Adresse

Vestsideveien 3 A
3403 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.050.000

Felleskost: 2.255

Felleskost inkluderer:

Vann‐ og avløp, renovasjon, abonnement på Get med grunnpakke for TV- og internett inkludert, strøm fellesarealer, felles bygningsforsikring, deler av utvendig vedlikehold, forretningsførsel, trappevask m.v. Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Omkostninger


Dokumentavgift: 115.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 126.154

Totalpris med omkostninger kr 4.176.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Tiltalende, lys og stor 3-roms leilighet med god planløsning:
Entré, baderom, 2 soverom, kjøkken, innbod og stue. Bod i kjeller.


Attraktivt beliggende i 2. etg. med solrik balkong vendt mot rolige omgivelser og med fin utsikt mot Frogner. Leiligheten er gjennomgående og har delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue. Morgensol på overbygget svalgang.

Leiligheten ligger meget sentralt i hjertet av Lierbyen Sentrum. Her er det enkel adkomst med heis fra bakkeplan og med et godt utvalg av forretninger i umiddelbar nærhet. Herunder kan nevnes bl.a kafé, dagligvare, legesenter, helsesenter, treningssenter, apotek m.m.

Det er fine turmuligheter og Rådhusparken er vis a vis bygget med lekeapparater m.v. God bussforbindelse til Drammen og Asker/Oslo fra Lierbyen bussterminal.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 76

Bruksrareal: 79

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 1780

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1995

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 50
Bruksnr: 131
Seksjonsnr: 6
Kommune: Lier

Innhold
Romslig og sentralt beliggende eierleilighet midt i Lierbyen sentrum med de fleste tilbud i umiddelbar nærhet.

Leiligheten er romslig og har en stor vestvendt terrasse på hele ca. 20 kvm. Planløsningen er også gjennomtenkt og byr på store rom med gode kvaliteter.

Planløsningen er består av:

Romslig gang, stort og delvis åpent kjøkken med spiseplass, romslig stue med utgang til stor terrasse, 2 gode soverom hvorav hoved-soverommet har adkomst til walk-in closet / innebod. Stort flislagt bad med dusjkabinett.

Romslig bod i kjeller.

Noen fasiliteter: Kort gå-avstand til flere butikker, apotek, lege, tannlege, fysioterapeut/ Akupunktør, dyreklinikk, barnehage, skole, bensinstasjon og mye mer. I tillegg er Lierbyen et barnevennlig sted med moderne lekeapparater i rådhusparken som ligger rett utenfor.

Leiligheten byr på en enkel tilværelse med både heis, parkering rett utenfor døren og elektriske døråpnere ved inn og utgang med mye mer.

Standard:
Leiligheten har god standard med lysmalte flater og fremstår som en tiltalende, romslig og praktisk sentrumsbolig som man kan flytte rett inn i.

Romslig gang med garderobenisje og dørcalling. Mattlakkert parkettgulv og lysmalt strie og brystning på vegger.

Kjøkkenet har hvit profilert innredning med fin benkeplate av eik. Fliser over benk. Koselig spiseplass mellom kjøkken og stue. Nyslipt og mattlakkert parkettgulv og lysmalte vegger. Av hvitevarer så medfølger komfyr med keramisk topp, avtrekksvifte og oppvaskmaskin.

Stuen er lys og trivelig, og er enkel å innrede. Fra stuen er det direkte utgang til stor og overbygget terrasse med gode solforhold. Mattlakkert parkettgulv og lysmalte vegger.

Stort flislagt bad med med veggdusj, hvit, pen og bred innredning i høyglans fra Foss montert i 2016 med servant og skuffer. Overskap med overlyst speil og stikk. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv. WC og dusjkabinett fra 2016.

Begge soverommene er av god størrelse og har lysmalte vegger og belegg på gulv. Hovedsoverommet har i tillegg adgang til eget walk-in closet/bod.

Parkering:
Gode parkeringsforhold utenfor inngangspartiet.

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger vestvendt i 2. etg. og med fin og overbygget terrasse på hele 20 kvm, Bygget er veldrevet og er kjent for sitt gode bomiljø.

Lierbyen:
Kort vei til skog og mark samt Lier Bygdetun med fin turvei opp til Tranby. Barnevennlig med lekeplasser samt barnehager, ungdomsskole like i nærheten og barneskole på Hegg som stod ny i 2015. I sentrum finner du butikker og offentlige kontorer.

Bussforbindelse til Drammen og Oslo/Asker med holdeplass langs Ringeriksveien.

Den flotte Liermarka tilbyr fine turmuligheter hele året. Attraktiv tur-/sykkelsti langs den gamle Lierbanen. Fotballbaner i nærområdet. Svømmehall på Nøste/Stoppen, samt St. Hallvardhallen. En av Østlandets beste golfbaner, Holtsmark golfbane, i Sylling.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Flat eiendom opparbeidet med gressplen, prydbusker, asfalterte innganger. Fin opparbeidet eiendom med uteplasser og sittegruppe.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål såfremt det skjer i samråd med gjeldende regler i sameiet.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er regulert for bolig/forretning/kontor.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Utdrag fra takstrapport: TG 2 på vinduer og en del overflater grunnet alder og slitasje. Mindre skjevheter anses som normalt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Diverse
Det er innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og vi har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2015
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets. Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Eiendommen selges for en person som ikke har bebodd boligen og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Boligen er slutt-rengjort og vil ikke bli ytterligere rengjort fra selgers side.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 8 700
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 709 437,-
Sekundær formuesverdikr 2 553 971,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00466

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må allikevel gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 28.11.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 13.11.2019
Energiattest, datert 12.11.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Lier Regnskapskontor AS, datert 12.11.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Tidligere årsregnskap og budsjett
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.