Adresse

Hauanveien 30
3031 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.690.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 192.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 207.404

Totalpris med omkostninger kr 7.897.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Høyt og fritt beliggende med solrik terrasse og flott utsikt ligger denne store og eksklusive eneboligen i attraktivt og barnevennlig strøkboligstrøk. Her er det kort gange til skole og marka. God nærhet til alt hva Konnerud har å by på av fasiliteter.

Boligen har en meget god planløsning og det er høy kvalitet i de fleste ledd i denne boligen. Det er svært mye plassbygget innredning og behagelig vannbåren varme i flere rom. Boligen har flere store stuer, 2 lekre bad fra 2010, 3 svært romslige soverom(med mulighet for flere, slik opprinnelig løsning hadde), Kjøkkenet er svært tiltalende og har omfattende innredning med integrerte hvitevarer og praktisk grovkjøkken med videre adkomst til terrasser og steinsatt uteplass.

Hyggelig sommerstue med adkomst til badebasseng via stor terrasse. Barnevennlig hage med pent opparbeide ute-arealer både med gressplen, steinsatte uteplasser og lettstelt gårdsplass.

2 carporter og 4 boder.

En ypperlig familiebolig med spennende planløsning!

Areal og byggeår

Primærareal: 261

Bruksrareal: 274

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1512

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1970

Energimerking: G Grønn

Fasiliteter
  • Peis/Ildsted
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 81
Bruksnr: 134
Kommune: Drammen

Innhold
Eneboligen er innholdsrik og har en meget god planløsning som også egner seg godt om man har voksne barn/ungdom i hus, så vel som småbarn.

Planløsningen er fordelt på følgende vis:
1. etg.: Romslig hall, garderoberom, bod, soverom, kjellerstue, peis-stue og fyrrom.

2. etg.: Romslig stue, kjøkken med hyggelig spisestue og utgang til hage, grovkjøkken med utgang til terrasse, 2 gode soverom,

2 carporter, 4 uteboder, hyggelig utestue med benker beliggende ved bassenget på terrassen.

Standard:
Eneboligen har høy standard med gode materialkvaliteter og ikke minst løsninger.

Romstandard på fokusrom følger her:

Hovedetasje:
Kjøkken: Kjøkkenet er i klassisk og tiltalende stil og er fra . Pen innredning med integrerte hvitevarer fra kvalitetsmerket Miele bestående av 2 oppvaskmaskiner, bred induksjonstopp, bred stekeovn, avtrekksvifte, dampovn, kaffemaskin. Fliser over benkeplater av granitt. Fliser på gulv.

Grovkjøkken har også hvit pen innredning med vaskemaskin, tørketrommel, samt kjøle- og fryseskap, begge i full høyde. Fliser over benkeplater av granitt. Fliser på gulv.

Stuer: Stue med 1-stavs eikeparkett i Vintage brown med hardvoks. Dette er et slitesterkt gulv med rustikt preg. Utvendige og motoriserte persienner og stor skyvedør ut til terrassen og bassengområdet. Hyggelig peis. Plassbygget innredning med bibliotekhyller og tilegnet plass for TV. Utsikt ut mot skoger og Stordammen.

Trappegang: Trappegang med plassbygget innredning og eksklusiv benkeplate i granitt. 1-stavs eikeparkett i Vintage brown med hardvoks. Spotter i tak.

Hovedsoverom med privat omkledningsrom/WIC og utgang til terrasse. Stor plassbygget garderobe samt innredning i omkledningsrom. Lekker tapet og parkett på gulv.

Stort soverom med plassbygget seng, leksepult og garderobe. Sengegavl medfølger her.

Romslig bad med dobbel servant i pen innredning, innfelt speil, vegghengt toalett, håndkletørker og dusjavdeling med dobbel dusj. Spotter i tak og varmekabler i gulv.

Underetasje:
Hall/garderobe: Stor hall med fliser på gulv, plassbygget garderobeskap, separat garderoberom med bod innenfor.

Kjellerstue: Kjellerstue med tapet på vegger og fliser på gulv.

Soverom: Stort soverom nr. 3 med 1-stavs eikeparkett og tapet på vegger.

Bad nr. 2: Flislagt bad med pen innredning, dusjhjørne, vegghengt toalett, massasje-badekar, håndkletørker,

Kjellerstue nr. 2: En romslig peis-stue med hyggelig murt peis, fliser på gulv, spotter i tak, malte murvegger med struktur. Doble glassdører mot hall.

Parkering:
Parkering i 2 carporter

Oppvarming:
Strøm via varmekabler, vannbåren oppvarming via biobrensel og vedfyring i 2 peiser.

Beliggenhet:
Beliggenheten må regnes blant områdets flotteste og det er fin utsikt ned retning Stordammen! Eiendommen ligger særdeles barnevennlig i attraktivt og etablert villastrøk. Meget solrik eiendom beliggende på en høyde. Det er også kort gangavstand til Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole.

Nærhet til marka med glimrende turterreng sommer som vinter. Konnerud er ellers svært godt kjent for sitt aktive idrettslag.

Barnehage ligger rett nedenfor eiendommen!

Konnerud er for øvrig godt utbygget med et rikt nettverk av gang- og sykkelstier. Godt utbygget kommunikasjon med hyppige bussavganger til sentrum.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Asfaltert oppkjørsel og gårdsplass, steinmurer, steinsatt uteplass i bakkant av huset og ned til gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det er foretatt radonmåling 2002 som resulterte i 160Bq/m3. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Eiendommen ligger i et område avsatt til boligbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering: Eiendommen er hovedsaklig uregulert, men 2 kvadratmeter er innenfor reguleringsplanen Lensmannsløkka, men også her med formål - bolig.

Eiendommen er dog kun godkjent for en enebolig.

Det kommenteres at naboeiendommen skal bebygges og nabovarsel ligger vedlagt i salgsoppgaven. Konferer megler ved spørsmål.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring. Megler har dog ikke funnet tegninger/dokumentasjon for utendørs sommerstue.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra taksten: Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Boligen har blitt pusset opp senere tid. Det som kan nevnes er at drenering er fra byggeår, noe slitt taktekket og tørkesprekker på utvendig kledning. Innvendig har boligen en normal god standard. Bad blir opplyst å være fra 2010 samt at kjøkken er skiftet senere tid. Eier opplyser i egenerklæringhen at det er foretatt radonmåling 2002 som resulterte i 160Bq/m3

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Avløpsrør er rehabilitert i 2011 fra yttervegg og ut til kommunal kum - arbeidet er utført av firma og dokumentasjon foreligger. Det er vannbåren varme og fyrkjelen er i 2019/2020 bygget om til å nå gå på biobrensel - tanken er også renset i tilknytning til dette. Det er også montert en ny ekstra el-kjele/varmtvannsbereder i teknisk rom.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Underetasje: Hall, kjellerstue, gang, bad og soverom. 1. etg.: Gang, mellomgang, 2 soverom, bad, omkledningsrom, stue, kjøkken, grovkjøkken

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2016
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer jf. kontroll i 2015.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Eiendommen har nedgravd oljetank under terrasse, men denne er renset og brenneren er nå oppgradert, slik at oppvarmingen drives nå via biobrensel. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 11 887,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 22 000
Forbruk av andre varmekilder kr 27 000,-

Dagens eier har avtale med brøyting og ettersyn av fyrkjele. Dette er kostnader som kjøper må påregne. Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 649 228,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00507

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 13.03.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 11.03.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 30.03.2020
Energiattest, datert 24.03.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 05.03.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Nabovarsel

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.