Adresse

Øvre Storgate 1 B
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.190.000

Felleskost: 2.457

Felleskost inkluderer:

Forretningsførsel, strøm i fellesarealer, kommunale avgifter, renovasjon, vedlikeholdskostnader, renhold, bygningsforskring, m.m

Omkostninger


Dokumentavgift: 77.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-


Sum øvrige omkostninger kr 78.877

Totalpris med omkostninger kr 3.268.877

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 92

Bruksrareal: 92

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 593

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1867

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1088
Seksjonsnr: 10
Kommune: Drammen

Innhold
Entre/gang, romslig bad/WC, stue med åpen løsning mot kjøkkenet, kontor og 2 soverom hvorav det ene med praktisk garderobe/omkledningsavdeling.
Bod i kjeller.

Standard:
Gulv: Keramiske fliser på baderom, forøvrig malte gulvbord og laminat.

Vegger: Keramiske fliser på baderom, forøvrig malte plater, malt strie og pusset mur.

Kjøkken: Hvit og stilren innredning med integrert komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Lekker avtrekksvifte i rustfritt stål utførelse med kullfilter. Laminat benkeplate. Kjøl/frys. Avsatt plass til stort kjøleskap.

Bad/WC: Fliser på gulv og vegger, varmekabler i gulvet, opplegg til vaskemaskin, servant i moderne innredning og dusjkabinett.

Generelt kan nevnes:
- Særpreget og unik leilighet med 2 soverom og kontor
- Eget omklednings/garderoberom
- Synlige bjelker i himlinger
- Utstrakt bruk av Innfelte spotter og downlights
- Romslig balkong
- Sovehems over deler av entre/gang
- Skap og garderobeløsninger i soverom
- Dørtelefon med automatisk åpner

Parkering:
Det følger ikke med parkeringsplass til leiligheten. Parkering i gater eller i parkeringshus

Oppvarming:
Varmekabler på baderomsgulv, panelovner i stue og soverom. Luft til luft varmepumpe i stuen.

Beliggenhet:
Dette er en tiltalende og unik selveierleilighet med god beliggenhet rett ved Bragernes torg. Leiligheten ligger skjermet fra trafikkerte hovedgater i eldre sjarmerende bygård. Her finner man næringslokaler i 1 etasje og forøvrig selveierleiligheter. Leiligheten har egen balkong som vender mot atriet.

Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes og her finnes noe for enhver smak.

Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes. Ideell beliggenhet for de som foretrekker kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud og offentlig kommunikasjon.

Over elven finner vi Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er bebygget. Det er anlagt et skjermet atrium mellom bebyggelsen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til sentrumsformål.

Gjeldende regulering: Området er ikke regulert.

Bebyggelsen/eiendommen er registrert som kulturminne i SEFRAK-registeret. Lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune og registrert som middels bevaringsverdig. Se vedlagte kulturminnerapporter.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra 2007

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Sentral eldre bygård som ble endel renovert i ca 1990 Takstmannen skriver bl.a:
Leiligheten har en jevn over bra standard, men på grunn av alder må det påregnes noe oppgraderinger. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt. Taktekker, renner og beslag har behov for oppgraderinger/utbedringer. Mangelfull tilluft på bad. Noe retningsavvik i gulver.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Iht godkjente tegninger er leilighetens kontorrom gitt betegnelsen bod.
Bod­area­le er nor­malt ikke in­klu­dert i ei­en­dom­mens p-rom. Da rom­met er overflatebehandlet og har vært benyttet som kontor/arbeidsrom er det her inkludert i p-rom.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entre/gang, bad/WC, stue med åpen løsning mot kjøkkenet, kontor og 2 soverom hvorav det ene med garderobe/omkledningsavdeling.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2011
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.


Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommens selger er et firma. De har derfor ikke bebodd boligen og har ikke primærkjennskap til denne Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarene som er i leiligheten medfølger "as is". Leiligheten har vært utleid og
hvitevarer er ikke funksjonstestet i forbindelse med salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Kommentar komm.avgifter: Det er​ ikke installert egen vannmåler i leiligheten.
Kommentar: Offentlig tilknyttet
Strømforbruk:

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 810 214,-
Sekundær formuesverdikr 2 916 770,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00470

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger er profesjonell og har derfor ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 29.11.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 27.11.2019
Energiattest, datert 08.11.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører USBL, datert 19.05.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler
E-post fra formannen i boligsameiet datert 16.02.2020

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.