Adresse

6. Bera terrasse 4 D
3026 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.000.000

Felleskost: 2.780

Felleskost inkluderer:

Bygningsforsikring, kabel-tv og internett i grunnpakke fra Get, forretningsførsel, strøm og vann til fellesarealer, snøbrøyting og det meste av vedlikehold av utearealer.

Omkostninger


Dokumentavgift: 145.625 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 156.902

Totalpris med omkostninger kr 6.156.902

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 126

Bruksrareal: 130

Antall soverom: 3

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 29317

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2003

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Ingen gjenboere
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 909
Seksjonsnr: 81
Kommune: Drammen

Innhold
Entré og gang, separat vaskerom, romslig bad/WC, separat wc, 3 soverom, tilknyttet hovedsoverom, stor stue og delvis åpent kjøkken. Bod i leiligheten og stor bod rett ved leilighetens inngangsparti.

I tillegg nevnes:
- Utvendig bod på ca 5 kvm tilknyttet terrassen
- Felles bod i kjeller
- Kjøkkeninnredning fra Huseby
- Gasspeis
- Garasjeplass, m/motorisert åpner og forsterket nylig anlagt infrastruktur for el-bil ladestasjon

Standard:
Leiligheten er pen og velholdt og det er en god kontakt ut mot den store og flotte terrassen utenfor.

Rom-standarden forøvrig beskrives slik:

Entré: Malte vegger og parkett på gulv. Dørcalling og praktisk skyvedørsgarderobe.

Vaskerom: Adkomst fra entré. Her er det opplegg/plass for både vaskemaskin og tørketrommel.
I tillegg er det utstyrt med skyllekum. Fliser på gulv med sluk.

Stue: Stor og luftig stue med store vindusflater og lysmalte vegger. Parkett på gulv. I stuen har man også en pen og effektiv gasspeis som er fjernbetjent. Fra stuen er det en nydelig utsikt som man også nyter både fra kjøkkenet og terrassen. Utgang til terrassen via heve/skyvedør.

Terrasse: Denne er stor og på ca 40 kvm. Her er det utgang fra kjøkken og stue. Det er tilnærmet ikke innsyn/gjenboere til terrassen som også ligger vestvendt. Det er montert kran til utevann og store markiser. Terrassen er solrik og med sen kveldssol. Bod på terrassen,

Kjøkken: Kvalitetsinnredning fra Huseby Her er det plass til et godt spisemøblement. Parkett på gulv. Innredningen går til tak og kjøkkenet er ellers praktisk med gode arbeidsflater og benkeplass. .Hvitevarer på kjøkken er integrerte og medfølger. Disse består av komfyr med koketopp, oppvaskmaskin kjøleskap. Utgang til terrassen via tofløyet dør.

Separat toalett med servant og WC.

Baderom: Badet er flislagt og er utstyrt med badekar med dusj, servant i innredning og toalett.

Hovedsoverom: Romslig og med skyvedørsgarderobe. Parkett på gulv.

Soverom nr. 2: Soverom nr. 2 har også skyvedørsgarderobe. Parkett på gulv.

Soverom nr. 3: Soverom nr. 3 har også skyvedørsgarderobe. Parkett på gulv.

Leiligheten har pent profilert listverk i alle rom, eget anlegg for balansert ventilasjon, sentralstøvsuger og det er også utvendige persienner på både stue- og kjøkkenvinduer.

En stor og flott terrasseleilighet med unik beliggenhet,

Parkering:
Parkering på felles gårdsplass og i egen garasje i rekke

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler på badet. Gasspeis som får gass via sameiets fellestank.

Beliggenhet:
Dette er en stor og innholdsrik terrasseleilighet med god planløsning beliggende på toppen av Bera Terrasse på Åssiden i Drammen. Her er det direkte og trappefri adkomst! Leiligheten har blant områdets beste beliggenheter. Den ligger vestvendt med sol fra morgen til sent kveld.

Leiligheten har panoramautsikt over Drammen og mot Eiker bygdene, og har meget god solforhold fra morgen til kveld. Terrassen er stor og usjenert.

Området grenser mot den unike Drammensmarka med turheis - alpintsenter, lysløyper og koselige badevann. Her er det ypperlig turterreng og flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.

Sentral beliggenhet med ca. 10 min. kjøring til Drammen sentrum. Det er kort gangavstand ned til busstopp med hyppige avganger.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles tomt for boligsameiet. Tomten er fint anlagt med asfalterte tilkomst-veier og noe beplantninger mellom bebyggelsen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering:
Regulering av området til primært boligformål m.m.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Boligen har gjennomgående normal/god standard, den er bra vedlikeholdt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, gang, stue, kjøkken, vaskerom, 3 soverom, bad/WC og separat wc.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2010.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.


Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 175 653,-
Sekundær formuesverdikr 4 232 351,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00447

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 05.11.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 01.11.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 01.11.2019
Energiattest, datert 01.11.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Navn, datert NBBL datert 28.10.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.