighetens tilstand anses å være god, den har noe mindre bruks-/aldersslitasje. Det er foretatt fuktsøk (med Protimeter Surveymaster, fuktindikator) flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt. Kun fall til sluk i dusjsone og ikke tilfredsstillende fall til sluk på resten av rommet.
Når det gjelder tilstanden forøvrig henvises til takstrapportens beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 78

Bruksareal per etasje: 75

lnngår i p-romsareal: Soverom, spisestue/kjøkken/stue, omkledningsrom/bod, bad og separat wc.

Diverse
Klargjøring for lademulighet i sameiets garasjeanlegg skal finansieres i 2020 og gjøres over 4 kvartaler med ca. kr. 2.000,- per kvartal. Opplegget er allerede installert og dette er gjort for at hver enkelt seksjon skal kunne tilkoble egen ladestasjon til sin garasjeplass om ønskelig(ladestasjonen er ikke inkludert). Betalingen i 2020 er i tillegg til fellesutgiftene og gjelder kun disse 4 kvartalene og endelig sum er ennå ikke definert, så forbehold om endelig sum må tas, men sameiet antar at det beløper seg til rundt 10.000,- kroner pr seksjon. Det avhenger av refusjonen man eventuelt får fra Drammen kommune, og hvor stor den blir.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger og bad.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 909,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 507
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 010 887,-
Sekundær formuesverdikr 3 639 192,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00491

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 14.01.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 08.12.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.12.2019
Energiattest, datert 05.12.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Union
Eiendomsutvikling AS, datert 06.12.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.