Adresse

Ekornveien 1
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.190.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 158.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 174.427

Totalpris med omkostninger kr 6.364.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger usjenert til på en stor tomt på 1397 kvm trukket langt ut fra åsen med gode sol- og utsiktsforhold. Rett bak finner vi også Stoppenkollen og marka.

Området er svært attraktivt for barnefamilier med Høvik skole og stort idrettstilbud som gode trekkplaster. Her er skoleveien enkel ned til både barne-, ungdoms- og videregående skole.

Boligen har en sjarmerende stil med stor terrasse vendt mot fjordutsikten. Det er både åpen peis og moderne vedovn i hhv. stue og spisestue. Soverommene er godt adskilt fra hverandre og det er også et stort vaskerom.

God parkering i gårdsplass samt for 4 biler under tak. 1,5 garasje + 2 plasser i carport. El-bil lader!

Utsikten fra boligen mot fjorden og oppover Lierdalen er helt spesiell.

Vi ønsker velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 147

Bruksrareal: 147

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 1397

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1960

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 34
Bruksnr: 38
Kommune: Lier

Innhold
Eneboligen har en spennende planløsning over halvplan og er en godt fungerende familiebolig. Særskilt peker hovedetasjen seg ut med sitt åpne kjøkken, store spisestue med vedovn og videre inn til den åpne stuen som har store vinduer rettet mot utsikten og terrassen. Terrassen er også noe for seg selv og ble ny i 2016. Den ytre stuen har god takhøyde og en fin åpen peis som midtpunkt.

En halv etasje opp har vi gang, flislagt bad og stort soverom.

Nedre del: Entré med fliser på gulv med varmekabler, panel på vegger og skyvedørsgarderobe. Fra entréen er det også adkomst til separat toalett, samt et privat beliggende soverom. en halv trapp ned finner vi trappegang med skyvedørsgarderobe, kjellerstue og stort vaskerom.

Ute: Halvannen-garasje med stor carport for 2 biler foran. Det er en bod i enden av den ene garasjen. Hundehus er også på plass.

Standard:
Boligen er generelt godt vedlikeholdt og av senere oppgraderinger og vedlikehold nevnes nytt taktekke, takrenner og nedløp av lakkert stål i 2014 samt ny terrasse i 2016 - arbeidet ble utført av Ahead Entreprenør AS. Flere gulv er også slipt og oljet i 2019. Det er også montert fiberoptikk for høykvalitets mediesignaler.

Rom-standarden beskrives slik:

Nedre del:
Entré med fliser på gulv med varmekabler, panel på vegger og skyvedørsgarderobe. Spotter i tak. Fra entréen er det også adkomst til separat toalett med WC og servant, og spotter i tak.

Privat beliggende soverom med tregulv og malt strie på vegg.
En halv trapp ned finner vi trappegang med skyvedørsgarderobe, kjellerstue/innredet rom og stort vaskerom, alle disse rommene har fliser på gulv med varmekabler og malt strie på vegger. Vaskerommet har også skyllekum og dusjkabinett.

Øvre del:
Her er kjøkken og 2 stuer laget i åpen løsning. Rommene henvender seg flott mot utsikten som fra kjøkkenet går i retning Lierdalen og fra stuene går mot fjorden. Kjøkkenet har en profilert innredning med kjøkkenhalvøy og pen avtrekksvifte. Det er stekeovn plassert i praktisk høyde, platetopp, grill og frityr samt gassbluss. Oppvaskmaskin og praktisk kjølehjørne er også på plass. Kjøkkenet har en hyggelig stil og det er i likhet med spisestuen spotter i tak, beiset tregulv og veggpanel. Spisestuen kan huse store lag og det er her et stort vindu ut til utsikten og en hyggelig og moderne peisovn midt i rommet.

Peisstuen har også panel på vegger og beiset tregulv. Stuen har god takhøyde. Her er det en hyggelig peis kledd med teglstein og store vinduer rettet mot den flotte utsikten. Fra stuen er det doble dører ut til stor terrasse med rekkverk av glass.

