Adresse

Risengbakken 10
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 10.800.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 270.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 285.677

Totalpris med omkostninger kr 11.085.677

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning
Kontakt megler
Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Arkitekttegnet, innholdsrik og lekker enebolig med garasje for 2 biler - romslig og god planløsning - 4 store soverom og mulighet for flere - vedlikeholdsfri Kebony ytterkledning - utsikt og beste interne solforhold i nærområdet - Nedre Stoppenkollen/Nøste

Beliggende skjermet i blindvei på nedre del av Stoppenkollen/Nøste i Lier med utsikt og gode solforhold. Fine turmuligheter sommer som vinter i nærområdet - skiløyper i umiddelbar nærhet. Videre er idrettsanlegg (Reistad Arena og Lier stadion), svømmehall, skoler (barne-, ungdoms- og videregående skole) og barnehager i få minutters gangavstand. Kort kjøretur/sykkeltur til Drammen sentrum og jernbanestasjonen på Brakerøya eller Drammen.

Areal og byggeår

Primærareal: 258

Bruksrareal: 274

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1000

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2012

Energimerking: B Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 31
Bruksnr: 67
Kommune: Lier

Innhold
Boligen innehar 3 plan samt garasje for 2 biler og inneholder:

1.etg: Entre/hall, sep. wc, garderobe, vaskerom, trapperom, stue/spisestue med gasspeis, kjøkken med spiseplass og utg. stor overbygget terrasse,

2.etg.: Trapperom, bod, gang med utgang terrasse og jacuzzi, bad m/dusjnisje, servanter og wc, stort soverom/loftsstue, hovedsoverom med tilliggende omkledningsrom og utgang stor terrasse,

U.etg: Trappegang, gang, stue/aktivitetsrom, 2 store soverom hvorav ett med garderobe, bad med badstue, dusjhjørne, servant og wc, 2 boder, teknisk rom.

Garasje for 2 biler samt utvendig sportsbod på 12 kvm.

Standard:
Arkitekttegnet, innholdsrik og lekker enebolig med garasje for 2 biler - romslig og god planløsning - 4 store soverom og mulighet for flere - vedlikeholdsfri Kebony ytterkledning - utsikt og beste interne solforhold i nærområdet - Nedre Stoppenkollen/Nøste

Vinduer: 2- lags energiglass
Gulv: 1-stav parkett, fliser og teppe
Vegger: Malte flater, fliser på bad

Altibox fiber. Ringeklokke m/dørtelefon. Innbrudds- og brannalarm. Det medfølger integrerte hvitevarer fra Miele som dampovn, komfyr m/induksjon (bred), varmeskuff, micro, kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og kaffemaskin. Noen høydepunkter som beskriver eiendommen:

- Vedlikeholdsfri Kebony ytterkledning
- Skifer tak
- Garasje for 2 biler
- Stor, separat sportsbod på 12 kvm
- Meget god planløsning
- Romslige romløsninger
- 4 store soverom, mulighet for flere
- Mulig med tilrettelegging for utleie
- 1- stav Boen parkett
- Kvalitets innredninger på kjøkken/bad fra Sigdal
- Miele hvitevarer
- Jacuzzi medfølger på terrasse i 2.etg.
- Klargjort for sentralstøvsuger
- Kvalitetsgulv/fliser
- Alle wc i kvalitet fra Villeroy & Boch
- Selvrensende vinduer
- Lekker gasspeis
- balansert ventilasjon med varmegjenvinner
- Varmekabler i alle rom unntatt soverom i 2.etg.
- Design trapp
- Utstrakt bruk av downlights
- 2 store terrasser på 28 kvm, en er overbygget. 1 terrasse/balkong
- Belegningsstein, granittmur m.m.

Parkering:
I garasje for 2 biler samt på gårdsplass.

Oppvarming:
Gasspeis i stue og luft/luft varmepumpe. El. gulvvarme i u.etg. og 1.etg. samt gang og bad i 2.etg. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Forøvrig elektrisk.

Beliggenhet:
Beliggende skjermet i blindvei på nedre del av Stoppenkollen/Nøste i Lier med utsikt og gode solforhold. Fine turmuligheter sommer som vinter i nærområdet - skiløyper i umiddelbar nærhet. Videre er idrettsanlegg (Reistad Arena og Lier stadion), svømmehall, skoler (barne-, ungdoms- og videregående skole) og barnehager i få minutters gangavstand. Kort kjøretur/sykkeltur til Drammen sentrum og jernbanestasjonen på Brakerøya eller Drammen.

Eiendommen har en gunstig beliggenhet i forhold til byutviklingen for Drammen - og Lier med mulig fremtidig fjordby samt nytt sykehus.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet og beplantet med plen og beplantning, stenlagt innkjørsel og gårdsplass samt forstøtningsmurer. Det er 2 romslige terrasser hvor en er overbygget , forøvrig en terrasse/balkong i 2. etg.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Boligen er innrettet slik at utleie kan være mulig med visse grep.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig innenfor reguleringsplan for Hasselbakken - Flåtan Felt B1a, B1b og B1c fra 28/4 -09.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig med garasje for 2 biler

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg: 110 kvm 2.etg: 67 kvm U.etg: 97 kvm

Bruksareal per etasje: 1. etg: 110 kvm 2.etg: 67 kvm U.etg: 81 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder/teknisk og garderobe.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kontroll. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Ingen tilsyn - kun gassfyrt ovn/peis. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Tinglyst erklæring for kommunen vedrørende vedlikehold av vann/avløpsledninger m.m. Det går ledning under mindre deler av garasjen.

Det opplyses at steamerfunksjon på kaffemaskin ikke virker.

Medfølger ikke i handelen: Hvitt brannslukningsapparat, alle muuto dots. Dekorhylle, sort dekor skap og rund speile på wc. 2 sorte knagger og sort hylle på blått soverom i u.etg. 2 eik-fargede hyller i stue.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 17 500,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 40 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 2 427 194,-
Sekundær formuesverdikr 8 737 898,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00025

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 11/2-20
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 11/2-20
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 20.04.2010
Avtale om rettigheter og forpliktelser på fellesområde GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 30.09.2010
Bestemmelse om vann og kloakkledning Med flere bestemmelser Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 30.09.2010
Bestemmelse om vann og kloakkledning Med flere bestemmelser Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 04.10.2010
Va-plan haslebakken - Flåtan Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.