Adresse

5. Bera terrasse 12 A
3026 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.150.000

Felleskost: 2.990

Felleskost inkluderer:

bygningsforsikring, kabel-tv grunnpakke fra Get, a-konto gassforbruk til peis (kr 90,-), forretningsførsel, strøm fellesarealer, snøbrøyting og vedlikehold av utearealer.

Omkostninger


Dokumentavgift: 156.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 167.827

Totalpris med omkostninger kr 6.317.827

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Meget attraktiv og solrik toppleilighet på Bera usjenert mot skogen med panoramautsikt over Drammen og mot Eiker bygdene. Meget gode solforhold fra morgen til kveld på en stor og unik terrasse.

Kun ca. 4 km. til Drammen sentrum. Området grenser mot unike Drammensmarka med nærhet til turheis - alpinsenter, lysløyper.

Leiligheten er tiltalende, romslig og med en innholdsrik planløsning over et plan:
Entré, gang, vaskerom m/plassbygget innredning, stort bad, separat wc, 3 soverom, innvendig bod, stor stue og kjøkken.

I tillegg nevnes:
- Utvendig bod tilknyttet terrassen
- Utvendig fellesbod på fellesarealer
- Nyslipte gulv
- Gasspeis
- Garasjeplass, med el. bli-lading

Leiligheten og den unike beliggenheten bør sees!

Areal og byggeår

Primærareal: 122

Bruksrareal: 130

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 29317

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2001

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 909
Seksjonsnr: 48
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten:
Lekker toppleilighet bestående av: Entré, separat toalett, stor stue/spisestue med utgang til terrasse på ca. 40 kvm., romslig kjøkken med spiseplass, separat vaskerom, gang, gjestetoalett, baderom, 3 soverom og bod/teknisk rom.

Boder:
I tillegg til bod i leiligheten er det stor bod på terrassen og fellesbod i forbindelse med fellesarealer.

Terrasse:
Stor og solrik terrasse med utgang fra kjøkken og stue via doble dører. Utgang fra stuen via skyvedør. Det er en praktfull utsikt fra terrassen! Terrassen har overbygget del med skyveglass for skjerming av vind. I tillegg er det et motorisert og fjernstyrt pergolasystem som gir nok en uteplass med fin mulighet for skjerming. Vann- og strømuttak på terrassen.

Standard:
Generelt:
- Toppleilighet beliggende usjenert mot skogkanten
- Stor og fin terrasse med bod
- Solskjerming (2 motoriserte og fjernbetjente markiser og 8 manuelle utvendige persiennner)
- Suveren planløsning
- Profilert listverk
- Sentralstøvsuger
- Balansert ventilasjon
- TV/bredbånd fra GET
- Porttelefon med åpner til hoveddør
- Garasje med opplegg for lading av el. bil
- Lett adkomst til leiligheten
- Ny plassbygget innredning fra 2019 på vaskerom
- Utvidet antall stikk i flere rom samt nye panelovner i stue
- Fin gasspeis

Leiligheten har for øvrig en gjennomgående god standard og har følgende romstandard:

Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning av profilert honningtonet lønn med integrerte hvitevarer hvorav de fleste har fronter i børstet stål. Hvitevarene består av mikroovn, stekeovn, bred induksjonstopp (2019), oppvaskmaskin og kombinert kjøle- og fryseskap. Downlights i tak og fliser over benk. Kjøkkenet har også fin plass til spisebord med direkte adkomst til overbygget og koselig sommerterrasse. Kjøkkenet er delvis åpent mot stuen men, har en vinkel slik at det her er en viss skjerming.

Stue: Stor og åpen stue med delikat tapet på vegg og godt dagslys fra de store vindusflatene. Pene profiler på tak og gulvlister samt på gerikter og rundt gasspeis. Gasspeisen styres via veggbryter og det er downlights over peis. Skyvedør ut til terrassen.

