Adresse

Doktor Hansteins gate 18
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 8.500.000

Felleskost: 3.303

Felleskost inkluderer:

felles strøm og forsikring, tilsyn heis, drift og vedlikehold av fellesareal, TV, alarm.

Omkostninger


Dokumentavgift: 200.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 216.804

Totalpris med omkostninger kr 8.716.804

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Den unike toppleiligheten med heis direkte til leiligheten har en sentral beliggenhet i et område under sterk utvikling på Strømsø. Med sol fra morgen til kveld og med gode utsiktsforhold over det meste av byen og åsene rundt Drammen. Her har man elven med et maritimt nærmiljø med brygge og Elvepromenaden rett utenfor døren.

Det er umiddelbar nærhet til bykjernen og togstasjonen. Strømsø Torg fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder.

Unik toppleilighet med garasje for 2 biler i lukket garasjeanlegg - direkte heisadkomst til leiligheten - 3 soverom - 2 bad - 2 terrasser fra hovedplan samt takterrasse på ca 100 kvm nær elveparken - Strømsø sentrum. Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 166

Bruksrareal: 170

Antall soverom: 3

Etasje: 5

Tomtestørrelse: 433

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1956

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Utsikt
 • Alarm
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 927
Seksjonsnr: 7
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er beliggende i toppetasjen med direkte heisadkomst til leiligheten og inneholder:

Egen inngang i 4.etasje med vindfang/gang og trapperom.

Direkte adkomst til hovedplan via heis direkte til entre/gang med garderobe, hall, trappegang, gjennomgående stue/spisestue m/utg. terrasser på begge sider av stuen, 3 soverom, bad m/dusj, servant og wc, åpen kjøkkenløsning med spiseplass, bad nr. 2 med boblekar, dusj, servant og wc samt vaskemuligheter, omkledningsrom/teknisk rom.

Trapperom til takterrasse på ca 100 kvm samt vinterhage med skyvedører for åpning mot terrasse.

Lukket garasje for 2 biler med adkomst via heis.

Standard:
Unik toppleilighet med garasje for 2 biler i lukket garasjeanlegg - direkte heisadkomst til leiligheten - 3 soverom - 2 bad - 2 terrasser fra hovedplan samt takterrasse på ca 100 kvm nær elveparken - Strømsø sentrum

Vinduer: 2-lags isolerglass/alu. foldedører
Gulv: Parkett, 1- stav parkett,, fliser
Vegger: Malte flater, fliser på bad

Dørcalling. Get tv/nett. Profilert kjøkken med integrerte hvitevarer. 2 terrasser på hhv 13 og 14 kvm med utgang fra stue. Takterrasse på ca 100 kvm med adkomst via vinterhage med foldedører i glass. Forøvrig rekkverk i glass/stål. Utedusj og jacuzzi på takterrasse.

Parkering:
I eget garasjeanlegg for 2 biler.

Oppvarming:
Luft/luft varmepumpe samt elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Den unike toppleiligheten med heis direkte til leiligheten har en sentral beliggenhet i et område under sterk utvikling på Strømsø. Med sol fra morgen til kveld og med gode utsiktsforhold over det meste av byen og åsene rundt Drammen. Her har man elven med et maritimt nærmiljø med brygge og Elvepromenaden rett utenfor døren.

Det er umiddelbar nærhet til bykjernen og togstasjonen. Strømsø Torg fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder. Union Brygge innehar et urbant mangfold med leiligheter, kontorvirksomhet, butikker, serveringssteder, torg, kunnskapsparken og båthavn. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.

Området rundt elva byr på flotte turmuligheter med sykkel- og gangsti. Kort vei til tursti opp mot Spiralen og innover i Drammensmarka. Det er også kort vei til ski- og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper, og Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.

Gangavstand til en rekke organiserte fritidsaktiviteter. Strømsgodset idrettsforening har tilbud til barn i alle aldre og er etablert på Gulskogen. Attic Dansestudio ligger på Sundland. Ski- og ballklubben Skiold som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Kunstisbane på vinterstid. Helårs badeanlegg på Marienlyst. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Busstasjonen ligger i kort gangavstand og er bussknutepunkt for hele regionen. Det er kun få minutters gange til jernbanestasjonen med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg. 32 minutter med tog til Oslo. Flytoget har sin endestasjon i Drammen.

Barnehager og skoler
Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Flere barnehager innenfor praktisk avstand. For komplett oversikt se internett, www.drammen.kommune.no.

Gulskogen barne- og ungdomsskole på Gulskogen. Flere videregående skoler i Drammen sentrum.

På Papirbredden finner man Høyskolesenteret med bla. Universitet i SørøstNorge.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidede fellesarealer og uteområder, asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Leiligheten disponerer eget lukket garasjeanlegg for 2 biler.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til bolig i Sentrumsplanen som angir kombinert bebyggelse og anleggsformål, nåværende. Sentrumsplanen er vedtatt 3005-06. Forøvrig gjelder kommuneplanens arealdel, vedtatt 0510-15. Det bebygges pt. på naboområde med leiligheter, kontorbygg og hotell.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra renovering/ombygging/påbygging fra 3010-09.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 4.etg: 2 kvm 5.etg: 153 kvm 6.etg: 15 kvm

Bruksareal per etasje: 4.etg: 2 kvm 5.etg: 149 kvm 6.etg: 15 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt omkledningsrom/teknisk rom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Det er ingen pipe tilgjengelig.

Styret opplyser at det er kommet mindre skade på heissjakt ifb med bygging av hotellet, skade er meldt forsikringsselskapet til sameiet. Det er forøvrig meldt om lekkasje fra balkong på denne leiligheten til nabo under, det undersøkes om sameiets forsikring dekker dette.

Dyrehold er tillatt men krever styregodkjenning. Vask av fellesareal på rundgang etter liste.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 145,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 42 900
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 452 258,-
Sekundær formuesverdikr 5 228 129,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00424

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 241019
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 091019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 131019
Energiattest,
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører Deloitte, datert 231019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 14.05.2002
SNR: 7 Formål: Bolig Sameiebrøk: 64 / 578

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 14.05.2002
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.