Adresse

Christen Smiths gate 12 B
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.890.000

Andel fellesgjeld: 4.000

Totalpris: 3.894.000 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.901

Felleskost inkluderer:

renovasjon, kabel-TV/Fiber, oppvarming/fjernvarme, á konto gass, varmt vann, utvendig vedlikehold, drift av heis, nedbetaling av andel av fellesgjeld, belysning i fellesganger, bygningsforsikring, forretningsførsel, m.m. Felleskostnadene er fordelt på: Grunnkostnader kr 2.281,- A-konto gass kr 59,- Fjernvarme kr 507,- Felleskostnader kr 230,- Vedlikeholdsfond kr 567,- Internett kr 357,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 92.600 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 109.504

Totalpris med omkostninger kr 3.999.504

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktivt og meget sentralt beliggende på Strømsø med kort gangavstand til alt av butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, Akropolis treningssenter, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med Moov treningssenter, butikker og serveringssteder samt Papirbredden. Nye Strømsø Torg samt Bragernes Torg. I umiddelbar nærhet er Drammensbadet, idrettspark med kunstis samt et aktivt håndball og fotball miljø på Marienlyst. Kort vei til markaområder og alpinbakke.

Få minutter gange til jernbane-stasjonen med svært gode forbindelser mot Oslo-området samt Kongsberg. Ca. 35 minutter med tog til Oslo samt flytoget til Gardermoen.

Nyere, pen 3- roms eierleilighet med eget inngangsparti, 2 terrasser, eget vaskerom og skjermet beliggenhet i Marienlyst Park!

Areal og byggeår

Primærareal: 85

Bruksrareal: 88

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 5365

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2009

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 959
Seksjonsnr: 7
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er beliggende i 1. etasje med separat inngangsparti og inneholder:

Entre, gang, vaskerom, 2 soverom, flislagt bad, bod, kjøkken med delvis åpen løsning til stor stue og spisestue med gasspeis samt med utgang til stor terrasse.

Egen bod i kjeller.

Standard:
Nyere, pen 3- roms eierleilighet med eget inngangsparti, 2 terrasser, eget vaskerom og skjermet beliggenhet i Marienlyst Park - kort vei til togstasjon og alle servicetilbud i sentrum! Garasje kan leies for kr. 1400,- pr. mnd. eller kjøp kr. 250.000,-.

Separat inngangsparti med terrasse.
Entre: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe.
Vaskerom/bod: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Hyller. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bad: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Dusjhjørne. Sigdal hvit innredning med speil og skapplass. Vegghengt wc. Varmekabler i gulv.
Soverom1: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skapplass.
Soverom2: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skapplass.
Stue: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Gasspeis. Utgang til terrasse.
Kjøkken: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Spotlight. Grepa integrert stekeovn og komfyr med induksjonstopp. Asko oppvaskmaskin. Fliser over benk. Elektrisk avtrekksvifte.

En gjennomført og pen leilighet med god planløsning, stor stue og gasspeis. Separat vaskerom. Delvis åpen løsning fra kjøkken til stue. 2 terrasser, både ved inngangspartiet og fra stuen.

Parkering:
Det er boligsoneparkering i dette nærområdet. Boligsoneparkering vil medføre at parkeringskapasiteten i større grad forbeholdes beboerne i området, mot en månedlig avgift.
Garasje kan leies for kr. 1400,- pr. mnd. eller kjøp kr. 250.000,-.

Oppvarming:
Gasspeis i stue, varmekabler på bad. Fjernvarme via radiatorer.

Beliggenhet:
Attraktivt og meget sentralt beliggende på Strømsø med kort gangavstand til alt av butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, Akropolis treningssenter, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med Moov treningssenter, butikker og serveringssteder, Papirbredden. Nye Strømsø Torg og Bragernes Torg. I umiddelbar nærhet er Drammensbadet, idrettspark med kunstis samt et aktivt håndball og fotball miljø på Marienlyst. Kort vei til markaområder og alpinbakke.

5 minutters gange til jernbane-stasjonen med svært gode forbindelser mot Oslo-området samt Kongsberg. Ca. 35 minutter med tog til Oslo samt flytoget til Gardermoen.

God bussforbindelse i Konnerudgata og bussknutepunkt innen få minutters gange. Enkel adkomst til E-18. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.bk.no, www.timekspressen.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles eiet tomt som tilhører sameiet. Fellesarealer er pent opparbeidet med plen, hekker og annen beplantning. Det er stenlagte uteområder og adkomstveier.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, jfr. reguleringsplan for Marienlyst Park vedtatt 29.10.2002 og forøvrig er kommuneplanens arealdel gjeldende.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring, 0812-09.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Ingen kontroller eller tilsynsrapporter foreligger.

Styret er gitt fullmakt til å utbedre kjente vannskader på terrasser og fasader med midler tilkjent fra entreprenørselskap med ramme på kr. 3250.000,-. Det er observert ytterligere vannskader i året som er gått og sameiet har inngått en avtale med Takstkjeden Drammen AS for å kartlegge omfang, utarbeidelse av prioritetsplan som inkluderer terrasser med manglende membran.

Sameiet består av 111 leiligheter fordelt på 3 bygninger. Årlig dugnad må påregnes. Dyrehold er tillatt.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 967,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 200
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 4 000,- pr. 01.10.2019

Andel formue
kr 21 946,- pr. 18.10.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 859 611,-
Sekundær formuesverdikr 3 094 600,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00436

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 041119
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 181019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 211019
Energiattest
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører OBOS, datert 181019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.