Terrasse: Solrik terrasse på ca. 41 kvm. med sol fra morgen til kveld. Utsikten må oppleves og strekker seg helt fra Austad på Strømsø til Solbergåsen. På strekket får man et flott skue over byen, Eikertraktene, elva og opp mot Knuten i Kongsberg. Motorisert og fjernstyrt pergolasystem og terrassemarkise. Denne leiligheten har også el. uttak, lys og vannuttak på terrassen. Overbygget del over spiseplass er godkjent av både kommunen og av sameiet og danner en fin spiseplass med utvidet sesong - godt skjermet vind og vær.

Entré: Pen entré med gråmalte vegger og skyvedørsgarderobe med speilfronter. Callinganlegg med dørlåsåpner.

3 soverom: Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe med trådkurver. Utvendige persienner på alle vinduer og på skyvedør. Soverom nr. 3 har også skyvedørsgarderobe med trådkurver.

Baderom: Lekkert og romslig bad med bred innredning i hvit høyglans. LED-spotter i 2018. Dusjhjørne og massasjebad til glede for liten og stor. Badet har egen styring med mulighet for ekstra justering av avtrekk på bad. Varmekabler i gulv.

Toalett: Separat toalett med servant og ekstra håndkleskap.

Vaskerom: Separat vaskerom med ny plassbygget innredning fra 2019 med flere skap. Innredningen er velplanlagt med avsatt plass for bøtter, strykebrett, støvsuger og tørkeskap. Rommet har også skyllekum og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Innvendig bod: Bod med medfølgende hyller. Balansert ventilasjonsanlegg særskilt for leiligheten er plassert her. Sentralstøvsuger er også på plass, men har sentralt opplegg, slik at man slipper å oppta plass til dette i leiligheten.

Garasje: Garasje medfølger med lett adkomst fra inngangsparti. Denne leiligheten er også utstyrt med egen privatmåler på separat kurs for lading av el. bil. El. bil lader er montert. Motorisert port med fjernkontroll.

Parkering:
Fast garasjeplass tilhørende seksjonen med enkel adkomst ifm. inngangspartiet. Privatmåler på separat kurs for lading av el. bil i garasjen. Motorisert port med fjernkontroll.

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via varmekabler og panelovner. Gasspeis i stue. Det er ikke ovner i alle soverom.

Beliggenhet:
Tiltalende og godt utstyrt toppleilighet som ligger med meget god intern-beliggenhet i etablert og attraktivt terrassehus på Åssiden/Bera terrasse i Drammen. Leiligheten ligger i enden av blindvei og med skogen som nabo. Meget usjenert toppleilighet uten gjenboere.

Området grenser mot den unike Drammensmarka med turheis, lysløyper og koselige badevann. Her er det ypperlig turterreng og flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.

Det er fra leiligheten og terrassen panoramautsikt over Drammensdalen og oppover Eiker-bygdene og til Knuten. Terrasseleiligheten ligger solrikt til med gode solforhold fra morgen/formiddag og til sent på kveld

Ca. 10 min. kjøring til Drammen sentrum.

Kort gangavstand ned til busstopp.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles tomt for boligsameiet. Tomten er fint anlagt med asfalterte tilkomstveier og noe beplantninger mellom bebyggelsen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan: vedtatt 22.06.2000.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, tegninger samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Eierseksjon: Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra taksten og informasjon om tilstand: Leiligheten er velholdt! Det kommenteres i taksten at det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk på bad eller i vaskerom. Ett sluk på bad er plassert under badekar, dette vanskeliggjør kontroll/rengjøring og er ikke sett. Sluk i dusjhjørne av plast.
TG 2 settes grunnet alder. Kjøkkengulvet er skiftet i 2020 i regi av forsikringsselskap grunnet en pakning som ikke var tett under kjøkkenbenk - dette er nå rettet.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, vaskerom, bad, 3 soverom, WC, stue og kjøkken.

Diverse
Husdyrhold er tillatt under forutsetning av at det ikke medfører sjenanse og ulemper for andre. Nærmere bestemmelser er angitt i trivselsreglement.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget. Tak-pendler/lamper medfølger ikke i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 766
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 216 656,-
Sekundær formuesverdikr 4 379 962,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00476

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må allikevel gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 24.01.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 24.01.2020
Energiattest, datert 07.01.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 07.01.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.