Terrassen er stor, har pent rekkverk i glass og bør oppleves. Ettersom eiendommen ligger så fint til på en pynt, så nyter man en særdeles god utsynsvinkel.

Praktisk utebod finnes også i tilknytning til terrassen.

En halv trapp opp fra spisestuen finner vi en trappegang med spotter i tak og garderobeskap.

Pent flislagt bad med vegghengt toalett, innredning med servant, dusjhjørne med fast bunn, varmekabler i gulv og hyggelig vindu rettet innover Lierdalen.

Stort soverom med skyvedørsgarderobe, malt strie på vegger og tregulv. Fra dette soverommet er det også en herlig fjordutsikt!

Parkering:
1,5 garasje beliggende under terrasse samt 2 carporter i forkant av garasjeportene. El-bil lader!

Oppvarming:
Elektriske varmekabler og panelovner, åpen peis og lukket moderne vedovn.

Beliggenhet:
Flott beliggenhet i et attraktivt og etablert område på Vestre Nøste rett opp for Stoppen - i blindvei på den etablerte delen av Stoppenkollen. Boligen ligger på en attraktiv, usjenert tomt med nydelig utsikt over fjorden og Lierdalen - utsikten bør oppleves!

Hyggelig veletablert villaområde i meget barnevennlige og landlige omgivelser i en rolig blindvei uten gjennomgangstrafikk. Eiendommen har begrenset innsyn til solrike uteplasser. Nærhet til marka med topp turterreng og løyper inn mot populære Bragernesåsen.

Gangavstand til flotte Høvik skole med barne - ungdomsskole samt videregående på St. Halvard. Det meste av fritidsaktiviteter er samlet på Stoppen med stort idrettsanlegg for fotball, sandvolleyball bane, moderne idrettshall og svømmehall - alt dette med full oversikt fra boligen.

Kun ca. 20 min kjøring til Asker og ca. 5 min kjøring til Drammen med alle fasiliteter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen, hekker, gruset gårdsplass, jernbanesviler ifm. oppkjørsel. Det er parkering under tak i forkant av de 2 garasjene. Både i carportene foran garasjene og i takoverbygg på terrassen er det spotter. Det er også pen utebelysning på støttemur.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Ligger i boligbebyggelse – nåværende i kommuneplanen. Rundt hele feltet hasselbakken er det kommet reguleringsplaner i senere tid. Se vedlagte kartutsnitt.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for dobbelgarasje i 19689 og for bolig i 1961. Boligen er senere tilbygget i 1990 med garasje, utebod og terrasse iht. Lier kommune.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten over eiendommen: Tilstanden anses som normalt god, men det må påregnes noe kostnader til oppgradering og vedlikehold. Dette anses som normalt på eldre boliger. Nytt taktekke, takrenner og nedløp av lakkert stål i 2014 samt ny terrasse i 2016 - arbeidet ble utført av Ahead Entreprenør AS. Boligen er bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø, energiøkonomisering etc. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen har derfor nådd sin levetid. Dette gjelder f.eks. drenering, vinduer og røropplegg.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje: U. etg.: Trapperom, vaskerom/teknisk rom og soverom. 1. etg.: Entré med trapp, soverom og WC. 2. etg.: Kjøkken/spisestue og stue. 3. etg.: Bad, trapperom og soverom.

lnngår i p-romsareal: U. etg.: Trapperom, vaskerom/teknisk rom og soverom. 1. etg.: Entré med trapp, soverom og WC. 2. etg.: Kjøkken/spisestue og stue. 3. etg.: Bad, trapperom og soverom.

Diverse
Det er innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget er ikke kontrollert de siste 12 år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vi har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Iflg. selger ble det skiftet tak i 2014 og det ble da anlagt stige i tråd med påbud/krav fra feiervesenet.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 953,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 28 550
Forbruk av andre varmekilder kr 2 500,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 090 837,-
Sekundær formuesverdikr 3 927 013,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00454

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 04.11.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 06.11.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 29.10.2019
Energiattest, datert 03.11.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.